Večerní pláč miminka. Čím to může být?

sanyy22
27. srp 2021

Ahoj děvčátka,
ráda bych se zeptala, protože jsem už z toho tak trochu zoufalá.Druhým týdnem nám náš nyní dvouměsíční synáček každý večer až hystericky brečí a je protivný. Většinou to začne okolo 5 hodiny. O půl 6 koupeme. Je nakojený, přebalený, není mu ani teplo/zima, zkoušíme se mu věnovat, pochovat, dudlík nechce ten hned plive ven, zkouším ho i pořádně zabalit, zkusila jsem i na vyprdění trubičku,někdy něco odejde někdy ne, dávám kapičky Bio Gaia a vigantol odpoledne, ale večer stále brečí. A dělá nám i poslední dobou problém ho večer uspat. Usne většinou okolo té 20-21hodiny jak kdy. Nevíte co to může být? Popřípadě uvítám každou radu.

sirinfirst
27. srp 2021

Syn to měl taky. Smířila jsem se s vysvětlením, že to je nevyzránou CNS a byla jsem s ním, dokud se neuklidnil. Začínalo to vždy kolem 7. večer a trvalo tak do devíti. Nechtěl nic. Nakonec se uklidnil, nakojil a usnul. To bodobí trvalo tak měsíc, možná dva, víc asi ne..

makovice88
27. srp 2021

@sanyy22 Ma hodne zazitku z uplynuleho dne a musi to vsechno zpracovat. Neboj, je to jenom obdobi a zase prejde. Musi se to vydrzet.
Nase mala to mela taky. Kolem 20:00 jsem vzdy vzala nositko a sla jsem se s ni projit ven. Jak na me usnula, tak jsem pak doma prendala do postylky a spala az do dalsiho nocniho kojeni. ☺️

mamikry
27. srp 2021

@sanyy22 Náš malý to měl dlouhou dobu taky. Kolem páté začal pobrekávat a nešlo ho ničím uklidnit. Tak jsem usoudila, že je to večerní neklid, vykoupala, hned z koupelny šel do ložnice, dostal kapičky, nakojila jsem a šoupla ho do postýlky. V té době spal na péřové peřince, protože jinak mi plakal a nedokázal usnout. Pomáhalo hladit ho po čelíčku a tvářičce, nebo držet za ručičku. Když hodně plakal, lehla jsem si k němu (mám postýlku ve stejné úrovni vedle postele) a přitiskla k němu hlavu, to ho uklidnilo. Teď je mu 3,5 měsíce a už to nedělá. Zvykl si ale na to, že po koupání se jde spinkat, a tak to vyžaduje. 🙂 Možná bych na tvém místě zkusila udělat nějaký rituál, který se bude denně opakovat, aby věděl, co bude následovat.