Co všechno si vzít do porodnice?

bubu889
7. led 2019

Ahoj,
Chci se zeptat co si vzít do porodnice ale abych toho netahla hodně zase🤔🤔 ..
Jsem poprvé těhotná a nevím na co se všechno připravit ale abych měla všechno když tak v nemocnici.
Jinak děkuji předem za pomoc ❤️😊

bucifalek_just
7. led 2019

@bubu889 Až půjdeš sepsat porodopis, dají ti na papírku seznam věcí, které si máš vzít. 😊
Nicméně, kdyby jsi chtěla, klidně ti to sem písnu.

bubu889
autor
7. led 2019

@bucifalek_just jestli budeš hodná 😊

miba10
7. led 2019

Ne každá porodnice ten seznam má. Já ho třeba neměla. Nikdo mi nic nedal, ale vzala jsem si věci, co jsem si myslela že budu potřebovat a můžu říct že mi nic nechybělo ani neprebyvalo.

verujan
7. led 2019

Záleží na každé porodnici, liší se to. Já měla jednorázové pleny, vhlčené ubrousky - jinak pro miminko jsem víc nepotřebovala. Pro sebe jsem měla: poporodní kalhotky a vložky ( vložky byly také k dispozici v porodnici, ale stalo se mi, že zrovna došly a než se zajistily další, měla jsem svoje ), papuče, prsní vložky, kojící podprsenku, čaj pro kojící matky ( sestřičky mi ochotně uvařily do konvice či hrnku, které jsem měla u sebe ), mýdlo na ruce, ručník na ruce, osušky do sprchy 1-2 ks, šampon, sprchový gel bez parfemace - kvůli miminku, aby ho vůně nedráždily, kartáček a patu na zuby, kosmetiku, na kterou jsi zvyklá, na dlouhé vlasy gumičku, kapesníky, případně knížku nebo časopis. Je fajn nějaký polštář ( jsou i na to přímo určené ) nebo plavací kruh - po přirozeném porodu s nástřihem se pak lépe sedí a nebolí to tak. K porodu ještě snad vodu bez bublinek a kousek hořké, kvalitní čokolády. Při dlouhém porodu se mi to osvědčilo. Snad je to vše - mám za sebou 3 porody.

marcelka287
7. led 2019

Moje porodnice mi taky seznam nedala, ale vetsinou pisou zaklad nemocnice na webu. Ja mela župan, kojici kosilky, poporodni kalhotky a vlozky, pantofle, rucnik, toaletni papir, mydlo, kartacek pastu, obleceni pro mimi, u nas se obcas stava jak je natrask v porodnici ze dojde obleceni. pro miminka. Jo a ted si nejsem jista jestli i vlozky do podprdy

verujan
7. led 2019

Omlouvám se za chybu - paStu na zuby 😉

mikiva
7. led 2019

K porodu doporucim vodu v lahvi s tim sportovnim pirkem, hroznovy cukr, teple ponozky, pomadu na rty. A pak se hodi nabijecka na mobil.

katkatomaskova
7. led 2019

K porodu se hodí hlavně pomáda na rty, vodu jsem sice měla, ale nepotřebovala, v porodnici byl barel s vodou i s kelímky, a během kontrakcí jsem stihla jen asi dva bonbony hroznového cukru. U porodu se mnou byl manžel, takže jsem nepotřebovala ani mobil, nabíječku 🙂 Rodila jsem 7,5h a byl to takový fofr, hlavně kontrakce věčně za sebou, že jsem byla ráda, že ležím :D Do pití mě nutil muž, na jídlo jsem neměla ani pomyšlení.

