Problém se sousedy pod námi, nezvládám to psychicky

pes29
11. led 2021

Ahoj holky. Bydlíme v byte už 6 let. Nikdy jsme neměli s nikým problém. Před rokem a něco se nám narodilo dítě. Vše začalo asi před půl rokem, kdy se z bytu pod námi začaly ozývat šílené rány, s manželem jsme si mysleli, ze tam probíhá rekonstrukce tak jsme to neřešili. Jenže já si potom začala všímat, ze rány se ozývají přesně tam kde si zrovna hraje naše dítě. Bylo to v době kdy se začínalo plazit. Říkám to manželovi a ten tomu nechtěl věřit, ze jsem paranoidní..
No pro můj klid jsme na původní podlahy co tu byly ( parkety) pořídili koberce, aby se plazení dítěte nerozlehalo. Jenže bouchaní ze spodního bytu bylo čím dál častější. Dítě začalo chodit a rány ze spodního bytu byly přímo pod dítětem kudy zrovna šlo. Už bylo jasné, ze rány jsou na nás, zřejmě smetakem do stropu. Poradně jsme ani nevěděli kdo ve spodním byte bydli a když jsme to chtěli řešit nikdo nám neotevrel.
Bouchali na nás při každé příležitosti. Když jsme odpoledne luxovali, když jsem koupala dítě, když se dítě jenom pohlo. Už jsem z toho byla psychicky na dně, začala jsem řvát na dítě a děsit se, ze mu něco spadne na zem, bála se každé rány.
Po posledním zabouchanim ( dítě si hrálo na penovych puzzle) už to manžel nevydržel a pověsil se jim na zvonek. Musel ho držet asi deset minut než konečně někdo otevřel. Stala tam holka cca 35 let a manžel ji říká proč na nás bouchá. Já vzala dítě a šla tam taky.
Že prý co si myslíme, ze jsme hluční, tak ji říkám, ze nechápu proč nám to nepřišla říct jako normální člověk, proč na nás buší do stropu,půl roku koštetem a neotevírá nám.
Vylezl z poza dveří i její partner. Tak jim říkáme, ze máme koberce, chodíme v pantoflich, ale proste máme malé dítě které se učí chodit a tak padá a padají mu věci z ruky, ale ze schválně neděláme žádný hluk.
No dozvěděli jsme se, ze jim v podstatě vadí, ze žijeme. Dokonce padla věta, ze co si myslíme, ze v bytě chodíme (létat proste neumíme).

Manžel je věčně v práci. Já s dítětem dopoledne doma, kolem půl druhé jdeme ven a vracím se cca v 6 na koupání a uspavaní.
Oni jsou prý doma 24/7. Pracuji z domova. A pod námi se nedá žít.

Byt je náš, oni jsou v podnájmu. My už máme pozemek a chceme stavět, ale dříve jak za 2 roky to nebude.

Mám tady z toho bytu stres, nedokážu tu žít. Bojím se chodit, bojím se ze dítě chodí hlučně, bojím se ze mu něco spadne. Dneska mu spadla hračka a já na nej s hrůzou koukla až se mě leklo.
Teď jsem ho uspala a brečím, asi už jsem psychicky labilní. Nechci křičet na svoje dítě za něco za co nemůže. Jak tu mám přežít ty dva roky?

tulikiss
11. led 2021

neres to, nekdo je proste magor a neni duvod ho resit. pokud by na me takhle nekdo busil, tak na nej kdykoliv zacne mlatit zadupu. pokud to resit chces tak kontaktuj majitele bytu.

lachtanice86
11. led 2021

Vy.ser se na ně a doporuč jim at si najdou jiny byt, protože až se dite naučí běhat, tak se z toho po....

