Ahoj, holky, jdu zkusit inspiraci sem. Moc jsme si s manželem přáli holčičku, minulý týden nám ji na ultrazvuku potvrdili 🙂 prošli jsme snad celý kalendář už desetkrát, teď si ale lámeme hlavu se jménem. Asi tak od 15ti let tvrdím, že moje dcera bude jednou jedině Natálie. Nikdy jsem jiné jméno nechtěla. Bohužel jsme to asi před rokem řekli s manželem ,,rádoby,, kamarádům, kteří mi tvrdili, že se jim cizí jména nelíbí a že oni dají jedině české. My zas úplně ryze české nechtěli, tak jsem neviděla problém jim při pokecu říct, jaká jména máme pro holčičku i chlapečka my.. no, chyba.. Takže samozřejmě jen jsme jim to řekli, 3 týdny na to dali Natálii oni. Teď je mi blbé, abych dávala stejné jméno. Byla jsem hrozně zklamaná, když tohle udělali. Samozřejmě Vám to může připadat jako blbost, mně to bylo fakt líto. Teď už se s nimi skoro nebavíme, ne jen kvůli jménu, ale z mé strany to hrálo roli taky.. ani ve snu mě nenapadlo, že tohle udělají. Ještě když to dali, tak nám řekli, že byli první, tak co. No, to je jedno. Spíš se chci zeptat Vás, na Vaše názory, nápady, tipy na jména pro holčičku? 🙂 strašně moc díky všem 🙂
Mě se teď líbí celkem Johanka.
U nás vede Anna nebo Eliška.🙂
My mame Izabell a v merku byly Luisa, Lea, Laura, Dorotka, Tea, Sofie a Patricie. Ptali jsme se briska a jen u Izki se mi o ni zdalo :D
Děkuju holky, já budu ještě vybírat a procházet.. z Natálky prostě asi sešlo ☹ 🙂 chtěla jsem ji moc, ale ne v tomhle případě, kdy ji dal někdo jako jsou tihle známí 🙂 holt je člověk hloupej, když lidem věří a řekne jim to 😀 koho by to napadlo, když zahraniční jména nechtěli 😀
Řekla jsem jim i jméno na kluka, které měli jasně vybrané jiné a vedlo u nich 😀 tak doufám, že druhého budou mít kluka a dají nám i tohle naše jméno 😀 to by byl fakt už gól... tak alespoň jsme inspirovali lidi bez vlastního nápadu 🙂
My máme Moniku, rozhodovali jsme se mezi Innou a Monikou. Innu jsem měla napsanou už v papírech v porodnici a pak na sále když mi ji ukázali a ptali se takže Inna? Jsme oba s mužem odpověděli "ne Monika" 😀
Já vždy chtěla holčičku Sáru. Dala bych aj verzi Sarah
Mám Johanku, už jí bude 21 let, tenkrát to teda bylo něco! 🙂 Taková odvaha! 🙂 Dneska se mi líbí třeba Apolenka a mám teď v oblibě hlavně jméno naší vnučky - je Viola.
Ahojky, já bych se na milé kamarády vyprdla a dala holčičce jméno, které jste měli vybrané 🙂 Očividně vám to udělali naschvál, tak tím spíš bych tu Natálku dala, aby neměli ten pocit, že "vás převezli a jméno vyfoukli" 😀 A pokud to není blízká rodina, je úplně jedno, že jméno bude stejné... Manželovi se např. hrozně líbila Anička, tak jsme si řekli že pokud to bude holčička (pohlaví nevíme a nechceme vědět) bude to Anička, později mi moje sestra nezávisle na mě řekla, že se jí toto jméno moc líbí a moc by ho chtěla dát svému děťátku, které teď taky čeká, pokud by to byla holčička a tak jsme si s mužem řekli, že jí jméno "necháme" a vybereme některé z ostatních, které se nám líbí, takže pokud budeme mít holčičku, bude to Veronika nebo Terezka 🙂
My chtěli vždycky Emu, už když v přátelích Rachel pojmenovala takhle svoji dceru, ale teď jich je jak hub po dešti, tak jsme nakonec vybrali Alici a ta se nikomu, ale vůbec nikomu 😃 ale nám ano 😊
Šárka
@dzungala
jestli můžu dát ještě jeden tip k Markétě, tak Martina 😉 My máme Veroniku a Barboru, ale v užším výběru s nimi byly právě Markéta a Martina. Tak je aspoň syn Martin 🙂
Misina01
Zkusila bych vypátrat nějakou možnou verzi Natálky - Natáli, Natalia - abyste meli vysnene, ale přeci trochu jiného jméno. .. 😉
jedina holka co tu znam...
@pastikaa Jé to je vtipný, mně se od Přátel taky líbila Ema, nakonec ji má brácha, a teď je moje favoritka taky Alice 😄 Jen ještě nevím, co na to přítel, a pak se jedna Alice narodila v létě známým, ale s nimi se prakticky nestýkáme nebo tak 1x - 2x do roka.
No a pak ještě můžem mít kluka. A to asi Ben nebude 😄
Já mám teda tuctovku Terezku, ale prostě se nám líbilo oběma. Ještě jsem chtěla Lucii a moc se mi líbila Linda. Tu mi teda přítel zamítl hned. A pak ještě Šárka.
Ak sa vám páčila Natália, tak dajte dcére to meno, vôbec by som sa nenechala ovplyvniť znamymi. Ak sú to známi, jeden deň sa s nimi môžete stretávať a za 10 rokov nemusíte a potom vám bude ľúto, že ste sa takto nechali ovplyvniť....Poznám rodiny, kde majú deti Michaela a Michaelu, lebo sa rodičom meno páčilo. Dokonca som počula o prípade, že dali najstaršiemu a najmladšiemu synovi meno Martin 😀 V našej rodine je moja mama Gabriela,sestra Gabriela aj sesternica Gabriela (dcéra maminej sestry)... osobne sa mi páči Magdaléna, Lesana, Matylda, Sarah, Kasandra, Sabína, Sylvia, Tatiana a Dominika.
@lv Gréta je uplne bozi 🙂 hrozne se mi libi k Beate
autorce doporucuji dat jmeno co se jim libilo uz kdysi a na kamose se vyprdnout, zvlast kdyz uz se nebavite a dalsi rada zni : priste nerikat nic dopredu.
my jsme vsem rikali, jak bude mala Adina, kupodivu i na tohle si zvykli, nicmene asi v pulce tehotenstvi ani nevim jak prisla na mysl Beata a bylo vymalovano...
@petrasipkova1 mate Stelinku s jednim "l"? Chtela bych ji taky i kdyz mame slozitejsi prijmeni. Jak ji jeste rikate? Steluska, Stelka, Stelina nebo proste Stela?