3měsíční miminko se vzteká u krmení umělým mlíčkem

titti_h
9. zář 2016

Ahoj, mam trimesicni holcicku (narodila de o tri tydny driv, porodni vaha 2480 g, 46 cm - v tuto chvili cca 4500 g a 56 cm) po velkych nesnazich s kojenim ji uz temer plne krmim UM - jeste pred tydnem jedla uplne bez problemu, denni davku cca 650-700 ml krasne vypila, ale posledni tyden je uplny horor ☹ mala zacala mleko odmitat, pri kazdem krmeni se priserne vzteka a vzdycky je to boj kdo z koho. Vetsinou je po velkem snazeni ochotna vypit cca 70 ml, vic ani tuk a ob krmeni se mi navic pozvraci. Nutrilon ji na radu doktoru zahustuji castecne Nutritonem (po Nutrilonu AR se nemohla vykadit, tohle mas byt setrnejsi) a na prdiky davam do kazde davky Espumisan. Zkusila jsem ji koupit vetsi savicku (od ctyr mesicu sice, ale byla jedina vetsi od MAM), vymenit Nutrilon za Bebu nebo Nutrilon 1 (ona se tedy vzteka i kdyz ji krmim mym odstrikanym mlekem, jednu davku na noc ze sebe jeste vymacknu), delala jsem vetsi pauzy mezi krmenim, krmila jsem ji dele, nechavala ji odpocinout, nehybala s ni po krmeni, zkusila jsem davku nezahustit, krmit v jine poloze nebo ji krmnil manzel, ale nic nepomaha, rozciluje se vic a vic ☹ afty nema, zoubky ji nerostou... Jsem z toho uz uplne na prasky a i kdyz se snazim byt v klidu a myslet pozitivne, nakonec to dopadne tak, ze u krmeni brecim (ale to zacalo az vcera, predtim jsem to jakz takz zvladala). Mala mi za posledni tyden vubec nic nepribrala a dneska rano mela trosku tmavsi moc, asi tim, ze v noci toho moc nevypila :( kdyz u krmeni spi (malokdy se to povede i v noci), tak pije v pohode, ale jakmile je vzhuru, je to fakt horor. Pres den si o krmeni vetsinou sama rekne (po dvou az trech hodinach), ale od nejakych sesti vecer by uz nemusela az do rana pit vubec nic, jak kdyby nemela hlad, takze splnit denni davku vyssi jez 500 ml jde jen s nucenim :( nemate s tim nekdo zkusenost? Nevite co by nam mohlo pomoct?
(Jen jeste dodam, ze ma problem s vyssim tlakem v plicich, na ktery bereme ob den furosemid (diuretikum) a doplnujeme draslik.)

lv
9. zář 2016

Růstový spurt, tipuju.

iva27
9. zář 2016

Ahoj asi bych se poradila s Dr.popr.vymenila UM.Ale nenechavala bych to,jestli ji to prejde,neco ji dat musis a o vikendu toho moc nevyresis.

titti_h
autor
9. zář 2016

Ja jsem mela za to, ze rustovy spurt je opak? :-O ze by miminko melo naopak zbastit daleko vic a byt hodne hladove?

titti_h
autor
9. zář 2016

@iva27 S doktorem jsem mluvila uz dvakrat, ten se nijak neznepokojuje. Kdyby to pokracovalo porad stejne, mam se tam pristi tyden zastavit. Neni to tak, ze by mala vubec nedostala najist, pul litru mlika denne vypije, cca tech 70 ml 7x denne, ale je to o dost min nez pila driv.