elyey
11. led 2021

No tak těm bych přála nás starej byt, pod nama ječela ve dne v noci ženská na chlapa, než ji trefila mrtvice, vedle hlasitě souložil soused (a že má teda výdrž). A občas někdo začal třeba vrtat o půlnoci nebo na nás v noci zvonili souložníci od souseda nebo policajti, co volala baba pod náma na svýho chlapa.
Každopádně, pokud bych si byla jistá, že fakt neděláme nic nestandardně rušivýho, tak bych je poslala do prdele, že se nad nima teda taky žít nedá, a zkusila bych jednak majitele bytu a pokud by mě fakt stali, tak bych jim asi začala mlátit na zpátek :D. Ne že by to bylo řešení dospleýho člověka, ale asi bych aspoň cítila zadostiučinění :D

klokanka31
11. led 2021

@pes29 Teda čekala jsem že pod vámi bydlí nějaký nerudný důchodce... Kašli na ně, jako ať mi nikdo neříká že plazící dítě dělá rámus 🤔 spíš si myslím že oni mají nějaký problém sami se sebou, třeba jim nejde dítě, a tak si frustraci vybíjejí na vás... Ale určitě nekřič na své dítě, to za nic nemůže.

leniczka23
11. led 2021

Úplně se na ně vyprdni, ať si mlátí, tohle prostě neovlivnis, děti prostě hluk dělají, samozřejmě odsuď podsuď, třeba v paneláku bych dítě v životě nenechala jezdit doma na motorce, ale tohle jsou normální provozní zvuky. Jestli mají rádi absolutní ticho měli jít do baráku. Pokud by se to stupňovalo sehnala bych si kontakt na majitele bytu a řešila to s ním. Ale vy začněte normálně žít, nebo ti z toho hrabne.

gramar
11. led 2021

Jo sousedi to je občas zážitek. Ale s klidem angličana bych se na ně vysr... Pokud neděláte bordel mezi 22-6 hodinou tak si můžou jít tak akorát škubnout ploutví. Pokud by dělali nějak zle tak určitě máte něco jako "domovní radu" nebo jak se to jmenuje ten slet sousedů a řeš to tam, případně oslov přímo majitele bytu... Ale s klidným svědomím bych normálně žila v klidu a pohodě...
Když jsme žili v bytě, tak jsem si říkala že sousedi pod námi (starý pár) musí být hluší a slepí, jedou jsem šla domů a viděla jsem jak jim lítá lustr sem a tam, protože naše tři děti zrovna něco vytvářeli... Pak jsem zjistila že nejsou ani hluší, ani slepí, jen tolerantní protože taky měli malé děti svého času...

prostenika85
11. led 2021

Řešili jsme něco podobného... Když jsem potkala někoho ze sousedů, omluvila se za hluk, že syn zrovna objevuje to a to a zeptala se, jestli je hluk neobtěžuje. Všichni byli chápající, nikdo nic nenamítal, vše v pořádku. Jen sousedce o dvě patra níž vadí i to, že doma chodíme. Po ujištění ostatních sousedů, že syn rozhodně neboří barák, jsem to přestala řešit a prostě žijeme. Nenech si drnkat na nervy škarohlídem a nech malého objevovat svět (samozřejmě v rámci slušnosti).

mamikry
11. led 2021

@pes29 Nereste to. Je to male dite, udelala jste maximum, co jste mohla.

palja
11. led 2021

@pes29 my jsme měli podobný problém se sousedy. Ti teda nekopaly přímo na nás, ale prostě jen tak do zdi z dlouhé chvíle. My jsme měli vlastní byt, oni byli v pro nájmu. Manžel několikrát kontaktoval majitele bytu o jejich chování a ten majitel jim neprodloužil smlouvu, museli se odstěhovat.
Ve vašem případě bych se na dítě nezlobila, vy se taky zbytečně psychicky ničíte. Pokud by zase začali bouhat do stropu, tak bych se zvedla a šla bych jim zvonit na zvonek, bušit na dveře. Klidně bych jim šla zazvonit i v noci. Musí být asi blázni, když bydlíte v paneláku, tak je vzdycky něco slyšet, ale nikdy by mě nenapadlo kvůli tomu bouhat do stropu 🤦‍♀️

maaaadlaaaaa
11. led 2021

@pes29 Taky bych se na ně vyprdla nebo o tom informovala toho, co jim to pronajímá, že dělají problémy. Mají jít bydlet do baráku, jestli jim to vadí. Tohle jsou lidi, co kdyby bydleli v jeskyni, tak i s veverkama se tam zhádají. Raději neřešit.

