Bojím se, aby nás s dcerou nevyhodili - stěhování. Poradíte mi prosím?

15. led 2022

Ahoj maminky, s dcerkou jsme si našly krásný podnájem, majitel je super, ptal se na dcerku, říkám ze je zlata (což ona je, ale proste má i řvavou) v tom domě je 6 bytu z toho 2 kanceláře a zbytek starší lidi, i tak nás vzal.. řekl jen, ze mě nechce odradit, ale ze pode mnou bydlí ženská, která už je starší a je zla, den je prý hodna a druhý zla a dela naschvaly, prý ze by bylo fajn s ni vycházet, už tam žije xxx let.. říkám “nebojte se, nejsem konfliktní a zvládnu to” a on “no uvidíme, to si povime a smál se” teď mi to vrtá hlavou a mám docela strach.. byt je krásný a obri, tahle sance je opravdu super, ale bojim se kvůli malé.. samozřejmě je na prvním místě!!! Ale když proste řve, co když ta ženská bude dělat zle? Protože prý jsem jediná kdo bude mít v tom baraku dítě… co když bude volat majiteli, ze brečí nebo tak? Já se toho hrozně bojim.. taky někdy zvysim hlas a řeknu “proč zase rves, už klid” tak pak muze ještě na mě něco.. jakoze mám strach, aby nás třeba nevyhodil.. 😔 ještě jednou mu o tom řeknu.. ale proste cim se blíží to stěhování, tak se bojim te ženské.. přeci nebudu lepit malé pusu a nebo ji říkat ať si nehraje třeba se zatloukackou kvůli ženský pod námi… no bojim se… jak byste reagovaly Vy? Opakuji jsem s dcerou sama.. kdyby nás “vyhodily” mohu k mamce, ale tak tak jsem nasetrila na kauce a najít si nový bydlení by možné nebylo..

Děkuji moc holky!!!!

emamaira
15. led 2022

Myslím, že se bojíš zbytečně. Tu paní jeste neznáš, nevíš, co ji vadí nebo nevadí. Nevíš, jak moc je do ostatních bytů slyšet dětský křik. Nenech si zkazit radost z nového bydlení jednou poznámkou majitele. Buď na paní preventivně milá a uvidíš, jak budete vycházet.

autor
15. led 2022

@emamaira Děkuji moc. Uklidnila jsi mě trošku, podepsat smlouvu jdu v úterý, tak mu to ještě nastíním a zeptám se ho.. jak moc jde slyset hluk.. 😔

autor
15. led 2022

@emamaira Ta makléřka prvně “stropy jsou vysoký- zděné jádro, nebojte slyset nic nepůjde” a pak “no uvidíte jaká ta paní bude, přece jenom budete jediná s dítětem, takže” tak pak člověk neví 🙄

emamaira
15. led 2022

To ti asi nikdo předem nezaručí, zda bude křik slyset. Navíc máš jen jedno dítě, takže odpadaji dětské hádky a vzájemný křik, dupat taky bude jen ona🙂

autor
15. led 2022

@emamaira Právě

pampeliska1313
15. led 2022

I kdyby, pán evidentně ví jakou má paní náturu a myslím, že kdyby remcala, tak jedním uchem tam a druhým ven. Děti hold občas brečí. My máme prcka, kterej dokáže bejt dost vzteklej a teď hodně brečí v noci.. máme tu jen důchodce kolem sebe a zatím všechno v pohodě, pro jistotu jsem se i ptala, jestli to není moc slyšet a prej dobrý… taky jsem se toho bála, že na nás kvůli prckovi budou stížnosti. Uvidíte, ale nevzdávejte to, když z toho budete předem vystrašená, budete ještě víc v nervu a ničemu to nepomůže.🙂

autor
15. led 2022

@pampeliska1313 Děkuji moc za uklidnění 🙏🏻❤️

jako_mala_holka
15. led 2022

Sem psát nebudu, ale klidně mi napiš zprávu 🙂

rejalin
15. led 2022

Ještě mě napadá, že můžeš preventivně koupit nějakou bonboniéru nebo tak, jít se seznámit a rovnou se přitom zmínit, že doufáš, že malá nebude moc slyšet přes strop. Nebo tak nějak. Já takhle teď byla u sousedky, když jsme rušili noční kojení, tak jsem se stavila preventivně s čokoládou a vínem - on to byl v noci dost řev 😁

autor
15. led 2022

@rejalin Jedině😀 taky mě napadlo tam pak zajit, no uvidíme 😩

@jako_mala_holka A copak se děje?

pavlinar
15. led 2022

Dodržuj nocni klid, jak to jen jde. Chapu, ze treba s nemocným ditetem to nekdy nejde. Ale zjevně to není mimi, když dupe 🙂majitel evidentně vi, ze ženská je prudilka, a taky ví, ze mas dite. To i sebehodnejsi obcas hluk dela. Prostě majitel vi svoje, tak neverim, ze by te vyhodil kvuli známé prudicce. V domě mame taky jednou fakt zlou důchodkyni, když chce a neco potrebuje, je jako med. Mrzi me, ze jsem ji chtěla pomoct a zbytecne se s ni zapletla. Takze nejake bonboniery radeji ne, abys dopredu "nepriznala vinu". Kdyz tak obejít všechny, seznámit se, když je tam tak málo bytu.

autor
15. led 2022

@pavlinar Děkuji moc za uklidnění.. to malá naštěstí od 19 hod do 7 rána spinká třeba, takže noční klid nebude problém.. ale třeba teď nespí a jen hudruje, tak prostě mám strach..

