Když uspává táta. Jak to máte vy?

marky232
4. únor 2022

Ahoj holky, děti si vyžadují uspavani od manžela. Ten s nima hraje hry na PC do 11 a přijde mu to naprosto ok. Domluvíme se spolu, že děti půjdou spát maximálně v 9 a in prostě není schopen nikdy dodržet slovo a vznikají velké hádky, přijde mu to v pořádku. Děti ráno vstávají do školky anejdou vzbudit. Ani to manžela nepřesvědčí. Jsem už večer unavená a potřebuju klid, kdyz se tu v deset ještě dovádí, jsem už vzteky fakt bez sebe. Jak to máte vy ?

hojda
4. únor 2022

Školkové děti v 11 večer na PC???

pampeliska1313
4. únor 2022

A aby je manžel vypravoval do školky, aby viděl že to není sranda, když se děti nevyspí?

fandysek_1
4. únor 2022

@marky232 nechala bych ho ráno, ať je komplet vypraví. A ne jeden den, ale celý týden. Ty hry na pc radši nekomentuju.

honatko092
4. únor 2022

Tak to je masakr. Prosím tě, co s nimi hraje? Asi ti nemusím říkat, že používání elektronických zařízení večer před spaním ovlivňuje kvalitu spánku i u dospělých, co to asi může dělat s dětma...

marky232
autor
5. únor 2022

Holky já to samozřejmě vím, že je to špatný, manželovi to vysvětluju ale tak nějak mu je to jedno co říkám už z principu. Máme teď těžké období, nechci být doma ta zlá a nechci se hádat kvůli dětem. Proto jsem chtěla nějakou radu, jak muže nějak jemně přesvědčit. Aby se nenaštval a neroztacela se doma zase hádka. Díky moc.

andelka
5. únor 2022

Na to rada není. Když nechce, nepřesvědčis ho. Ráno ať je vypravuje on. Je to špatně. Nedivím se, že máte problémy.

andelka
5. únor 2022

U nás děcka taky jsou na PC před spaním, kupodivu se nám to osvědčilo víc,než aby tady večer dělali binec a my měli nervy. Ale nehrají tam žádné hry,natož střílečky nebo něco takového,a taky nejsou skolkove, už to jsou skoro puberťaci, když ráno v 7 nevstanou, jejich problém. A v 21.20 musí PC vypnout.

andelka
5. únor 2022

Pokud by manžel zapomněl a nesplnil to na čem jste se dohodli, vypnula bych router. Malé děcka do 23 na PC je fakt na odstřel.

jane46
5. únor 2022

Uprimne... Pokud to dospely chlap nedokaze pochopit, tak bych ho poslala uspavat a vypla wifi a vyhodila pojistky... Ci jiny "drsnejsi" postup 🤷

merope
5. únor 2022

@marky232 Nehrotit to večer, když si hrají. Říct, že máš ráno problém je vzbudit do školky, že tudíž by bylo potřeba jít spát dřív. Neřešit, jestli 23:00 nebo 21:00, neřešit žádné "mělo by se". Ten hlavní argument je to, že ráno do školky prostě vstát musí a mají s tím problém. Můj drobek jde občas spát i o půlnoci - ale když vstává do školky, vstává typicky kolem osmé, někdy i později. A když jsme doma sami, tak po obědě občas spí 4 hodiny. Tzn. 8 hodin spánku v noci, 4 hodiny po obědě = 12 hodin, co mu stačí. Jakmile mi v 8 nevstává sám, tak si pak hlídám, aby šel spát dřív. Když je ve školce a spí tam, tak tam spí typicky jen 2 hodiny (vzbudí ho asi i ostatní děti), tak vím, že musí jít spát dřív. Pokud máte školku na 8 a máte ji třeba o něco dál než my, tak možná vstávají třeba 6:30 a pak musí jít spát podle toho. Prostě zkus, v kolik je třeba dát děti spát, aby vstaly samy bez buzení tehdy, kdy to je potřeba.

A do jedenácti ať blbnou s tatínkem v pátek a v sobotu 🙂.

andelka
5. únor 2022

@merope náš malý 3 letý taky chodí spát pozdě, kolem 22h s námi. Ale on spí do 8-8:30 a po obědě většinou taky ještě spí. A brzy nechodil spát nikdy, máme malý byt, v 19-20 h je tady ještě srumec. Ale pokud mají děti vstávat do školky/ školy, a musí se těžce budit,tak noční hraní na compu fakt není dobře. Je taky špatně, když jeden rodič sabotuje domluvené. I když jeden něco zakáže a druhý dovolí. Ale to musí si sednout a vyříkat a dohodnout oni dva dospělí.

pampeliska1313
5. únor 2022

@marky232 Můj manžel je teda taky expert a odmítl se vzdávat televize, když měl jít syn spát, rušilo ho to. Tak jsem prostě se synem zůstala na gauči, snažila se ho uspat a samozřejmě řval. Někdy jsem si dala sprchu a nechala syna muzovi na starost. A když už to bylo několikrát, tak muzovi cvaklo, že to hold musí dost zeslabit, aby usnul, protože u nás doma takový to “zeslab to prosím, aby mohl usnout” končilo tím, že to přece hrotim a jsem jen vysírka. Tak si to zkusil takhle nechtěně sám a cvaklo mu to. Někdy asi jiná cesta není.

