Ahoj všem, můj Syn (1 rok) teď začal strašně vysoko pískat - vždy když má radost, nebo se mu něco povede - jsem z toho už trochu zoufalá - je to strašně vysoký tón, ve strašně vysoké intenzitě. Zdá se to jako banalita, ale to tak strašně bolí do uší... Nejprve jsem si myslela, že je to v pohodě, že to přejde, ale stupňuje se to a už upřímně říkám, že mi to jednak leze na nervy a jednak mě to prostě bolí do uší. Mám mu to zakazovat? Nebo počkat až to přejde? Přejde to vůbec, když mu to nebudu zakazovat? Díky moc za každou odpověď.
@ined77 no, zakazovat není problém - Jiřík na 100% rozumí co je NE - třeba psí misky obchází s respektem cca půl metru - jenže právě nevím, jestli mu mám říkat NE když takhle výská - vím že to myslí dobře - ale to co dělá je extrém!!!! Vážně!!!! Jsem ráda, že je veselý, ale tohle je nepříjemné - už mi to říkali i sousedi (bydlíme v bytovce) - a takhle ječí třeba min. 4x do hodiny - a když má radost tak klidně každou minutu. Nejde jen o hluk - je to opravdu děs!!! Bolí to do uší!!! Mám trochu i strach, aby si něco neudělal s hlasivkami!
@anetadr ...tak co se týče sousedů...myslím, že téměř každý měl/má děti a sami byli taky kdysi dětmi a děti prostě hlučnější jsou.ale nemyslím si, že by tvůj malý pochopil tvé NE na jeho výskot 😉 .s hlasivkami si určitě nic neudělá, to bych se nebála 😀 .
nech ho být, u nás bylo také pištící období a zase přešlo 😉 .
@ined77 doufám, že ho to přejde - tohle je fakt děs - sousedi to chápou, ale je to prostě všeobecně nepříjemné - jako když to udělá na chodbě, kde je ozvěna, tak mám pak chvíli zalehlé uši
@dana3262 tak teda doufám, že do dvou let to dělat nebude - už teď je to tak šíleně hlasité, že si nedovedu představit vyšší intenzitu s vyšším věkem. S tím miminkem je to pravda - to si teď vůbec nedovedu představit...
asi mu vynadám v těch extrémních případech - a ne ve zlém - spíš jako - to stačí, už to nedělej..
@anetadr ...ahoj 🙂 ...tak já nevím, náš malý je myslím od malinka extra hlučný a dnes už na něj kolikrát i houknu ať se ztiší, ale myslím, že s tak malým drobečkem nic moc nenaděláš 😉 .buď ráda, že je veselý a v pohodě.počkej až začne mluvit a 1 000 006x za den se tě zeptá a proč 😝 😀 .