Nakup a prodej na jednom místě - můj podnikatelský plán - sběr zpětné vazby

avesperk
26. kvě 2022

Zúčastnili byste se/zajímá vás pop-up prodejní akce použitého dětského oblečení, kde můžete prodat oblečení, hračky apod. z čeho vaše děti odrostly a zároveň nakoupit co pro ně zrovna potřebujete? To vše ve vašem městě, min. 2 krát ročně?

Jak to funguje:

-registrujete zboží k prodeji we webové aplikaci, kde vygenerujete štítek
-označíte zboží štítkem a připravíte ho k prodeji (upevnit na ramínko, např. drobnou hračku zabalit do ziplock pytlíku a přilepit štítek apod.)
-v určitý čas doručíte na sběrné místo
-už jen čekáte na svůj zisk (vyúčtování po uzavření prodejní akce, např. do 3 týdnů), ve svém profilu vidíte stav zboží, zda se prodalo nebo ne
-neprodané zboží si vyzvednete v den určení nebo se rozhodnete darovat na charitu a o další se nestaráte

To vše za předpokladu, že 70% z vámi uvedené ceny za zboží putuje vám.

navíc:
- můžete využít službu, která za vás zboží připraví k prodeji (40% zisku je vašich)
- maximalizujte svůj zisk (až 90%) z prodaných věcí výměnou za výpomoc při organizaci prodejní akce

Projekt má ještě další dimenze, o které bych se ráda rozepsala, ale věřím, že tady na to není prostor. Snažila jsem se nastínit rámec a zajímá mě, co si o tom myslíte?
Chodíte na podobné akce? Co se Vám na nich líbí a co ne? Moc si vážím vašich reakcí.

sigyn
26. kvě 2022

Takové projekty už tu byly - a netýkali se jen oblečení, ale všeho možného, at už nářadí, knížek atd. A i když za tím stáli silnější značky s dostatek financí, tak to stejně nebylo rentabilní.

avesperk
autor
26. kvě 2022

@sigyn jaké konkrétně?

andelka
26. kvě 2022

Něco podobného organizují 2x ročně mateřská centra. Úspěšné to je. Akorát tam není varianta neprodané věci tam nechat. Po vyúčtování si je musím převzít, oddělat štítky a odvézt jinam.

lv
26. kvě 2022

Já jsem a byla bych na to líná - opruz je pro mne nafotit a nacenit, inzerovat, zabalit a odeslat. Mezikroky navíc, tedy štítky, tisk a lepit, nabalit do tašky, NĚKAM VÉZT, sledovat co se prodalo, JET pro to, je tupl opruz. Aby se to vyplatilo, musela by se prodat dražší věc, typu zimní kombinéza, značkové skoro nové oblečení pod cenou (= aby ji prodejce neprodával dráž, než ne netu, až si přirazí cenu).

leniczka23
27. kvě 2022

Naprosto souhlasím s @lv a za mě taky ne, nezúčastnila bych se, úplně mám osypky z toho a na víc co tak koukám tady u nás tak bych si na 90% já nic nevybrala. A svoje věci radši hodím jako balík a prodám hodně pod cenou, jen aby to bylo rychle a celé pryč.

leilinka1234
27. kvě 2022

Taky mě to dle popisu nezaujalo. To asi radši pár kousků, které mají nějakou cenu, prodám třeba na vintedu, než abych se s tím takhle crcala. Zbytek daruju nebo dám do kontejneru na oblečení.

avesperk
autor
27. kvě 2022

@lv foceni, inzerovani,baleni (pokud nejde o vylozene drobnou vec) odpada. Jak jsem psala, kompletni servis je v nabidce take.
Stejne tak se vracet nemusite - kdyz ocenite chytre vase zbozi se proda a pokud zbyde jan par kusu nemusite se pro ne vracet ale darovat aniz byste pro to musela udelat neco navic.

novamamina
27. kvě 2022

Tak to vubec

ruzova_pastelka
27. kvě 2022

Za mě taky ne, ráda prodávám a kupuju na bazaru, ale hlavně proto, že mě to baví, vyhraju si s focením, snažím se věci najít nový domov a nejlepšího kupce. Nedělám to pro zisk.

