Ahoj,maminky...vím, že o uspávání dětí je tu hodně diskuzí... ale teď zrovna doma řeším, jak skloubit večerní uspávání mých dvou dětiček.. s mojí menší, musím zaťukat, není problém...kolem sedmé vykoupu, nakojím a dám do postýlky, pohladím a odcházím...většinou (tedy když zrovna netrápí zoubky) spí hned...s mojí starší si pak přečtu pohádku, povídáme si a pak jdu uspat ji...bohužel už od mimi mi usínala u prsa a ani teď, 4měs. po odstavení, neumí usnout sama...musím tam být s ní a usíná v objetí...odmítá spát nebo odpočívat po obědě...a od té doby, co chodí do školky, tak večer má problém usnout, asi je přetažená...takže jsou kolem uspávání celkem scény, někdy to trvá třeba i hodinu i víc...a to se bojím, že vzbudí Eli...tu jsem si zas naučila, že ji po tmě položím do postýlky a v ložnici je "ticho"...resp. když odcházím z ložnice, nechám otevřené dveře a normálně mluvíme, je puštěná hudba nahlas, můžu klidně i luxovat, mýt nádobí apod....ale problém je, když se začne něco dít přímo v ložnici, jako že do "ticha" Aninka začne mluvit nahlas....kromě toho, když se Eli vzbudí a někdo tam mluví, tak se pak chce zapojit do hovoru, tak to je pak úplně ztracené...Teď jsem spojila večerní koupání...že koupu holky najednou a ráda bych tak spojila i večerní uspávání...poradíte, jak to skloubit? Jak to děláte vy? Jaké jste udělaly společné rituály? Děkuji...R.
Máme to teď podobné, mladší stačí pohladit , puska a spinká.Teda někdy si tam chvilku hejká ale víceméně usne pěkně sama.Starší někdy lehne a spí, někdy chce pohádku ale v poslední době si vymýšlí a je to na budku.
Ale zase na druhou stranu někde to mají mnohem mnohem horší.
Musím říct, že uspávání obou našich miláčků najednou se mi vůbec neosvědčilo. Bojovali jsme 3 měsíce za společné uspávání a vždycky byl děsnej řev a byly jsme s manžou naštvaní. Teď uspím nejdřív mladší a starší se buď kouká na telku nebo si čte s tím co zrovna neuspává a je to super. Mladší usne a starší hnedka jak vylezu z pokojíčku řekne, že jde spinkat, dá nám pusu, cestou se vyčůrá a jde sama spát. Musím říct, že je to konečně vážně pohoda a občas když se zadaří stihnu i nějaký film od osmi🙂
Taky nejdřív ukládám ke spaní mladšího syna, dcera se zatím dívá na pohádku nebo si v obýváku hraje. Koupu je společně (ne vždy, někdy rychlovka sprcha a to zase začínám mladším). Syna nakojím, uložím a odcházím. Někdy usne hned někdy si ještě povídá nebo natahuje, ale nikdy to není dýl jak na čtvrt hodiny. Mezitím dcera se dívá na večerníček, večeří, přečteme i pohádku z knížky a jde se spát. Taky teď zkouší a natahuje čas, ale když už leží, tak za chvilku sama usne a v půl osmé máme klid. Můj názor je, že je to o zvyku, nikdy neměním čas(pokaždé jdou spát opravdu ve stejnou hodinu), pořád to děláme stejně, nepovolíme. Ony ty děti jsou stašně vyčůraný, jak vidí, že je rodič slabý a ustoupí, tak to zkouší.Navíc čím starší tím mají svou hlavu a dýl trvá než poslechnou.
a spí každá jinde? No u nás je to většinou tak, že synovi čtu pohádku v pokojíku a je tam s náma i Kája (dřív na rukách, teď tam blbne a lozí), pak mu řeknu, že musím uspávat Káju a přijdu ho zkontrolovat - poslední dobou mu ještě pouštím pohádky na spaní, a on už zůstane ležet a časem usne - a já pak jdu uspávat Káju, ta moji pozornost vyžaduje. Vlastně myslím, že to mám horší jak vy 🙂, protože ani jeden neusne úplně sám, a uspávat oba naráz nejde... takže ideální je, když je doma manžel, to každý uspáváme jednoho 🙂.
@rozarka65 ahoj, já měla asi to podobné, narodila se mi lucinka a kubíčkovi byl rok a půl. byl zvyklý spát sám v pokoji, nikdo tam nesměl , jinak byl okamžitě vzhůru, takže jsem s malou spala v obýváku,abych ho nebudila, když budu malou kojit, nebo když mi začne plakat. pak jsem si řekla, že to přece takhle nejde, že i já mám nárok se normálně vyspat. dala jsem tedy postýlky k sobě do pokojíka. nejdříve jsem tam s nimi vůbec nespala. on si během pár dní zvykl, že tam prostě je a ona na něj, takže ať mi kterýkoliv začal v noci povídat, nebo plakat, druhýho to nikdy nevzbudilo. koupu je zároveň a ukládám ke spaní taky. pohladím,. popusinkuju a jdu pryč. oni si chvilku povídají, nebo si kradou peřinky,ale pak prostě lehnou a spinkají. trvalo to tedy tak týden, to zvykání na sebe...jinak, my neměli závislost na prsu,ale oba na flašce s dudlíkem, byl to jejich usínáček. teď jsem jim oboum vzala flašky a lucince dudlík a za dva dny si ani nevzpoměli. tudíž si myslím, že se musíš obrnit trpělivostí, nervat špunty do uší a za dva,tři dny máš klid. uvidíš.