Sama jsem teď zvědavá na sebe. V březnu čekám a v pokoji už mám raději koberec, protože zespoda jsem slyšela chrápat souseda, tak je mi jasný, že asi dobře uslyší i on mě a nahoře ani nemluvím. Jsou tam nový asi půl roku a neumí chodit. Fakt dupou jak sloni a perou třeba do 2h ráno a slyším dunění. Už jsem z toho taky na nerva, protože teď s břichem je šílený usnout a ještě je poslouchat do noci. Neboucham a nedělám zle, zařvala jsem na ně jen jednou když v týdnu ve 3h ráno se rozhodla cela parta zpívat sokoliky a dupat. 🤣😅 Takže až pak přijdou za mnou, že dítě brečí ukážu fuck off a zavírám dveře s tím, že já taky toleruju jejich hluk a nechodím si stěžovat.

sajul
11. led 2021

Jsou prostě lidí, kterým bude vadit vše. Taky máme osobní zkušenost s panem, co bydlí ve třetím bytě nad námi. My bydlíme v přízemí, pod námi nikdo. Nad námi jsou dva byty a pak až bydlí pan. Vadí mu snad i to, že děti dejchaji, nikdy jsme mu nedělali žádné naschvály, nikdo jinej si na ně c nestěžuju, akorát on. V létě že mu lítají do bytu mouchy, když nechám otevřené vchodové dveře, protože si potřebují odskočit a mám děti venku, bodejť by ne, když se některým nájemníkům skoro nevyváží popelnice. A další podobné nesmysly. U nás se to teda dost vyhrotilo, takže nás navštívil i pan z družstva, ale ten se tomu akorát zasmál a ještě nás upozornil, že pánovi vadí opravdu vše. Dokonce i zaplá televize. Už to neřeším.

michaela666
11. led 2021

Při čtení jsem čekala, že v bytě bydlí nějaká stará bába. Zkusila bych je ignorovat. Jednou se nastěhovali do paneláku, musí počítat s tím, že mají sousedy co kvůli nim nebudou sedět na zadku a chodit po špičkách. Jestli je to pro ně takový problém,jsou v nájmu můžou se odstěhovat. Přece "neobalíš dítě do bublinkové fólie" protože někdo má evidentně svůj problém, který se snaží schladit na vás. Máš zdravé aktivní dítko, které nebude sedět na zadku, protože sousedi sedí a pracují z domu.

luci_ela
11. led 2021

Naprosto bych se na ně vykašlala. Kamaradka měla něco hodně podobného. Bydleli ve svém bytě, pod nima byli v pronájmu. Malej se učit chodit, rostli mu zoubky, takže byl občas protivný. Jako každé šťastné a veselé dítě se kupodivu i smál. No sousedi na ni začali chodit zvonit ať kluka utiší, že dupe, křičí a každou chvíli brečí. Že oni chtějí dopoledne spát a odpoledne taky, protože pracuji v noci. Což ona asi nechápe, když je doma s deckem. Chodili vždy když její manžel byl v práci. Jednou na ni začali ječet, že na ni zavolají sociálku a to už nevydržela a svěřila se muži. Ten na ně vyběhl, samozřejmě nikdo neotevrel. Tak si na další den vzal volno a čekal že zase přijdou. Jaký to pro ně byl šok když jim místo nekonfliktní kamarádky otevřel její rozlíceny muž. Neřekli ani slovo, okamžitě se do nich pustil. Také zmínil, že oni mají psa, který tam v noci štěká a knučí jim přímo pod ložnicí a nikdy je nenapadlo si stěžovat. Dítě bohužel není na baterky aby se zaplo jen když se to rodičům nebo sousedům hodí
A jestli chtějí volat sociálku, tak klidně,že by to určitě bylo zajímavé shledání. No prostě to chtělo rázně se ozvat a byl klid. Časem si tedy stejně koupili baráček, ale ona to chudák trpěla sama několik měsíců. Takže nenechat si to líbit, ale hlavně se tím netrápit