marcicek84
15. led 2022

Detsky plac je normalni projev ditete,na to si stezovat nejde,ani majiteli ani na PCR ani,ze rusi nocni klid.Takze bych byla v klidu,mozna kdyz je ta pani zla,tak neni spokojena,mozna bys tam nemela prijit s usmevem a bombonierou, ona by taky mohla chtit slyset,ze je na tom nekdo hur jak ona,to jen tak ns okraj,ze bys nemela delat nic dopredu pokud si ji neotipujes.Treba je to baba protivna a bavi ji deti a klidne by pohlidala nebo sla s vami na detske hriste,nektere babky to tak maji,samy se nudi,ale na to prijdes casem.

autor
15. led 2022

@marcicek84 To je taky možnost 😳 No uvidíme v to úterý, řeknu mu to a optám se ho jaký na to má názor, zda bych za ní měla zajit nebo ne 😍

jako_mala_holka
15. led 2022

Můžu ti napsat svoji zkušenost, tady to psát nechci 🙂 jako naštěstí už je to za námi 🙄🙂

autor
15. led 2022

@jako_mala_holka Určitě, jdu ti napsat - né, že mě vyděsíš😩🤣

pipi_puncocha
15. led 2022

Jak už zaznělo, majitel ví, co je sousedka za "dáreček," takže nevěřím, že by vás kvůli tomu chtěl vyhodit. Když se budete chovat rozumně, respektovat noční klid, nebude dcera mlátit do topení třeba (to zkouší můj syn občas kladivem), tak myslím, že to bude dobré. My jsme ve vchodě jediní v produktivním věku, navíc s malým dítětem, syn je velmi temperamentní, vztekací scény na chodbě jsou na denním pořádku a přesto se na nás důchodci usmívají a často se dají se synem do řeči, nebo mu dají lízátko, že jsou rádi, že je tu nová krev.

merope
15. led 2022

Může dělat problémy jen v noci, takže pro tebe ok, ale zažila jsem kamarádku, kde se bála, že děti běhají po bytě v sedm večer. Takže opravdu dost záleží, jaký je konkrétní problém. Tipuji, že majitel má strach nikoli že by tě musel vyhodit, ale že zdrhneš po třetím konfliktu s paní. Držím pěsti.

Jinak pronajímám byt, paní si mě taky stěžovala na kamarádku, co bydlí v bytě, tak jsem ji politovala, že z domu do bytu to je nezvyk a pak jsem ujistila, že kamarádka chodí do práce a jsem si tím pádem jistá, že chodí spát "se slepicema" - jsem říkala cosi o desáté-jedenácté. Tam bylo v domě slyšet všechno i šikmo, takže ji v noci budila, že se tam ozval někde nějaký hluk. No, nakonec to nějak ustalo, ani nevím jak. Ale po tom, co jsem si s ní promluvila, asi pochopila, že kamarádka je ještě zlatá a že bydlet tam já, budu chodit spát po půlnoci a chodit po bytě taky.

barmil
15. led 2022

My měli pod námi souseda prudice a to mu bylo 45. Kdykoli syna slyšel, kostky, autíčko, běhal, tak hned psal SMS, jestli hrajeme bowling a ať si koupíme koberce. Klidně v 10rano,v neděli ve 14 odpoledne. Pak čekal, až bude manzel ve sluzbe a chodil na mě zvonit, že jde ze směny a chce spát, rikam ok, běžte si do loznice, není můj problém, že spite v obyvaku, ja nebudu omezovat dite v hraní, noční klid není, nashle. Normálně nás vysiral nonstop. Protože on chodil na směny a my se z toho měli po... Manzel už ty zprávy pak ignoroval, ja neotvirala. Noční klid jsme, narozdíl od jeho pubertálních dcer, dodržovali, takže nezájem. Nad nama taky litaly děti, jak stádo slonů, ale to je holt život v paneláku.

autor
15. led 2022

Děkuji holky! Jste opravdu zlaté ❤️

orisek56
15. led 2022

Na řeči dát nemůžeš. My kdyz spi pred 8 lety do nájmu, kamarád co nám pronajímal řekl, že psusedi starší, že jsou zlý a divný, to ale abychom to tam vydrželi. Kupodivu....ukázali se jako fajn lidi a i nebožka sousedka vedle byla moc hodná stará paní...pak jsme se po 3 letech stěhovali na vesnici do svého..plný optimismu, naladění...někdo nám řekl, jo to je fajn vesnice, a tam jsou ti prima sousedí (nebudu jmenovat) jsou vysokoškoláci a otevření, kamarádský, ona dělá psychologii on podniká.....no twl.....to jsme si dali. To už jsem tu pár příspěvků psala, tak se opakovat nebudu. Naopak ti úžasní ukazovali prstem na další, starší lidi, že jsou zlý a špatný...mpak jsem pochopila, že na ně ukazovali prstem, protože ti starší lidé jim odmítli prodat svoje pozemky...naopak my s nima máme dobré vztahy a protože jsou přespolní, jen sem jezdí, tak si vždy výborne pokecáme...a místní ? S těma se táhne agonie. Takže já od jisté doby na řeči moc nedám.

drakenn
16. led 2022

Hodně starých lidi má rado malé děti. Třeba paní roztaje.
Co se týká eliminace hluku, tak s jedním dítětem to rozhodně jde. Koberce taky mohou dost tlumit. A pokud na dítě nebudeš ječet a budeš komunikovat v klidu, neviděla bych problém. Mě třeba vadila právě sousedka, furt po deckach rvala a samosebou řvou o to víc dětí. Protože jinak komunikovat neumí..