No a v porodnici se nejvíc hodilo hodně ručníků a osušek - jsi věčně ve sprše, i po WC. Měla jsem svoje, erární jsem nechtěla používat. Jednorázové kalhotky + vložky, někde sice dávají, ale jen balík, a zbytek musíš použít z vlastních zásob ;) Já využívala dvě krabičky kalhotek (vadilo mi hned jak byly trošku umazané od krve) a asi čtyři balíky vložek. Taky se hodí na spaní kojící košile nebo trička, znovu víc kusů, zase jsem nechtěla používat erární. Rodila jsem v létě, takže o to víc toho člověk potřeboval, aby se cítil jako člověk 🙂 Samozřejmě základní hygienické pomůcky (mýdlo, šampon, kartáček a pasta,........). Rodina může nosit pití a svačinky, v porodnici pak dostáváš dietu pro kojící maminky, takže samé mléčné výrobky plus speciálně upravovaná strava (dušení a vaření v páře, nepotkala jsem tam klasicky pečené nebo smažené maso). Tak když budeš mít na něco chuť, ať ti to někdo donese 🙂 Pro prcka dávaly oblečení sestřičky na novorozencích, potřebovala jsem svoje pleny a vlhčené ubrousky plus mazání na zadeček.

Můj poznatek - odkládací prostory jsou dost omezené. Byla jsem na jednolůžáku, kde jsem měla vysokou skříň, ale byla dost mělká, takže se mi tam ani nepodařilo nacpat cestovku :-/ Extra jsem věci nevybalovala, neměla jsem na to sílu ani chuť, jen jsem z ní tahala to, co jsem aktuálně potřebovala. No a pak tam bývá samozřejmě noční stolek. Trvá se na tom, aby nebyly věci mimo skříně, takže je lepší toho mít spíš míň, než víc. Pokud to nemá rodina do porodnice daleko, můžou pak přinést to, co ti chybí 🙂

drahmi
7. led 2019

K potřebám do porodnice asi nic víc co píšou holky výše. Jen mne se narodila dost malička dcera a hned druhý den mi manžel vezl ty nejmenší oblečky, protoze co bylo k dispozici,bylo velké. Takže i tentokrát si pár malých overalku určitě vezmu. A my jsme teda v porodnici byly 10 dní,takže jsem měla málo vložek,ale v nemocnici byla lékárna,tak mi někdo dokoupil.

kejt29
7. led 2019

Mi dost pomohla role papirovych uterek, bile bez potisku. Na utirani kolem intimnich partii po sprse misto rucniku. Tim jsem usetrila rucnik od krve a je to hygienictejsi.

mikiva
Autor odpověď smazal
Zobraz
belair
7. led 2019

Já budu rodit v únoru (poprvé, takže bez zkušeností), ale třeba pomůže. Mám nachystané dvě tašky.
1. K porodu - velká osuška, malý ručník, sušenky (pro mě i muže), hroznový cukr, jelenní lůj, gumička do vlasů, čelenka, malé balení vlhčených ubrousků, kapesníky, desky s dokumentama, plánuju dokoupit ještě vodu a díky za tip na sportovní pítko, to zní úplně supr! 1x 1.5l pro muže a 2x 0.75l pro mě, přihodím ještě botky do sprchy.

2. Na šestinedělí - 2x osušky, noční košile (měl by dávat, ale pro jistotu), taštička s hygienou (kartáček, pasta, neparfemované tuhé mýdlo, malá láhvička śamponu), antibakteriální mýdlo, vlhčené ubrousky Lactacyd, knížka, drobné do automatu :D, 1x jednorázové kalhotky, 2x vložky (měli by dávat, ale pro jistotu), role papírových utěrek, 2x malé balení dvou druhů plen (měli by dávat, ale pro jistotu a kdyby neseděly), vlhčené ubrousky pro prcka, bepanthen, krem od Avirilu (kdyby náhodou). Až vyperu oblečení, tak pro jistotu přihodím jedno bodyčko, polodupačky, ponožky a čapku. + vybrakuju tašku k porodu (jelenní lůj, kapesníky, ubrousky a tak 🙂).