jannym
11. led 2021

Pokud jsou v pronajmu, zjistete kdo je majitelem bytu a stezujte si zas pro zmeni vy a hlavne pokud nerusite nocni klid a neporusujete stanovy svj nebo druzstva, tak vam muzou tak akorat ... z domu pracuje kde kdo a urcite se kvuli tomu nevystehuji z domu vsechny rodiny s detmi

eleanora84
11. led 2021

To by bylo něco na mě 🤣🤣🤣 dceři bych vytáhla koloběžku ze sklepa ať si trandí jak o život.. 🤣🤣🤣 Vím, že to není řešení, ale na takové idioty prostě můžete jak chcete a stejně i to létání by jim vadilo 🤣

versatilka
11. led 2021

@pes29 máme to stejně.. bohužel. Popravdě jsem očekávala, že v bytě pod vámi bydlí nějaká stará babka, co neměla děti.. U nás hodně pomohlo navést děti k vyšší aktivitě v momentě, kdy začne zespoda sousedka mlátit do stropu (k tomu teda ještě sprostě nadává z okna na celé sídliště). Takže když máme doma klid a začne, tak jim pustím muziku a jedou disco..

klarasza
11. led 2021

Neřeš to 🙂, ať si bouchaji. Náš soused, co bydlí pod námi, nám taky připravil pár měsíců sousedského peklicka (dal nás k soudu, že moc vaříme). Měl ve svém bytě špatně napojený větrák v koupelně a všechny pachy ze stupacek mu tím šly do bytu. My mu nejdřív radili, ať si to vyřeší, ale nechtěl slyšet, že chyba je na jeho straně 🙈. Takže nejdřív neustálé zvonění u nás, pak kontrola ze stavebního úřadu, pak soud. Ten prohrál, musel uhradit soudní výlohy a výdaje na našeho právníka. Od té doby je klid, opravili chybu ve svém bytě a dokonce už se zase zdravíme 😆. Před námi se kvůli němu odstehovaly dvě rodiny. My pak být výhodně koupili od těch, co už z něj byli též na pokraji sil 😎. Vydrž, neřeš, na dítě se nezlob, nic špatného neděláte.

jako_mala_holka
11. led 2021

Já bych jim přála žít pod naší sousedkou, ta žije podle všeho sama, ale to je dupání a kolikrát takové rány i po půlnoci, dvakrát se i stalo, že tam měla přes noc někoho opilého (a hlasitého) nebo tam duněla ve dvě ráno "hudba", byl to docela rámus, že nám to vzbudilo malou... Taky sranda... ale od poslední takové situace už je nějakou dobu klid, až na nějaké to denni i nocni dupání... Ale to bych řešila, až by to začalo dceru zas budit

jako_mala_holka
11. led 2021

A jak píšou ostatni, na dítě se nezlob, a případně si stěžuj na sousedy majiteli jejich bytu, musí to byt silene

amazonkajanik
11. led 2021

Já bych si asi koupila svihadlo a začala doma přes něj skákat 😂
Ať netvrdí,že pracují po celém bytě. Je to o domluvě . Soused nad našima si pořídil behaci pás a dupal nad jídelnou,kde naše mamka tráví většinu času buď u křížovek,nebo kreslení,vysivani apod. Tak jsme mu řekli,ať si ho dá do obýváku,páč pod ním mám já pokoj a téměř v něm nejsem (v podstatě jsem tam chodila jen spát) a v pohodě. A to je soused mentálně postižený

