Poraďte povzbudivou knihu pro nemocnou tchýni

barbarucha
27. lis 2014

Ahoj, máme vážně nemocnou babičku a k Vánocům bych jí chtěla dát krom přáníčka s fotkami prcka nějakou povzbudivou knížku. Bohužel Saturnina jsem už nadělila předminule a teď nemůžu na nic přijít. Aby to bylo veselé, povzbudivé a rozhodně ne o nemocech. Pokud možno nějakého známého cizozemského autora, abych to sehnala v němčině, babička je z Německa.
Poraďte, co čtete, když jste nemocní?
Díky 🙂

happylenulka
27. lis 2014

alchymista

barbarucha
autor
27. lis 2014

Toho dostala minulý rok 🙂

veruska007
28. lis 2014

Slepicí polévky pro duši nebo podobně laděné knížky... bohužel se v knihkupectví dost těžko shání. V Brně je kupuji v Donumu nebo v Portále. Prostě takové hluboké příběhy nebo zamyšlení.

g_m
28. lis 2014

@barbarucha Mě pobavilo Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 🙂 Je to taková oddychovka a někdy až neuvěřitelná, ale při nemoci ideál...

maice
28. lis 2014

Otcem i matkou proti své vůli...u ničeho jiného (ani výše zmíněného) jsem se nikdy tak nezasmála 🙂

bmichelle
28. lis 2014

Moje německá babička čte Cecilii Ahern (červená knihovna) a Rosamunde Pilcher (červená knihovna), minule jsem u ní viděla Pferdpfluesterer (byl to taky film s Redfordem - myslím, že v češtině se to jmenovalo Zaříkávač koní), dost četla Konsalika (krimi, ale má i kombinace romantika a krimi).

V překladu z aj: Co klasická Jane Austen - život tam plyne poklidně, předvídavě, člověka to uklidňuje, mezi tím klidem jsou břitké narážky na lidi, ale nebrala bych Sanditon - tam se říká něco ve smyslu, že teprve desátý dr., který si nechal tučně zaplatit, dostal pana X do hrobu. Ještě mě napadá Wodehouse a J. K. Jerome - Tři muži ve člunu. Tohle vše zase miluje manželova prababička (toho času také dost nemocná a smutná), dobrý je i Herriot.

opifka
28. lis 2014

Já četla v nemocnici Betty McDonaldovou, všechny její knížky jsou super. 🙂

elafonisi
28. lis 2014

Taky bych doporučila Betty McDonaldovou - asi spíš Vejce a já. Co život dal a vzal má část ze sanatoria pro léčbu tuberkulózy. Kdyby bylo možné v češtině tak od Zdeny Frýbové - Robin.

petula_88
28. lis 2014

Primlouvam se za Stoletyho starika🙂

barbarucha
autor
28. lis 2014

Jste úžasné. Díky moc, už vím co koupit babičce a zbytek koupím sobě 😉