Problém-tuhá stolice u miminka 4 týdny. Mám UM přestat dávat?

rencounek
7. lis 2019

Ahoj, chtěla jsem se zeptat malá má 4 týdny a přikrmuji umělým mlékem a malá po něm začla mít tuhou stolici a problém ji vykakat, musím ji s kakanim pomáhat srovná se to nebo mám um přestat dávat?

drakenn
7. lis 2019

Co tě vede k přikrmování?

rencounek
autor
7. lis 2019

@drakenn Mám málo mléka....

kvepokorna
7. lis 2019

Pokud se dava mimcu umele, tak musite doplnovat tekutiny, jako vodu, nebo caj. Klidne fenyklovy ten muze. Doporucuji udelat napoj trochu teplejsi, neco jako mleko -to u nas taky dost pomohlo.
K.

martiniquest
7. lis 2019

@rencounek Pokud s tim "malem" mleka chces neco delat, nacti si dotazy ve zdejsi laktacni poradkyne. Pani, co je zodpovida, na podobny problem reaguje velmi casto a je to pomerne snadno resitelne.
Jinak se omlouvam ze odpoved mimo, ale jsem zastance kojeni, pokud ma matka zajem a pouze nevi, jak na to.

mariegroth
7. lis 2019

@rencounek Porad se s pediatrem. Mozna jen nemas tu “spravnoul” UM.

sonikv
7. lis 2019

Zkus jiný druh, třeba jí ta značka co používáš nesedí. Když krmíš UM tak není nutné podávat čajíky ani vodu. Tak mi to řekl pediatr.

sonikv
7. lis 2019

@martiniquest Autorka se ptá na něco jiného než jak se rozkojit. Já se o to taky pokoušela a mlíko se netvořilo nikdy, a to jsem taky zastánkyně kojení. Každá nemá dost mlíka ani kdyby se přetrhla, takže bych radši odpovídala na to, na co se ptala autorka.

martiniquest
7. lis 2019

@sonikv S dovolenim nemluv za autorku. Tobe jsem to nepsala. Dekuji. Ze se to nepovedlo tobe, neznamena, ze se to nemuze povest nekomu jinemu. A pokud ten zajem ma, tak ji v tom budu plne fandit.

sonikv
Autor odpověď smazal
Zobraz
sonikv
7. lis 2019

@martiniquest Tak se nauč číst a odpovídej k dotazu a né z cesty. Pak je tu milion založenejch dotazů s odpovědma uplně mimo mísu a človek se nedobere nějaký konkrétní rady ...... A nejlepší jsou ttady ty super kojo matky, který by byly schopný nakojit celej regiment a o UM vědí absolutní ho.......ale příspívaji jak divý, že jo. To je jako bych šla já radit holkám do skupiny umělýho oplodnění, jak otěhotnět přirozenou cestou a že tak může otěhotnět každá.

drakenn
7. lis 2019

@sonikv hele, uklidni se.. autorce tím vůbec nepomůžeš..

sonikv
8. lis 2019

@drakenn no za to tys ji dotazem na její otázku, na kterou jsi ji dosud neodpověděla, pomohla, vid. Jsem vážně netušila že lidi přispívají pod příspěvky, který si ani neprectou. Vzpamatuje se a když už odpovídáte, tak odpovězte na otázku a ne z cesty.

widowblack
8. lis 2019

Taky se přikláním k doplňováním tekutin - slabej čajík či jen vodu 😉 a ano teplota cca jako mlíko - já teda kojila 7 měsíců a čajíky sem dávala tak od 5 týdnů na zvlažení papuli a spláchnutí sladkosti toho mlíka 😉 a nebo zkusit ještě změnit značku 😉

drakenn
8. lis 2019

@sonikv jsi dost mimo holka. Zeptat se, proč vlastně přikrmuje, je klíčová otázka, která mnohé napoví a ostatním diskutujicim otevře mnohé cesty v diskuzi.

claire90
8. lis 2019

Podle me, pokud kojis a UM dokrmujes, nemusel by byt caj nutny. Jak dlouho mate toto mleko? Pokud od narozeni a problem je furt vymenila bych UM. Najit vhodne neni casto az tak snadne. U vyhovujiciho mleka by nemel byt problem se stolici, brichabolem apod. Pokud ho mate chvili, zazivani si na nej jeste muze zvyknout.
Jinak za zkousku toho caje nic nedas. V tomhle pripade bych asi spise sahla po hermankovem, co si pamatuji, mel by byt lehce projimavy. Taky by slo pridat probiotika.
Pokud je problem ve smyslu nepravidelneho vyprazdnovani, ale bezne konzistence, je pak mozne, ze vetsinu potravy stravi a proste potrebuje jen par dni na to, aby se vykadila 😉 u MM je bezne nekadit i vice jak tyden. A stejne tak i nektere deti na UM chodi az po nekolika dnech. Mam obe deti odrostle na UM a tento problem jsem mela u dcerky. Jako prvorodicka jsem mela nacteno, jak na UM "musi" kadit denne. Ze zacatku jsem byla nezvorni, pomahala.. ale holka krom nepravidelnosti nemela problemy - netrpela na prdy, nekroutila se, neplakala, byla naprosto spokojena. Po par tydnech jsem se tedy hodila do klidu a nechala to na ni. Jeji standart byl kolem 4dni, kdyz nahodou do tech 4dnu nic, pak jsem pomohla, ale to bylo jen parkrat uz.

mariegroth
Autor odpověď smazal
Zobraz
widowblack
8. lis 2019

@mariegroth tak mě to poradila moje maminka u prvního ( pred 11lety) a proč bych jí neposlechla když vychovala 3 děti co plně kojila každé skoro rok... a důvod ? Mlíko je sladký tak na spláchnutí a vypláchnutí papuli .... a musim říct sama za sebe sem to extra neřešila zda je to schválene 10 laktačníma poradkyněmi z 10 atd 😂 upřímě se já osobně řídím selskym rozumem a když si představím že bych měla jen a jen pít sladký mlíko tak mám taky "žížu" ale ať si to každá z nals dělá pde svého uvážení ...ps: já osobně když slyším laktační poradkyně mám pupínky všude .... jiné ženy si bez toho neumí představit fungovat atd .....-ake to je mimo téma

mariegroth
8. lis 2019

@widowblack Jsem ten prispevek omylem smazala, ale Dekuju Za odpoved. Ja se priznam, ze rady maminek a babicek beru osobne s rezervou - obcas radi veci, o kterych uz vime, ze nejsou pravda nebo treba mohou uskodit. Ted to myslim tak nejak vseobecne, ne specificky o te vode. Ale jasne, at si kazdy dela dle sveho uvazeni. Kazda jsme dostala milion informaci a dalsi milion od pediatru. No a co se tyce laktacnich poradkyn....sama jsem dve vyhledala a sice mi poradili docela dobre, ale dle meho nazoru nekdy do toho kojeni nuti silenym zpusobem, az to muze u maminky vyvolat stavy uzkosti a depresi. To jsem byla treba Ja (ale to je jine tema)

rencounek
autor
9. lis 2019

Děkuji za názory. UM dáváme týden. Už zase kádi asi nepotřebuje každý den. Snažím se spíše o to abych spíše kojila ale občas jde vidět že má pořád málo tak ji udělám UM, tak že tak cca 2-3 denně...

claire90
11. lis 2019

@rencounek tyden je pomerne kratka doba, treba se to srovna nebo holt nebude mit tak castou potrebu 🙂 kdyz nema problemy to vytlacit a v mezidobi je v pohode, zbytecne se nestresuj 🌹