pes29
autor
11. led 2021

Děkuji všem za názor. Trosku jsem se uklidnila.
Naše dítě nemá doma žádné odráželo, choditko, hudební nástroj, kladívko..nic z toho bych si ani netroufla doma mít.
Chodí spát kolem 7 hodiny a také se kolem 7 ráno budí, ale na zem ho většinou pouštím až v 8. Díky bohu v noci spí. Takže od 7 večer do 8 ráno je u nás klid.
Se sousedy máme dobrý vztah, nikdy nám nikdo neřekl, ze se s námi nedá žít, nebo ze by naše dítě bylo hlučné. Také jsme se na to ptali, když jsme někoho potkali na chodbě.
Opravdu nejsem typ matky co by dítěti dovolila vše, protože chápu ze okolo nás žijí lidé.
Vždy jsem se chovala ohleduplně a dbala na to aby mi pračka neprala po osmé večer, nebo zásadně neluxuji ve svátek a v neděli.

Asi proto nám i nějakou dobu trvalo než jsme pochopili, ze to bouchani je na nás, protože jsme si neuvedomovali, ze bychom dělali nějaký jiný než běžný provozní hluk.

Nejsem typ člověka, co by chtěl mít s někým spory a dělal naschvaly. Proto jsem ani nikdy nezabouchala zpět.

Nevím jaký mají oni s námi problém. Paní na mě nekoukala moc hezky když jsem si v náruči držela dítě a vysvětlovala ji, ze jsme tak potichu jak jen to dokážeme.
Myslím ze už jim vadí naprosto vše, ze proste jen čekají až dam dítě na zem, nebo mi spadne na zem hřeben. Okamžitě bušení.

To jsem jim vše řekla, ze máme koberce, chodíme v pantoflích, dítěti jsem pořídila bačkurky a ze proste jen žijeme. Noční klid nerušíme a neděláme naschvál hluk.
Ze je to panelák a ze taky slyším kluka nad námi co ve dne spí a v noci žije, ale ze by mě nikdy nenapadlo na nej bušit, ze každý má snad právo žít. Tak nechápu proč oni na nás buší když si moje dítě hraje na penovych puzzle v 10:15 v pátek dopoledne...
Přesně jak píšete holky, budu se muset vyrovnat s tím, ze každému se člověk nezavděčí a ze není v mých silách dělat víc.
Musím se na to vykašlat jinak se opravdu zblázním.
Místo toho abych se radovala ze zdravého dítěte a milujícího manžela, řeším bláznivé sousedy pod námi...Ach Jo

michaela666
11. led 2021

@pes29 Třeba touží po dítěti a nedaří se. Může to celé být jenom obranný mechanismus, aby se tím tolik netrápili. Nebo naopak nemají děti rádi a všechny je obtěžují jenom tím, že jsou takže to neovlivníš ať uděláš cokoli.

palja
11. led 2021

@pes29 tak to jejich chování může mít různé důvody. I jen to, že pracují z domu, jsou pořád doma, tak jim to "leze na mozek", mohou chtít dítě a nedaří se, nějaké osobní problémy atd a kompenzují si to na vás. Prostě někteří lidé jsou zvláštní a nikdo z nás je nezmění.

rnika
11. led 2021

@pes29 Buď se nad to povznést, neřešit... evidentně mají ještě jiný problém. Těžko si byt odhlučníte víc. Nebo naopak .... šla bych za majitelem bytu, který mají oni pronajatý a stěžovala si na ně, že vás obtěžují věčným bušením do stropu...

martaskaaa
11. led 2021

Podle mě už i vyčkávají s připraveným smetakem, aby vás mohli šikanovat. Možná mají osobní problém a řeší si ho na vás. Každopádně mají dvě možnosti.
1. Tolerovat to, že máte malé dítě a prostě jsou v paneláku.
2. Odstěhovat se, nejlip někam do posledního patra!!

