Deprese, úzkosti.... Je nějaká cesta?

similenka
27. dub 2021

Kamarád má dceru (26let), dcera žije v Brně v podnájmu s kamarádkou. Dcera je spíš uzavřený introvert, nikoho nepotrebuje, práci si našla takovou,aby neměla kolegy. V lednu se jí projevily problémy se střevy, otci přiznala, že trpí bulimií, nekolik let se živí jako veganka. Od ledna dochází na terapii a je na neschopence. Zánět ve střevech vyléčila, začala jíst vajíčka, fyzicky je na tom snad líp. Prý se už stravuje lépe, to říká ona. Její otec je nešťastný, neví, jak jí může pomoci. Navrhoval ji kvůli bulimii hospitalizaci, to ona nechce. A nejvíce ho trápí ty její stavy úzkosti a deprese. Ten psychiatr ji předepsal i nějaké léky, asi antidepresiva, ale to ona užívat nechce, bojí se. Je prosím nějaká cesta, návod, rada, aby se její psychicky stav zlepšil? Užívat léky,neuzivat? Ještě přípisu, že má od děcka velmi špatný vztah s matkou, trvá to asi od 9 let, kdy ji matka mlátila kvůli známkam. Holka utíkala z domu, řezala se, pak chodila k psychologovi. Už tam to asi začalo.
Děkuji mockrát za jakoukoliv radu.

konidana
27. dub 2021

@similenka pokud ona sama se nechce lecit, tak smula. Kamarad by ji jako jeji tata mel presvedcit, ze lecba a leky ji pomohou, aby s lecbou souhlasila , chodila na pravidelne kontroly k psychiatrovi , nejlepe i k psychologovi a lecbu dodrzovala
.

keksik002
27. dub 2021

@similenka ahoj,.. s úzkostmi a poruchou potravy jsem se léčila roky, teď už "jen" panické ataky.. ale o tom někdy jindy,.. důležité je, aby si uvědomila že má problém, problém který se dá řešit, že se není za co stydět ale že je třeba aby to začala řešit zavčasu.. chápu že nechce léky, taky jsem se jim snažila vyhýbat, ale chodila jsem na psychoterapie, na sezení i s lidmi kteří trpěli stejnými obtížemi, to mi hodně pomohlo slyšet že v tom nejsem sama a že je cesta ven.. zkuste s ní v klidu promluvit, nabídnout jí řešení které by vyhovovalo i jí.. vyslechnout ji, dát jí pocit že je pro vás důležitá, že doby s mámou jsou pryč, že teď má lidi kterým na ní záleží.. pokud mají dobrý vztah, přimlouvala bych se za to, že by s ní zkusila promluvit přítelkyně či manželka od kamaráda.. maminka jí musí chybět, až už je jakkoliv "stará" .. držím pěsti a kdyby jste cokoliv potřebovala nebo se chtěla na něco zeptat, klidně pište.. teď s odstupem času můžu říct co mi pomohlo, co naopak zhoršilo ty stavy, kdy jsem chtěla umřít..

similenka
autor
27. dub 2021

@konidana Pravidelně teď dochází každý týden na terapii, kde je ona a terapeut. Nevím, jestli to stačí.

konidana
27. dub 2021

@similenka rozhodne lepsi nez nic🙂. Kdyby se horšila tak ji terapeut muze znovu navrhnout psychiatra s medikaci, ale je to na ní.

niski
28. dub 2021

kromě terapie by ještě měla doplnit hořčík a B12, ten často veganům chybí a posiluje dobré duševní rozpoložení

coccinella
Odpověď byla odstraněná
Zobraz