Upadlý pupeční pahýl. Je to normální?

vendyo_o
12. pro 2021

Dobrý den,
dnes nám upadl pahýlek a zbylo tam uprostřed pupku nějaký výrůstek. Viz.foto. nevím,zda je to normální. Dnes je neděle,jinak bych konzultovala s Dr.

Děkuji

palja
12. pro 2021

@vendyo_o to může být stroupek. Má se to opatrně ošetřit octeniseptem (desinfekce) pomocí vatové steticky do uší. Někde doporučují ještě líh.
Dceři upadl pupeční pahyl 5.den od porodu, teď má 14 dní a jednou denně se jí objeví v té spodní části krev, takže taky osetrujeme.
Nic neodstraňovat násilím, prostě jemně tou štetickou namočenou v octeniseptu, když to nepůjde tak zkusit příště.

vendyo_o
autor
12. pro 2021

@vendyo_o je to spíš kožní výrůstek, nevím,jak to popsat

palja
12. pro 2021

@vendyo_o třeba bude mít takový pupek až se to zahojí. Nebo to může ještě dodatečně odpadnout. Já bych to prostě jen osetrila. Stejně se s tím nic jiného nedělá.

klokanka31
12. pro 2021

@vendyo_o Nemůže to být ten pupeční granulom? Naše malá ho měla taky, jen byl spíš jako kulička.

marcicek84
12. pro 2021

@vendyo_o osetrovat lihem do zatazeni,stahne se to,nasi princezne se to zatahlo do tydne (mela to uplne stejne viz foto) to ji pupecnik odpadl az 24.den...takze zadnou paniku,osetrovat a cekat,po zaschnuti lze pokladat dite na brisko,pomaha to zalezeni toho pupicku do kuze...

vendyo_o
autor
12. pro 2021

@marcicek84 děkuji za uklidnění 🙂

sonnenaufgang
12. pro 2021

@vendyo_o taky jsem se toho všeho bála. Po odpadnutí zůstalo dokonce tohle. Do druhého dne se ale pupík vyloupl celý. Občas jsem dala trochu lihu, občas cutasept. Nic víc 🙂

marcicek84
12. pro 2021

@vendyo_o nemas zac,bude to v pohode,lih zajisti ze se tam nedostane necistota a nebude to hnisat a pekne se to zatahne,netreba stresovat.Resi se jen veci,kdyz to zacne zapachat a tece z toho zluta tekutina - hnis. Jinak sem tam jeste neco z toho mazlaveho muze vytect (granulom,trochu zlutohnede plazmy),ale melo by to ustat do toho tydne.

haaaluska
12. pro 2021

@vendyo_o my sme takto mali ten granulom.Na chirurgii to dopoledne podvazali,za chvíli to zčernalo a druhý den odpadlo.Ale samozřejmě to nemusíte mat aj vy