Druhé těhotenství a císařsky řez. Můžu rodit i normálně?

moniseeek01
24. čer 2020

Zdravím, holky mám za sebou první císařsky řez k vůli tomu, že malému padaly ozvy. Určitě budu chtít tak za dva roky druhé mimi. Má otázka zní když jsem po císaři musi být i u druhého císař nebo můžu rodit normálně kdyz nebudou žádné komplikace? Měla jste to některá tak? Děkuji za odpověď

inkheart
24. čer 2020

Určitě můžeš rodit normálně, pro tělo je to lepsi než další velká operace... Měla jsem teď císaře z toho stejného důvodu, jako ty, a rok po porodu se chceme začít znovu snažit. A pokud nebudu čekat dvojčata nebo nebudu mít třeba vcestné lůžko, tak budu rodit normálně.

janedv
24. čer 2020

Vaginalni porod po cisari se oznacuje angl zkratkou VBAC, najdi si k tomu vic na netu
Jestli nejsou jine komplikace, urcite muzes rodit jinak. Prvni porod cisarem neni automaticky indikace k druhemu. Ja podruhe malem mohla rodit vaginalne, na posledni chvili se objevila jina komplikace a cisar, ale s prvnim cs to vubec nesouviselo.
Az bude zhojena jizva, nech si od gyn odsouhladit tehotenstvi a pak klidne vag porod. Drzim palce

janedv
24. čer 2020

Jestli jsi z Prahy, tak napr Bulovka dela vbac uplne bezne a doporucuje je. Vim, ze nektere prg porodnice ne, ale bulovka 100% vbac dela

jancastromska
24. čer 2020

Určitě můžeš a jsou za to rádi já měla císaře kvůli toho že malá už měla malo místa a vody a druhé se narodilo přirozeně po 2 letech a 3 měsících akorát mě předali do porodnice už v 37 týdnů aby mě pohlídali ..a při příjmu byli rádi že to chci zkusit a porod byl krásný nebolelo to ..jen takové píchání a za dvě hodiny byl syn venku a ještě mi říkali že rodit vůbec nebudu 😁 ale já věděla své ... A oba porody jsem rodila v horečkách ..moje tělo porod asi nemá rádo ...neboj se a určitě jsem se víc připravila než u prvního ..cvičení , pití maliníku ve velkých dávkách len a super byly homeopatika přímo od homeopatičky ..porod nebolel a druhý den plno mléka že hned vykakal smolku a sestry se divili že tak rychle 😉

klea81
24. čer 2020

Ano 😉

95newmommy2020
24. čer 2020

Ahojky tak z Bulovkou mám přímou zkušenost a dají ti vybrat, a pokud to bude ok, tak te i podpoří. Jen je možný, že te budou tlačit do vyvolání, to tam dělají rádi. Tak na to bych nepřistoupila, to můžeš mít daleko hnusnejsi následky a dyl se hojit než po císaři. To je zrovna můj případ, a tak jsem happy ze příště, pokud nějaký bude muzu císařem.

balogis
24. čer 2020

Já měla prvni sc a pak další dva vaginálně,ale měla sem mezi sc a normálním 8 let

hezz17
24. čer 2020

Taky jsem rodila po sekci vatikáne. Dokonce vyvolavany.

dzalli
24. čer 2020

Prosimvas - jestli mate facebook, pridejte se do skupiny HBAC VBAC CZ. Je tam spoustu lidi, kteri vam radi pomohou, duly, porodni asistentky...jde to a jde to vicekrat. Maminky tam sdili sve zkusenosti z dalsich porodu, doporuci i porodnici apod.🙂

vladienka
24. čer 2020

Ano, mam za sebou VBAC, akurat sa to viac hlida

vendes
24. čer 2020

První porod akutní sekce. Při druhém těhotenství ani jednou nepadlo, že by měl být další císař. Jizvu mi nikdo neměřil, ani nijak zvlášť nehlídal. V porodnici při příjmu se mě ptali, jak chci rodit. Řekla jsem, že spodem a povedlo se během dvou hodin.

dashyyy
25. čer 2020

Ano určitě 🙂 první byl CS kvůli KP a druhé dítě krásný vaginální porod 🙂

moniseeek01
autor
25. čer 2020

Holky děkuji moc za pozitivní odpovědi. Jandriv nez za 2 roky stejně nechci. Bohuzel z prahy nejsem ba naopak kousek od ostravy. Tak snad budu mít vše ok a taky me podpoří v normálním porodu.

vendes
25. čer 2020

@moniseeek01 Myslím, že porodnici ve FN Ostrava vede Dr. Šimetka a ten by měl mít takové osvícené názory.
Vybírala jsem si teda menší porodnici, aby na mě netlačili a měla jsem klid. Nakonec jsem skončila ve velké krajské, protože byla 10 minut cesty. Bála jsem se, že do malé to nestihneme.