A ač na bazaru ráda nakupuju, tak pouze přes internet, protože mi záleží na značce. Na internetu to řeší filtr, ale fyzicky to samozřejmě nejde.

jaja01k
27. kvě 2022

Pro mě by tohle nebylo. Už jen registrace ve webové aplikaci a vygenerování štítku by pro mě byla překážka. Já jsem ráda, když věci po dětech ještě někomu poslouží, ale nepotřebuju na tom vydělat, hlavně s tím nechci mít práci. Všechno rozdávám kamarádkám.

sigyn
27. kvě 2022

@avesperk Tak 6 let zpátky to zkoušeli třeba hyperodvoz, odkarla apod. Jednou jsem jejich služeb využila, protože mě zaujalo, že si pro bazarového zboží pošlou kurýra, sami nafotí, nacenní a prodají. Já už jen dostanu peníze. Jenže ve výsledku to chtěli prodat, co nejrychleji, takže se to prodalo třeba za 1/3 ceny, co bych to prodala já. Z toho se odečtla provize (také nějakých 30 %) a výsledek bylo pár korun. Nakonec to většina těhlech podobných projektů zabalila, nebo změnila zaměření. (IMHO) Prostě to nevynášelo, hromadili se jim neprodejné věci a zbavit se jich něco stojí..

lv
27. kvě 2022

@avesperk registrace - jen identifikace? Nebo soupis zbozi, s cenami. Těch pár věcí, co ročně prodám.. Vůbec.

misaky
27. kvě 2022

@avesperk jednou jsem se zúčastnila bazárku se stejným principem a už nikdy. To že jsem z toho měla pár korun nepočítám, o peníze mi nešlo. Označováním a tříděním věcí jsem trávila hromadu času, stejně tak pak odznačováním neprodaných věcí. Nesedl mi čas odevzdání ani zpětného vyzvednutí věcí. No prostě nic čím bych chtěla zabíjet čas a ještě mizerný výsledek. A to jsem měla nejdražší věc za stovku, většinu po desítkách korun. Radši si prodám sama, nebo věnuju kamarádkám případně někomu v nouzi. Ale tahle akce jede pořád takže někdo s tím asi spokojený je.

martiniquest
27. kvě 2022

Nezaujalo me to. Nenakupuji obleceni za tisice. Detem kupuji obleceni v HM a bez problemu jej prodam, tech par minut na nafoceni je pro me zanedbatelny. Prodejne jsou jen top kousky, kterych je par (za 4 roky pusobeni na Vinted mam 400 transakci, kde je cca 50:50 prodej a muj nakup, pro predstavu), prodej na Vinted me nijak neobtezuje, proto nevidim pro me osobne zadny prinos. Stejne tak rada nakupuji z druhe ruky primo od zdroje.

radkazenklava
27. kvě 2022

@avesperk tohle bohužel moc budoucnost nemá...pro mě to ani není lákavé...věci po synovy (H&M, Lindex) se prodávají dobře na prodejních webech Vinted, marketplace. Ostatní je lepší prodat jako balík...Netuším co by mě na Vašem komceptu přilákalo prodat oblečení a hračky přes Vás? Navíc bych obdržela 70% požadované ceny zboží...Pokud bych danou věc nacenila na 200,- ,věc se prodá, já dostanu 140,- a těch 60,- budete mít za co přesně? Nafoceni, popis a určení ceny je otázka chvilky, proto ta cena za službu je neadekvátní...

westie
27. kvě 2022

Takovou sluzbu bych nevyuzila, prijde mi to casove strasne narocne a pokud to chces delat jen dvakrat do roka, tak prijdes o spoustu zakazniku, kterym se zeovna netrefis do terminu, kdy maji volno a zeovna chteji kupovat obleceni.
Ja bych treba vyuzila, kdyby existovala sluzba, ktera mi odveze obleceni, proda ho za me na netu, ja z toho budu mit 50% a ta sluzba taky. A at si to obleceni nekdo klidne necha delsi dobu a prodava ho postupne podle sezony.
Myslim, ze v dnesni dobe muzes vydelat tak, ze lidem odeberes maximum starosti a casu, pak jsou ochotni zaplatit. Ale pokud chces jen dat dohromady poptavku a nabidku, jeste si to ale omezujes mistem a casem, tak se ti pridana hodnota takove akce bude spatne prodavat.

missbufy
27. kvě 2022

Myslim, ze o to nebude zajem. Cekat pul rok na to, abych si neco na takoveto akci koupila, to vubec. Kdyz chci koupit pouzite obleceni, OKAMZITE si to vyhledam na Vinted nebo Marketplace. Jsou tam lidi z cele republiky, takze ne pouze z meho bydliste, jak by to bylo asi u vas (= tedy velmi omezena nabidka). Nevidim to realne, nebude o to tak velky zajem (hlavne z hlediska kupujicich), aby se to vyplatilo. Kamennych second-handu (otevrenych denne, ne 2x rocne) je taky hodne a hooodne krachuji. Ja prodavam na online bazarech a nektere veci se mi prodaji az napr. za 1.5 roku a to mam denne hodne shlednuti inzeratu lidmi z cele republiky.

eloise02
27. kvě 2022

Asi ne, trh je dětskými věcmi přesycený, ve skupinách to lidi darují zadarmo a ani tak to nikdo nechce. Já mám na bazaru přes 160 ks věcí a už si ani nepamatuji, kdy naposled někdo něco koupil.