merope
5. únor 2022

@andelka Jj, to jsem se tak nějak snažila naznačit - ale nepomůže se hádat v deset večer a ještě před dětmi. Spíše o víkendu nad koláčem a kafem 🙂. Mě občas přijde, že holky zmiňují a zdůrazňují hlavně ty časy - ale podle mě je jedno, zda chodí spát v 7 nebo o půlnoci, ale zda je vyspané ráno, kdy vyspané být potřebuje. A to je to co je potřeba chlapům zdůraznit. Mám doma chlapa, co by "děti mají být v devět v posteli" nepochopil. Ale "musí jít spát v deset, protože jinak v 8 nevstane, odpoledne spal jen hodinu", to pochopí 🙂.

andelka
5. únor 2022

@merope asi tak no. Hlavně když pak má s nimi vstávat a vypravovat je do školky on.

mourovatakocka
5. únor 2022

@marky232 Nechci se hádat kvůli dětem? Legrace, pro mě to je jedna z nejdůležitějších věcí kvůli čemu se hádat 🤔
U nás taky uspává starší táta - přečte nebo povypráví pohádku a po půl deváté se leží. A i tak se někdy v půl sedmé druhý den vstává těžko. Hry na PC jsou pro mě v top ten zbytečností pro malé dítě, zvlášť školkového dítěte. Někdy žasnu, jak moc rozdílně asi žijeme.

fandysek_1
5. únor 2022

@mourovatakocka taky někdy žasnu nad rozdíly, ale to je prostě normální. Jen teda u nás pc, telefony, tablety vůbec nejsou. Děti mají 1, 3 a 4 roky. Pohádky mají v telce na YouTube a to jim koriguju já.

marky232
autor
5. únor 2022

@jane46 to bych neriskovala, manžel je horká hlava, byl by na mě pak sprostý a možná bych i jednu schytala

antoinet
5. únor 2022

Jako promiň, ale jsi troll jak vyšitý, v sobotu se dost lidí nudí. Typická třaskavá témata - malinké děti pařmeni PC her, nulový režim zohledňující potřeby dětí, manžel násilník, kterému se nedá nic říct....nevěřím této diskuzi ani ň.

marky232
autor
5. únor 2022

@antoinet tak nevěř, upřímně mi v této situaci není ani trochu dobře a nevim proč by si to někdo vymýšlel.

antoinet
5. únor 2022

@marky232 provokace prostě. Pokud je to pravda, přečti si po sobě, co píšeš a zamysli se, co všechno je u vás špatně. Začala bych asi tím, že bych nečekala, až se změní muž, ale večerního uspávání bych se chopila sama, ať už děti chtějí nebo ne. Ono by ses totiž nemusela té změny nikdy dočkat a na "potřebuju večer klid" bych se vykašlala, tohle je důležitější.

marky232
autor
5. únor 2022

@antoinet je to složitější, děti vyžadují tátu, ten jim dělá co jim na očích vidí i když je to špatně, já bych uspávala ráda ale nemám nárok, když děti chtějí s manželem nemůžu mu odporovat, je to špatně, já to vim

jane46
5. únor 2022

@marky232 Trolli rodinka jako ze zurnalu.. Ja kdybych od manzela jednu schytala, uz me nikdy neuvidi a na deti muze koukat max na fotkach... A parit si muze zbytek zivota, treba az do pulnoci.

antoinet
5. únor 2022

@marky232 a kde jsou tvé hranice toho, co toleruješ? PC hry sneseš, nevyspané děti taky, co třeba pivo? Nebo cigáro? Zmalovanej zadek? Je to na tobě. Co toleruješ, to podporuješ.
Ale jako ano...TROLLING jak vyšitej, nevěřím ti 🙂

andelka
5. únor 2022

Ani já tomu nevěřím. Protože nic nejde. Proč tu píše,jak se domluvit,když očividně domluva nefunguje, nemůže doma nic říct, jednají s ní jak s hadrem na podlahu a v podstatě o ni nikdo nestojí? Troll jak vyšitý. A jestli ne,tak to stejně nemá cenu, nepomůže nic. Jen rozvod. Ale to taky nejde,že protože..bla bla bla ..

mourovatakocka
5. únor 2022

@fandysek_1 My nemáme ani TV, asi jsem divná matka 🤭 Pohádky čteme, dvakrát viděla čtyřletá dcera pejska a kočičku na youtubu, tento týden jsem ji pouštěla nějaké krátké povídání o planetách, občas nějaká zvířata, co se nám schovávají v zoo a jeden čas pořád mluvila o sopkách, tak jsem pouštěla video sopky. Říkáme s mužem, že do nějakých obrazovek bude koukat celý život.

holkaokomodra
6. únor 2022

@andelka no ty brďo ona je mozna troll, ale moje svagrova v tomhle normalne zije... moje nervy jako, komu neni rady...

andelka
7. únor 2022

@holkaokomodra no jestli to je vůbec život že..

holkaokomodra
7. únor 2022

@andelka přesně... a ja se na to uprimne nemuzu divat... chudak dite, castecne chudak ona, ale jaodesla z daleko horsich podminek, tak at mi nikdo netvrdí ze to nejde...

konidana
10. bře 2023

@marky232 bohuzel jemne a bez hadek toto nejde. Kdysi mi jedem poradce radil ze se musim zatvrdit, no koukala jsem na nej jak to jako mam udelat? No ale je to jen a jen o vlastnim sebevedomi a pro mne je proste furt velka prace jakz takz udrzovat rovnovahu sil, abych nebyla prevalcovana. Tebe to myslim dost valcuje.... preji hodne sil abys tuto svou neutesenou situaci zmenila k lepsimu. Zpusobu je vic...

darinka84
10. bře 2023

@marky232 no manžela by nenapadlo, aby přes den, že by tak malinké dítě hrálo hry..on tedy taky nic takového nedělá...a další tvoje diskuze, že chce nainstalovat kamery domů...buď máte hodně velké problémy nebo je to magor..já se přikláním k tomu magorovi po přečtení této diskuze..