Kde najít partnera pro maminku?

zazana81
20. pro 2021

Vloni zemřel naší mamince (64 let) přítel. Ona osobně si nechce hledat nového, alespoň to tvrdí. Jenže žije sama na kraji města, celkem bez kontaktů. My, její děti, máme ještě malé děti a nemůžeme s ní být v kontaktu neustále. Myslím, že by stálo za to ještě něco zkusit.
Máte někdo zkušenost, kde hledají starší lidi partnera? Nějaká osvědčená seznamka třeba?

jjasmina
20. pro 2021

@zazana81 zemřel vloni, není ještě trochu brzo? Možná byste měla nechat tohle rozhodnutí na mamince ne

rnika
20. pro 2021

@zazana81 Rok je docela krátká doba - já bych na maminku netlačila. Spíš bych jí pak dávala možnosti jak trávit čas. Nejsou v okolí nějaké akce pro starší? Jinak moje máma je sama od rozvodu - je to přes 15let a nikoho prostě nechce ( 60 jí ještě není).

te_reza
20. pro 2021

Myslím, že by stálo za to nechat to na ní.

klokanka31
20. pro 2021

@zazana81 Někoho se snažit natlačit do vztahu je pěkná kravina. Třeba opravdu chce být teď sama...

littlebee124
20. pro 2021

Jednak je brzy na nový vztah a jak píšou ostatní, tohle nechat na ni. A pokud je aktivní a jezdí nekam do vetsiho města, tak i tam je možné někoho potkat. Mého ex babicka si takhle v 70 letech našla chlapa. 🙏🏻 Jezdila hodně do Prahy na různá setkání co jezdila dřív s manželem a tam se potkali. Ale chce to všechno čas a za druhého nehledat a nechat to na něm. 🙂

zazana81
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
amazonkajanik
20. pro 2021

@zazana81 spíš než partnera, tak zkusit najít nějakou partu lidí, kteří jsou stejného zaměření. Rok je ještě brzy. Tchýni zemřel při nehodě partner před 8 lety, upnula se na práci, je politicky aktivní a nyní se realizuje jako babička a o chlapech nechce ani slyšet. Je fakt, že se na tom podílí i skutečnost, že měla dvě nevydařená manželství...

zazana81
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
merope
20. pro 2021

@zazana81 A byla by ochotná jezdit / chodit na nějaké akce seniorů? Protože to je asi klíčové - jak se snese s lidmi a jak je ochotná někam jezdit. Zkus zjistit, zda je u nich či v okolí aktivní nějaký spolek seniorů a zda jezdí na zájezdy, mají nějaké společné aktivity - a třeba jí nějakou tu aktivitu zaplať.

michaela666
20. pro 2021

Souhlasím s @merope. Pár let po smrti dědečka začala naše babi chodit s kamarádkou na "tanečky" co pořádal místní klub důchodců. Byl to jeden den o víkendu za měsíc, kde si našla kamarádky a kamarády. Potom už jako parta jezdili na kole, do termálů na Slovensko a zájezdy co organizoval ten klub. Dokonce se v 72 naučila pít pivo 😃. Smáli jsme se, že zatím co ona pije jednu třetinku, její kamarádky by se stihly opít. 😃

Zkus se podívat po nějakém programu, kdy si najde kamaráda sama, ne jí ho cpát pod nos. Možná není připravená. Žila tolik let s manželem, tak potrvá než si náhodou někoho najde, občas to stáří lidé berou jako zradu životní lásky.

amazonkajanik
20. pro 2021

@zazana81 tak jak jsem psala, najít lidí, kteří se zajímají o stejné věci. Psaly to i holky, kluby seniorů, škola 3.generace,atd .Třeba tam sama někoho najde. Tohle není jako když umře jeden pes, tak mu najít do života nového parťáka a to se kolikrát taky nepovede. Babička ovdověla rok po zlaté svatbě. Děda byl léta nemocný a po každé, když šel na zákrok, tak se s námi loučil. Když nakonec odešel, babička truchlila, ale pak se vrátila do relativně zajetých kolejí. Káva a zákusky s ostatními z "klubu čarodějnic" a dědu přežila o 14let...a žila by možná ještě teď, kdyby se zavčas podchytila rakovina, ona tu chuť do života i přes žlučové výlevy měla...

jirovapa
20. pro 2021

@zazana81 moje babička jezdila s klubem seniorů na výlety, tam si udělala kamarádky a kamarády. Časem prodala byt ve městě a šla do domu s pečovatelskou službou do obce, kdy bydlí moje rodiče a tam si v tom domě začala randit se správcem. Trvalo to cca rok a pak zjistila, že jí víc vyhovuje být sama a jezdit na ty výlety s kamarádkami a kamarády než s někým randit. Teď je babičce 80, s tím pánem randila, když jí bylo 75.

andelka
20. pro 2021

Moje mamka je aktivní hodně, bohužel chlapi v tom věku aktivní už moc nebývají. Kromě vyloženě seznamky bych zkusila prostě hledat podle zájmů. Výstava, výlet, procházka, soutěže, hry seniorů, akademie třetího věku..,to organizují různé kluby seniorů. Moje mamka třeba chodí cvičit do Sokola ( ale jsou tam samé ženy), čte dětem v nemocnicích ( organizuje to muž,ale zabývají se tím ženy), jezdí na výlety, relax pobyty ( ale většinou taky ženský kolektiv), takže možnost narazit na chlapa nízká,ale kamarádek a známých a možností jak být mezi lidmi a trávit aktivně čas spousta.
A teda pokud ztratila přítele ( jak dlouho spolu byli?) Před rokem,tak bych nepovažovala za moudré ani možné,aby navázala vztah s někým novým , natož aby získala důvěru a oporu, kterou jí asi poskytoval přítel. Spíš bych se zaměřila na to, trávit čas aktivně, mezi lidmi, s rodinou, kamarádkami,než hledat chlapa.

somalicats
20. pro 2021

@zazana81 Můj táta umřel skoro před 10 lety. Máma je od té doby sama, po žádném chlapovi netouží. Ale to neznamená, že od tátovy smrti sedí doma. Přestěhovala se k ségře, našla si tam kamarádky a baví se s nimi. Rozhodně nedoporučuju jí cpát kohokoli na sílu, spíš přesně, jak psaly ostatní, ať si najde (nebo jí s tím lehce pomoci) nějakou senioří skupinku, která je ve společenském životě aktivní. Buď někoho potká, nebo zůstane u kamarádek, ale to už je pak komplet na ní.

andelka
20. pro 2021

@zazana81 člověk může být aktivní aniž by se zabýval politikou nebo chodil do práce. Jen chtít. Navíc jde i o to, co může za tu oporu nabídnout? Kuchařské umění a sezení u TV?

rnika
20. pro 2021

Jako tip.... moje babička se dala dohromady se spoluzákem z první třídy na srazu po X-letech. Bylo jí přes 70 😉

gracinka7
20. pro 2021

@zazana81 nechala bych to na ní, ale moje mamka našla na seznamce. Ale chce to dost času a vybírat.

veruuu_kubesovic
1. led 2022

@zazana81
moje mamka ovdovela velmi brzo, má 64let a už je 22let sama, mužského nechce ani vidět a že jsme se jí jooo snažili někoho najít, ale je velmi akční...
hlavně bych se jí zeptala, jestli ji to tak vyhovuje a nebo si chce někoho najít...