Jak vyčistit plyšovou hračku na baterie?

emamir
8. srp 2022

Hezký den,
máme v plánu synovi koupit plyšovou hračku na baterii - přes Vinted. Syn je z hračky úplně unešený a nová sehnat nejde, již se nevyrábí. Co mě však odrazuje je to, že hračku nebudu moct vyprat. Jsem v tomhle dost opatrná (možná až paranoidní) kvůli štěnicím, roztočům a různým patogenům🤣 - to je moje noční můra. Existuje nějaký jiný fígl?🤗

prejeta_zaba
8. srp 2022

Vzít houbičku na nádobí, namočit do vody s nějaký saponátem (prášek na praní/sanytol) a vydrhnout. Pak čistou vodou a nechat uschnout. 🤷‍♀️

malymax
8. srp 2022

@emamir jedna možnost je baterii - strojek vyndat a po vyprání a usušení zašít zpět ( možnost i suchý zip nebo cvočky) a nebo čisticí saponát přímo na hračky.

cilkat
8. srp 2022

Na větší parazity by mělo zabrat i někoalikadenní přemražení v mrazáku... na bakterie třeba 2 h v horkovzdušné troubě na 80 stupňů... pokud jsou vyndavatelné aspn baterky a není žádná část vyloženě vosková, mělo by to přežít... (samozřejmě za předpokladu, že vám funguje regulace teploty) .

2hanah
8. srp 2022

Otřít dezinfekcí nebo pošplíchat a nechat uschnout, pokud ji hodlá žužlat, tak ještě tou houbičkou vyčistit namočenou třeba ve vodě s práškem na praní, pak vodou a nechat usušit.