zkus www.uspavac.cz
do par minut je klid
😀
Prosím o radu! :o)
No prostě naše děti - 2,5r. a 10m. usínají spolu v pokoji.Musí být v společné místnosti-není místo. A do teď je to tak, že malou uložím do postýlky, do 10 minut spokojeně usne sama. Asi o půl hodiny jde spát do své postýlky na druhé straně pokoje starší. Usne s mlíkem v lahvi. Taky do pár minut spí. Tzn. my máme vonej večer.SUPER.Ale myslím si, že už to není ideální vzhledem k věku staršímu, usínat s flaškou..Ale jakmile tam bude bez ní, taky usne, ale tak za půl hoďky, vykládá si s plyšákama, nebo dělá bugr a vždycky vzbudí malou a to je pak uspávání obou tak na další 1,5 hod. Jak to proboha děláte??
Já mám to štěstí, že ani jedna moje dcera neměla s usínáním problémy. Holky spí od začátku spolu v pokojíku a absolutně s tím nebyly problémy; ta starší má spaní po mně (nevzbudil by jí snad ani granát vybuchlý vedle postele), takže noci probíhaly a probíhají vcelku v pohodě.
Uspávání máme takto - když byla malá miminko, tak jsme nejprve obstarali jí (v cca 18), dali spát (položili do postýlky, pustili usínáčka a šli), a pak se šla koupat ta starší. Když se pak už holky mohly koupat společně, tak jsme šli koupat tak v 18.15, obě namazat a oblíct, mladší dostala mlíko a šup do postýlky, starší kukne na Večerníček a maže taky chrupat (kolem 19, pohladit, pomazlit, pusa a spát).
@kukuca ahoj, mám podobný problém. Nejdřív uspím mladšího, starší si zatím hraje. Pak přečtu staršímu synovi pohádku (v jiné místnosti) a jdu s ním spát. Jenomže on má s usínáním odjakživa problém, většinou usnu dřív já než on 🙂 Pořád si vykládá, převaluje se v posteli a pak většinou vzbudí mladšího syna. Takže pak uspávám oba, většinou tak hodinu až dvě. Už jsem z toho celkem na nervy, protože já sama chci spát ale kluci řádí ☹ Že bych pak večer měla nějaké volno pro sebe, o tom si můžu nechat jenom zdát.
já řešila podobný problém - starší dcerka - 4 roky , mi od roka nespí po obědě a i večer neusíná zrovna jednoduše. k tomu se nám narodila druhá , dneska jsou jí dva , ale do roka spala s námi v ložnici , přesně jak píšeš - stačilo nakojit, uložit a spinkala. A cca v tom roce sem začla zkoušet dát je společně do pokojjíčku , bála sem se toho jak čert kříže , ale můžu říct , že nejvíc nám zabralo číst pohádku. Malá je zatim ještě v postýlce ( budou jí dva v květnu ) postýlku má vedle postele starší dcerky , k té já si lehnu , čtu pohádku , mladší si dudá sunar a já čtu. U pohádky se mnou ta starší diskutuje o tom co čtu , pak zhasnu , dám pusinku každé z nich a odcházim. A je to bez bojů. Přiznám se , že někdy pustim pohádku , ale to malá nějak nezvládá , asi jí to už takhle večer ruší a to pak pláče. Takže se snažíme každý den číst , někdy u toho malá usne ještě než odejdu , ale většinou usínají obě až po mém odchodu. Ale bála sem se i plakání nebo třeba kašlání , aby se navzájem nebudily - a fakt musim říct , že i když jedna propláče třeba hodinu , nebo kašle celou noc -druhou tim nikdy nevzbudila - to nepochopim 😀 takže držim palečky , hlavně se toho neboj , ono to nějak dopadne. Já se toho bála hrozně a ono to vlastně tak tragáický drama neni. Když to nepůjde tak t zkusíš později nebo jinak , nakonec si ten režim a průběh , který bude vyhovovat všem najdete. Tak jen držim palečky ať to netrvá moc dlouho 😉
teď koukám , že už je to dva roky starý příspěvek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no mazeeeeeeeeec 😀 😀 😀 😀 😀 tak snad už to máte vychytaný 😉
@rozulka8 nj... 😀 Tatínek už většinou tajně zdrhá do obýváku, kde máme matraci, ale ta už je na vyhození,takže poletí...to jsem zvědavá na čem bude spát... 😀 A postel, ve které všichni spíme, nám už po druhé křupla, taky asi znamení... 😀 Asi zkusím...my měli koloč, který také vytvářel hezké obrazce na stropě, ale ten se taky rozbil...zrovna dnes jsem ho zaprášený sundala, že taky poletí... 😝
Nenajde se tu někdo,kdo řešil stejný "problém"?