Syn v 10 měsících zapomněl, jak se přetáčí na bříško

jaded
10. dub 2019

Syn 10m,leze,stavi se k nábytku (nesedí).kdyz ho polozim na zada, lezi a neotoci se na bříško...max kope patama do podlozky nebo zvedá hlavu jakoby si chtel sednout pres bricho (to dela nekdy i v kocarku).
Je mozne,ze nejak "zapomnel" to otaceni?
Nekdy se asi otoci,protože kdyz se v noci vzbudil v postýlce, stal tam (usíná na boku).Na posteli se otacet chce,ale neotoci se uplne a spis si prilehne rameno.dekuju za nazory.
De

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@jaded záleží jestli to uměl a dělal a je teď přestal.. A nebo jestli to nedělá vůbec.. Pak by stálo za to, aby ho viděl/a fyzioterapeut/ka.. Jsou to důležité milníky, stejně jako sezení a teprve pak má přijít stoj..

ruzenka95
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka
s trvzenim nejdriv sed a potom stoj nesouhlasim, to neni pravda. Nektere deti si sednou ze stoje. Sed je vrcholem motorickeho vyvoje. takze to, ze nesedi je uplne normalni.
A kdy sis zakladatelko vsimla, ze se neotaci?

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@ruzenka95 myslela jsem tím šikmý sed, který vychází z lezení.. Poté může přijít buď stoj kolem nábytku a nebo klasický sed bez oporyv jakémkoli pořadí..

jaded
autor
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka umel bez problémů

jaded
autor
10. dub 2019

@ruzenka95 tak 14dnu..ale mozna se netoci uz dyl...krome prebalovani a kocarku ho na zada vlastne nedavam...

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@jaded tak ono když si děti osvojují novou dovednost, tak tu kterou uměly na čas upozadí a pak by se to zase mělo srovnat 🙂

gnozka
10. dub 2019

Dcera se uměla otočit na bříško asi od 4,5 měs . Ale všimla jsem si ze občas jakoby zapomněla . Asi v 10
Měs ji začaly růst zuby a měla rýmu a jak jsem ji vysavala nudle a ležela na břiše vsimla jsem si jak vůbec nevi jak zpátky na břicho . Pořad se o to snažila a nic . Nechala jsem to být a pak začne v poho začala .

gnozka
10. dub 2019

Ležela na zádech tam mělo být 🙂 když jsě ji vysavala 🙂

ingrid1991
10. dub 2019

My jsme to meli trosku slozitejsi. Kazde mrne je jine a kazdy ma svuj styl vyvoje. Byli jsme hodne predcasne narozeny. A pak pres rok cvicili vojtovku. Syn se zacal pretacet az na 8m a to pouze na pravou stranu o mesic ci dva pak na obe.. kratce na to se zacal plazit .. lezeni jsme tak trosku preskocili nebo kdyz uz zacal poradne lezt tak se zacal stavet a chodit zacal v 17m. Dnes kdyz se na to moje skrite koukam. Si rikam jak tohle nedoklubko ktere melo neco malo pres 1500g a 40cm mohlo takhle vyrust a ze jsme se trapili jak na nas kazdej koukal krz prsty ze tohle jeste neumi a tamto nedela... a ja nevim co vsechno.. Doktori dokazi dost prehanet.. pokavad si nejste jista. Zkuste nezavislou konzultaci s fyzio. Ale urcite je vse v poradku.

lolam10
11. dub 2019

@jaded a co zkusit motivovat?ja davala plastvou lahev(oblibena hracka tou dobou) tak aby kdyz ji bude chtit chytnout musel na brisko(pokladala jsrm ji jakoby vedle nej).brzy se naucil.zkusila bych ho takhle namotivovat,treba si zas vzpomene...

lv
11. dub 2019

Jak je tu už napsané - dítě může "zapomenout" dovednost, ale je to na čas, pokud se zrovna naučil něco nového, hlavně v ne-fyzické oblasti. Střídá se to, otáčení se samo vrátí.
Obě holky stály před sedem.