Jak naučit kočku být venku?

1. bře 2024

Ahoj, máme roční kočku, od koťátka byla vypiplaná doma, zhruba ve 4-5 měsících šla ven. Spí v zastřešené neobydlené stodole, kde má pelech a žrádlo, vodu...
Problém je , že jak chceme vyvětrat, okamžitě je doma za gaučem. Pořád se pohybuje před domem a je těžké vůbec otevřít dveře, aby hned nebyla uvnitř. Řešil jste někdo??? Doma být nemůže, dcera má alergii a jak přiběhne, hned leze na jídelní stůl, do talířů atp., do postele...Kočku máme rádi, ale nevím, jak ji naučit, že nesmí dovnitř.

pilzzee
1. bře 2024

Taky jsme kocky stehovali ven. Vetrame jenom tam, kde je sitka proti hmyzu. Jinak pri otevirani dveri samozrejme musime davat bacha, aby nesly dovnitr, ale je pravda, ze se jim tam moc nechce, pac se nas trochu boji 😀 (teda ne me, ale deti). Nevim, jestli se to vubec da to tu kocku naucit.

cherie24
1. bře 2024

To se obávám, že když vyrostla doma, že bude chtít chodit pořád domů. Mladší trpí na alergie, ale kočka vyšla negativně. Kdyby vyšla pozitivně, našla bych mu domov někde jinde, jsem si jistá, že by to nepochopil, že už domů nesmí. Respektivě by se určitě hodně trápil. Je na děti fixovaný, vždy je ve stejné místnosti jako jsme my. Nechodí ani do ložnice, když tam nejsme. Udělat z něho najednou venkovní kočku si neumím představit.
Co se týče lezení do talíře, tak já našeho kocoura normálně lepnu nebo jsem ho prohnala utěrkou. Kradl i během jídla dětem z talířů. Když na něj koukám, tak už ví, že si to nesmí dovolit. Ale když se nedívám, kočka no. A kočka těžko pochopí, že postel není pro ní. Líbí se jí tam, tak tam chodí. Peleší se tam, kde se jí líbí. Kam nechci, aby chodil, tak tam zavírám.

jane46
1. bře 2024

Obě naše venkovní kočky chtějí nutně dovnitř při jakékoliv příležitosti.... Roky a roky, nic s nimi nepohlo 😀 Zakázané ovoce...
Domácí byly vždy jen v nejnutnějším případě velkého mrazu (což už je hodně dávno), kastrace či jako koťata pár měsíců. Taky větráme jen okna se sítí či některou lovíme a naháníme po domě, když se podaří dveřmi.

hanka_12345
1. bře 2024

ja teda nevim ja bych to tak neprozivala-porad je to kocka-kocky se bezne pohybuji venku, vvzdycky to byly venkovni zvirata, jen lidi z nich udelaly gaucaky. Ja osobne bych kocku pokazde hlidala zda neleze dovnitr a kdyztak nohou vodšprtla-smula. Ona to pochopi.
Neparala bych se s tim nejak.
Asi byla chyba ji mit nonstop od kotete doma ale co nadelas uz se stalo

hanka_12345
1. bře 2024

to by bylo neco na me-kocka na stole a v taliru. Ta by letela jak namydlenej blesk

pribylovapetra
1. bře 2024

Problém je,že je ještě mladičká a sama. Potřebuje pomazleni.Kdyby to byl kocour, tak být venku mu bude vadit asi míň než kočce. Mám syna taky alergika,ale našeho kocoura snáší, ostatní kočky ne. Kocour bývá doma, ale nesmí kde se spí. Takže záleží jaké máte projevy.

ninive211
1. bře 2024

A dcera na kočku reaguje nějak agresivně? U naší dcery tehdy vyšla alergie na kočkuz toho kožního testu, ale přitom na kočky nikdy nijak nereaguje, ségra má doma tři kočky a úplně v pohodě, Takže takovej test na dvě věci. Ale pokud je opravdu alergik, tak bych prostě dala do oken síťky a větrala tam, kde jsou síťky. Očividně se ale kočička nesmířila s bydlením mimo dům a chce zpátky "domů". Pokud byla zvyklá od kotěte, tak se jí bohužel nedivím. je ještě malá, no.

bbn
1. bře 2024

Máme kocoura, skoro 10 let. Nikdy nebyl vyloženě domácí, spíš venkovní, ale občas ho domů vezmem - když hodně mrzne nebo když přijde zmáčený při bouřce. Ale vždycky, když může, tak se snaží dostat domů, za každého počasí 😁 mám z něj pocit, že chce být prostě s námi. Do ložnic a pokojíčků zavírám, ale on stejně leží tam, kde jsme my.

cherie24
1. bře 2024

@pribylovapetra taky bych řekla, že je jí venku smutno. Třeba by to vyřešila nějaká kamarádka. Většinou mívají lidi více koček a zejména kočky se vždy tulí a spí spolu. Hrají si a čistí se navzájem. Kocouři až tolik ne, ale kočky jsou hodně je kontaktní. Ta kočka musí být hrozně nešťastná, když byla pořád doma s lidmi a najednou je venku sama a má spát ve stodole. 🤷

cherie24
1. bře 2024

@ninive211 mě jako dítěti vyšla alergie na morče. Měla jsem 7 let morče v malém pokoji, kde jsem si hrála, spala, dělala úkoly, brala jsem si morče do postele a žádné projevy jsem taky neměla. Na alergologii mi tenkrát tvrdili, že bych ho měla dát rychle pryč. 😃 Jednu dobu jsem měla v tom samém pokoji králíka, morče, andulky, křepelky a mamka měla kočku a nic mi nebylo, na alergologii se málem skáceli z toho. Alergie se mi rozjela až o 10 let později, kdy jsem ani žádná zvířata neměla. Asi znamení, že bych si měla pořídit opět zoo. 😂