Doma bude mít muž nachystáno (kdybych potřebovala) - noční košili, vložky, oblečení pro odjezd s porodnice (moje i pro prcka). Uff, snad jsem na nic nezapomněla.

mona91
7. led 2019

mě ještě všichni doporučujou sprchový gel s dubovou kúrou. Holky a prosím pěkně kdy se tak má člověk zabalit ? Já mám okolo dost těhotných kamarádek, některá je zabalená už od 25tt což mi přijde brzo... já nemám ještě ani vypráno teda...

katkatomaskova
7. led 2019

@belair Tu tašku k porodu jsem měla taky, a fakt mi to bylo k prdu 😂 Použila jsem jen jelení lůj, dvě tablety hroz. cukru a papuče, jinak to pro mě byla úplně zbytečně zabalená bagáž... Vodu měli volně na sálech, a já měla ten porod takovej, že si nedokážu představit, že tam ještě svačím, nebo jsem ve sprše, sháním drobné do automatu na kafe a tak 😂 Chlap pil taky vodu, co měli k dispozici tam.

Hlavně mít dost ručníků, kalhotek, vložek a košil 🙂 Člověk musí myslet na to, že bude krvácet, a že se prostě zašpiní, ať chce nebo ne.

vita_
7. led 2019

@bubu889 Holky už asi vše napsaly ... ale já bych ještě uvítala jídlo, to v nemocnici se jíst nedá, takže já tam dva dny chcípala hlady, než mi chlap přinesl jídlo z domu.

belair
7. led 2019

@katkatomaskova Jasan, když mě z příjmu pak pošlou na akutního císaře, tak mi to asi taky k ničemu nebude 😀. Takže při balení počítám s tím, že to půjde tak nějak "normálně". Vodu omrkneme při předporodním kurzu, díky za tip 😉, to by mě nenapadlo.

Jo a v tašce na šestinedělí mám ještě teplý ponožky, jsem zmrzlina.

katkatomaskova
7. led 2019

@belair No tím se vůbec nemá člověk strašit, že by porod končil císařem !!!! Lepší je doufat v tu lepší možnost 🙂 Jo není zač 🙂 Já rodila jinde, než jsem měla spád, "moje" porodnice malovala, takže jsme museli jet o kupu kiláků jinam.. Vůbec jsem netušila, jak to tam bude vypadat, ale porodní asistentka už při příjmu vysvětlila, kde je WC, sprcha a kde je k dispozici voda 🙂

rousse
7. led 2019

spoustu už napsaly holky, plus za mě doplním geniální záležitost - vlhčený toaletní papír, gel na hojení hráze od nobilisu a od nobilisu ještě geraniové mýdlo, hodně kefírového mléka na mléko, banány a nějaké pečivo z předešlého dne (u nás v porodnici totiž ženským po porodu dají čerstvý rohlík, k obědu fazolky a vůbec jim to divné nepřijde 😀 ) . Jinak jsem obdivovala holky, co tam byly ve svých košilích a mimčo taky ve svých oblečkách - já za den 3 košile propotila plus ušpinila dole, když si představím tu hromadu prádla po příjezdu z porodnice, děkuju pěkně 😀

hanulkaha
7. led 2019

@mona91 ja mela u prvniho syna sbalenou tasku 2 mesice dopredu, ted to udelam stejne, termin opet zacatkem kvetna, takze zacatkem brezna si vse pripravim, clovek nikdy nevi 😉

mona91
7. led 2019

@hanulkaha no právě a mě teď tři ženský porodili v okolí ve 32tt se nám tu rozjíždí nějaký nešvar... 😀

belair
7. led 2019

Těhotenskej mozek úřaduje - v porodnické tašce je ještě masážní olej na záda (zbylo po kámošce, tak jsem ho tam hodila, jinak bych se s tím určitě nekupovala 🙂), v šestinedělní pak gel na hráz a kojicí čaj. Až koupím dudlíka, tak ho tam asi přihodím, pro jistotu, kdyby na prcka nic nezabíralo :D.
Jinak je v plánu maximálně vyždímat zdroje v porodnici - co budou poskytovat, to beru, ale dovedu si představit, že člověk je rád, že je rád a ještě se stresovat tím, že mi zrovna tohle chybí a někdo mi to doveze až druhý den, to si nedovedu představit.

