První knížka pro novorozence, ze které mu budeme číst. Máte tip?

anirij332
13. říj 2019

Holky, teď přijde hloupá otázka, jak jinak tady :D ale chtěli bysme pořídit nějaké knížky pro malého, z které budeme číst atd atd.. třeba už i teď když je ještě v bříšku. Prostě nějaké hezké roztomilé pohádky. Vím, že tomu malý moc nerozumí a že mu vlastně můžu číst i odstavce z práva :D ale chtěli bysme nějakou knížku, která prostě bude jeho první 🙂 jakou jste pořizovali vy jako první knížku? 🙂

kristynkal
13. říj 2019

Ja jsemsi nekde cetla, ze je dobre zacit s rikankami-rymovacky. Malymu jsem cetla z knihy Krtek kamarad (jsou tam basnicky), pak hodne z leporela Jede,jede, postovsky panacek. A vypravela jsem mu od Hrubina Odkud ten nas holub leti- na netu jsou i jeho dalsi zversovane pohadky a to malyho bavi.nejvic (ted ma 8 mesicu). Ctu i klasicke pohadky, ale u toho je.lepsi mit leporelo nebo hodne obrazku, ho nebavi se dlouho divat na jednu stranku-ale toto az byl trochu vetsi. Jinak ja jsem pro miminko vytiskla kontrastni obrazky a dala je do.kolebky, hodne je pozoroval a libily se mu. Mam i kontrastni.knizku, ale z te ,,cteme,, jeste ted.

kristynkal
13. říj 2019

Jo a jeste jsem mu koupila knizku se zvuky, zrovna hasice kde jsou taky rymovacky. Ted uz si ten zvuk obcas pusti sam a smeje se tomu

jajulin
13. říj 2019

@anirij332 Konkrétní knížku neporadím, ale rozhodně verše, říkanky. Právě proto, že slovům maličké děti nerozumí. Ale u veršů cítí rytmiku, jsou pro ně mnohem přirozenější než lata textu.

klea81
13. říj 2019

V těhotenství jsme četli normální dlouhé pohádky.

janule1940
13. říj 2019

Doporučuji začít prvního půl roku zvucnymi rýmy a písničkami,kdy se můžete s miminkem houpat do rytmu nebo ho do rytmu slov plácat přes plinecku po dupce(napr.ma-li-čká su,hu-sy pa-su... co slabika to plácnutí),úžasně tím vypracujete smysl pro rytmus řeči.delala jsem to tak s dcerou,naše jediná zábava snad bylo zpívání a povídání básnicek.co zacla mluvit,dokáže vytleskavat slabiky,ve 4 letech čte genetickou metodou a píše tiskacim(bez diktovani,sama si slovo rozloží na písmena).dokaze prerikat příběh,chápe perfektně časovou posloupnost,dokáže pracovat s textem,domyslet logicky významy slov.takze za mě tohle funguje.od narození jsme meli spalicek pohádek od hrubina,naučila jsem se ho nazpaměť a rikala z nej dokola dceři rymovane pohádky.necetla jsem je,protože u tak malého miminka je důležitý Ocni kontakt a grimasy.

lenatko91
13. říj 2019

V břichu čteme Křemílka a Vochomůrku a až se narodí, tak mám v plánu Malého prince 😊

anirij332
autor
13. říj 2019

Holky všem děkuji za odpověď! 🙂 Mrkneme teda po básničkách 🙂

merope
13. říj 2019

Já mu koupila kontrastní obrázky a ač jsou tam jenom obrázky, tak jsem mu to ukazovala a povídala u toho. A mám jednu a tam jsou obrázky, na které se dobře zpívá - třeba kůň, tak mu zpívám "já mám koně" a tak. Často teda co mě napadne.