Ty přeci nemůžeš být ve stresu, že tvé dítě si chce hrát a neporidiš mu do budoucna nějaké hlučné hračky apod.
Kolikrát u nás je taky hroznej kravál, malej huláká, běhá, máme i odrážedlo, pianko, někdy ho napadne jezdit na Tatře přes celou chodbu sem a tam. Ale proč bych mu to zakazovala, je malej a hraje si a je odpoledne ,(samozřejmě vše v rámci slušnosti, kolikrát i mě vadí ten kravál a musím mu to sebrat). Takže sousedi pod námi pevné nervy (ale taky mají malé dítě), ptali se mě i dřív kolikrát, proč v noci furt brečí. Já sama nevím, prostě se vzbudil, brečel na piti nebo se mu něco zdálo. Teď už mu jsou 2 roky a naštěstí už spí celou noc.
Mimochodem, mě taky vadí rány v paneláku, to sedím u telky a z jedné strany soused strašně nahlas kýchá (vždycky u toho zařve až se leknu), druhý má pejska, a třetí si berou na víkend vnoucata že se kolikrát i lustr otřásá v ložnici, ale kdybych měla na všechny bušit, tak bych se z toho dřív sama zcvokla. Sousedi pod námi jsou vietnamci, takže na WC často cítím ty jejich žrádýlka 😃 Také kupujeme pozemek, ještě to budeme muset vydržet jako vy 🙂

holkaokomodra
11. led 2021

@pes29 jak já ti rozumím, mě sousedka dostala do fáze, že už jsem stuhla i u cinknutí priborem. Byla jsem v podnájmu, tak jsem se nakonec odstěhovala, ale dneska bych se na ni s klidem vyprdla. Stěžovala si na nás i v době, kdy jsme byli na vikend u rodičů atd... Nakonec se ukázalo, že už prostě hrabalo jí...

chroustinka
11. led 2021

@pes29 tak bych si poridila hodne hlucnych veci, odrazedlo pro dite, sundala koberce a nechala ditko hrat si opravdu prirozene 🙂 a hlucne samozrejme, teprve po poznali co to je kdyby nad nimi bydlel nekdo kdo neni tak slusny a ohleduplny jako vy!
ono dokud clovek nebydli pod nekym kdo dela pravdu kraval (pravidelne od 22-6) - hlasita hudba, dupani, hrani s basketbalovym balonem o zem, hazeni vajglu na balkon, hlasity sex, zvraceni z okna..... tak netuší jaké to je 🙂
Těš se do baráčku - mě tím skončily všechny tyhle problémy se sousedama nad náma 🙂

toluma
11. led 2021

Ono se lehce napíše,ať se na to vybodneš,i kdyžje to pravda 😀,člověk by se na to vyprdnout měl,kór když oni jsou ti divní.Ale realita je prostě jiná,záleží teda asi hodně i na povaze.Soused pod nama taky často bouchal na topení,hlavně když se kluci učili chodit,takže to dupalo i přes koberec,někdy se honijou,občas něco spadne...a taky sem byla v nervu já,když sem s nima byla sama doma.A to sem se snažila být večer co nejdýl na procházce a tak...Když začali trochu víc pobíhat,už se byla na ně vzteklá a přitom nic tak hroznýho nedělali.V baráku by to člověk vůbec neřešil,že...Přítel se mu to taky snažil vysvětlit,on sice říkal,že to chápe,ale ať si je zklidníme,že to je furt.Tak ono taky slovo FURT má pro každýho jinej význam,že...
Teďka když lítají,tak je taky sprdnu,aby prostě zbytečně nedělali hluk,ale vystresovaná z něho už nejsu.

priefi
11. led 2021

@pes29 kontaktujte majitele bytu, že podnájemníci se chovají nepatřičně.

marrom
12. led 2021

Jé děvče zlatý...nedej se, ty si ve svým a klidně se do nich pusť. Udělej si dobře a pořádně a schválně bych si občas zadupala, hlavně ve chvíli, kdy by se to ozvalo. Dala bych jim najevo, ze mám svý hranice kdy se umím nasrat a můžu jim udělat z domova to co oni mě...ale neplac kvůli tomu. Takovou radost jim nedělej.