v_erunka
7. led 2019

Vše jak píšou holky, plus ještě purelan na bradavky. Ze začátku to fakt bolí. Ten mi museli přivést, teď už bych ho rovnou vezla. Jinak všechno oblečení (košile, župan, i pro prcka plus ručníky) jsem měla e erarní. Nedovedu si představit, kde bych jako skladovala špinavé prádlo a osušky. I když za mnou manžel každý den chodil, tak bych mu to stejně nedavala..
A pak bych si nechala přinést něco k jídlu a pití. Tady se normalne ke snídani dávalo čerstvé pečivo, plus jeden den bylo i vajíčko, a k obědu byly luštěniny. Chudáci děti.. A vecer jsem pak měla hlad, protože jeden rohlík a jogurt v pět byl fakt málo..

lucifux
7. led 2019

Já tedy po mé první zkušenosti, si s sebou zabalím oblečky pro mimi. Občas jsem měli nehodu s čůráním, nebo ublinknutím, a bylo mi celkem nepříjemné běhat na sesternu, jestli by mě nepřinesli pro mimi čisté oblečení. A kord, když to bylo třeba dvakrát za den.

bubu889
autor
7. led 2019

Děkuji za rady .. Člověk neví co v Nemocnici dostane a co ne . A hlavně přítel bude po porodu chodit do práce na ty 3 dni a pak si vezme volno na 14 na co má hlavně nárok . Jen ho nechci otravovat že něco potřebuji . Jinak mi ještě zbývá 14 týdnů do porodů tak abych to měla všechno poruce a hlavně dokoupení důležité věci ..

katkatomaskova
7. led 2019

@lucifux Jen dvakrát?? :D :D To jste měli luxusní skóre. Mě malá blindila po každým jídle i několikrát.. 😕 Takže dětský oblečky byly vybraný, Eliška byla asi neublinkanější děťátko v porodnici vůbec... Navíc bylo šestinedělí narvané po ventilek, největší porodnice v kraji v té době stála kvůli malování, takže se to hodně sjíždělo sem, a docházelo všechno - oblečky, látkové pleny, zavinovačky, peřinky, dokonce i postýlky, mazec... 😕

bucifalek_just
Autor odpověď smazal
Zobraz
bucifalek_just
7. led 2019

@bubu889 Já jsem si zabalila do porodnice tohle:
Kosmetická taštička (všechno v cestovním balení)- šampón, kondicionér, sprcháč bez parfemace, micelární voda na obličej, vatové tampónky, osvěžující sprej na obličej, deodorant, čistící gel na obličej, krém na obličej, krém proti striím, dezinfekce na ruce, antibakt. ubrousky, krém na ruce, balzám na rty + hřeben, gumičky, uchošťoury, ústní voda, kartáček, pasta, mezizubní kartáček.
Pro sebe z oblečení- 2x župan, 2x košile, 2x kojící podprsenka, 6x kalhotky (koupila jsem si je za pár kaček a když se hodně ušpiní, tak je hned vyhodím), 3x ponožky a jedny teplé ponožky, bačkory, žabky do sprchy, oblečení ve kterém pojedu domu z nemocnice.
3x osuška, 1x ručník, 1x mini ručník na obličej.
Oblečení pro malého na cestu domů, 33x plenky, vlhčené ubrousky na zadeček, bepanten mast, cestovní přebalovací podložka, 2x dudlík, hajáček.
Vložky jako na silnou menstruaci, polštářky do podprsenky, toaletní papír, příbor, útěrka.
Propiska, křížovky, kniha, nabíječka.
Pití a svačina- jak pro mě, tak pro chlapa, hroznový cukr, čaj pro kojící ženy.
Podepsaného dokumenty k porodu, těh. průkazku, kartičku pojišťovny, papír o otcovství.
V kufru mám věci na šestinedělí. V menší tašce věci na sál a tu tašku jsem si hodila to toho kufru, ať mám jen jednu věc, kterou musímě vzít až to na měn přijde.😂

bubu889
autor
24. únor 2019

Tak jsem tu tašku ani nepotřebovala .. měla jsem akutní císař 28+5 ..malá se narodila 23.1 ve 4:48 hod . Vážila 1150g měřila 39cm ..Ale jsme obě v pořádku malá má už 1370g 😊

bucifalek_just
11. bře 2019

@bubu889 Hlavně, že jste obě vpořádku. ❤️

bubu889
autor
15. bře 2019