Spánek kolem jednoho roku. Jak to bylo u vás?

nagojka
4. zář 2022

Ahoj maminy..Potrebovala bys asi poradit od zkusenejsich...Jak jste to meli nebo mate se spinkam u rocnich ditek?ten muj malej spunt neni a nikdy nebyl(krom mimi obdobi) zadnej spac...Vstava vetsinou v sedme..potom jde spinkat v deset na hodinku a pak chodi mezi 13-14 na hodinku max hodku a pul...Premyslela jsem a zkusila mu zrusit ten dopoledni spanek ze by si to treba spojil sel spinkat driv a o to by zas dyl vstaval...ale bohuzel je to marny..I presto ze je cele dopoledne vzhuru usne max na hodinu takze spi od 12-13 a to je potom problem protoze se mu chce zase jeste pozde odpoledne a vecer pak chodi kdo vi kdy...Za jak dlouho se to vasi prckove naucili ze se jim ty spanky spojili a misto 2x po hodine spinkali treba jen po obede ale aspon 2 hodky?ciste ze zvedavosti...Protoze u nas to holt bude porad na ty dva spanky jeden dopoledne a ted druhy dyl po obede...kdyz spinka do tech 15-15:30 je to akorat a vecer kolem osme krasne a v pohode usina.Spinka celou noc...Takze vlastne asi ani nechci poradit ale zajimaji me zkusenosti..Dekuji za kazdou odpoved..Hezke odpoledne.

zmrzlinka
4. zář 2022

@nagojka moje děti spali od 9 měsíců asi 45 minut po obědě a to bylo celý 🤷Jestli Ti usně večer v 8 a spí celou noc,tak bych nic neměnila.

snahnah
4. zář 2022

@nagojka To je hodně individuální. Moje 13 měsíční má někdy ještě 3 spánky 😅 buď ještě usne brzo ráno, když vstane v 5-6, nebo později večer, když šla spát odpoledne brzo. Jinak spí dopoledne cca hodinu a odpoledne okolo 2 hodin. 4 letá si taky většinou dá cca 2-3 hodinový odpolední spánek. A když ji nedám spát, prostě odpadne na místě, kde to na ní přijde 🤣

moonulka
4. zář 2022

Za mě je tohle luxusní spánek, evidentně mu 2 spánky za den vyhovují a stačí mu. Nezasahovala bych. Dcera kolem toho roku už jeden spánek občas vynechala, někdy dopolední, někdy až ten odpolední. Trvalo to asi 2 měsíce než se jí to ustálilo a začala spát jen jednou po obědě.

limali
4. zář 2022

@nagojka okolo roka to bolo nejak podobne - spánok o 10:00 cca na 45 minút. Potom 13:00 rovnako, potom medzi 15-16 a potom okolo 20/21…postupne sa to menilo, až raz prestal chcieť spať dopoludnia a spal dlhšie cez obed (okolo roka a pol) a to sa automaticky zrušil spánok aj popoludní. Mení sa to proste časom a veľmi individuálne 😊

jjasmina
4. zář 2022

@nagojka není zbytečný mu rušit spánek, když ti chodí krásně spinkat v 8? Jinak moje malá dopoledne už neusnula, tak si ten spánek zrušila sama

martinam1992
4. zář 2022

@nagojka syn, 19 měsíců spinká občas taky ještě 2x denně, přesně jak píšeš, dopo mezi 9-10 cca hodinu, odpo kolem 2h,vstává tedy v 6.
Občas se mu podaří vydržet a jde kolem poledne, ale ne vždy vydrží déle spát s ten čas mu pak před ve erem chybí.
V roce bych dva spánky vůbec neřešila, evidentně je potřebuje.

emillyhk
4. zář 2022

@nagojka No, syn spal od miminka dobře v noci (20-5), ale přes den toho nikdy moc nenapsal. Do 11m spal 30min, většinou před obědem. V těch 11m si denní spánek zrušil úplně, chodili jsme si spolu lehnout, ale prostě nespal. Ale ráno vstával až kolem sedmé, takže ve finále spal víc než předtím. A někdy kolem 13-14m začal spát po obědě, někdy hodinu, někdy dvě. Spí tak do teď (19m).