Skvrny na oblečení po použití olejíčku. Máte zkušenost?

25. srp 2022

Asi do 4 měsíců věku první dcery jsem používala na mazání olejíček a ne krém. Čekáme druhé dítě, tak jsem si vyndala z půdy věci po prvním a s hrůzou jsem zjistila, že skoro všechny věci (nejvíc overálky na spaní) jsou zažloutlé od toho olejíčku a jsou i trochu cítit jako žluklé máslo. Všechno jsem před ukládáním na půdu (před 2 lety) prala a žehlila. Teď jsem to tedy vyprala znovu, ale nepustilo to. Prala jsem klasicky na 60. Ještě jsem teda nezkusila přidat do praní něco na odstraňování skvrn. Stalo se to některé z vás? Co když mi to nepustí? Můžu ty věci použít nebo mám raději koupit nové? Děkuji za rady.

maki90
25. srp 2022

Já na mastné skvrny napatlám před praním jar na nádobí a dám prát. Můžeš to zkusit.

autor
25. srp 2022

@maki90 Děkuji, vyzkouším 😉

merope
25. srp 2022

Jar nebo jiné silné odmašťovadlo, případně benzín (ale pozor na příměsi, ten na čištění skvrn je tuším jiný než ten do aut). Ale pokud to nepustí, je to stejně pořád jen problém estetický, pokud jsi to 2x vyprala a není toho tam extrémně moc, tak by to ničemu škodit nemělo.

honatko092
25. srp 2022

U nás už nepomohl ani přípravek na skvrny, po vyprání se to ještě zhoršilo a míň kvalitní látky se jakoby "ztenčily". Byly jak kus hadru. Všechno oblečení jsem vyhodila. Ani ten smrad nepustil 😔 Používala jsem HIPP.

palja
26. srp 2022

Já jsem to taky měla stejně. Všechno co jsem měla schované po starší, tak bylo flekaté, zažloutlé, cca do toho 4 měsíce. Nepomohlo vůbec nic. Vybrala jsem pár kousků, protože i ta struktura těch látek nebyla nic moc, byla už taková zežmoulaná. Pak po té druhé dceři jsem to už vyhodila.
Další oblečení je krásné, dá se použít i pro další dítě. Protože jsem už nepoužívala olejíčky. Tak to jsem ještě schovala pro sestry, kdyby to chtěly.

pavlavon
26. srp 2022

Řešila jsem teď nedávno, použila jsem přípravek z DMka(přiložím foto) a mám všechny nažloutlé fleky pryč 😊 dávala jsem do lavoru, vždy zaprasila přípravkem a dala další obleček. To jsem zalila horkou vodou a nechala do rána odmocit 😊 rano dala do pračky a vyprala 😊 pokud jsou fakt velke fleky, dala jsem ještě 2 odměrky do pračky k prášku a po uschnuti na sluníčku vyprala znova jen v prášku na mimi😊 vše jsem zachránila 😊

autor
26. srp 2022

@honatko092 Také jsem používala Hipp. Mrzí mě to o to víc, že ty věci byly kvalitní, tak proto se jich nechci jen tak vzdát, protože asi 3 overálky jsou totálně celý žlutý :-/

autor
26. srp 2022

@palja Taky si říkám, že když si koupím nové oblečení, tak nebudu chtít používat olejíčky, ale zase na druhou stranu jsou asi ze začátku lepší než jen mléko, ne?

autor
26. srp 2022

@pavlavon Děkuji za tip, určitě vyzkouším. Vůbec jsem si nevšimla, že by toto v DM měli. Škoda, že jsem zrovna udělala objednávku přes e-shop, budu muset vyrazit do krámu 😀

pavlavon
26. srp 2022

Já třeba olejcek vůbec nepoužívala, udělalo se mi to po mléku hipp. A sestra to měla po synovi také a ta hipp nepoužívala 😊 asi to dělají všechny ty dětské mléka 🙈 jako zkousku jsem dala 1 hodně žluté body do misky, posypala a zalila přímo vodou z konvice 😁 do rana bylo bílé 😁 a tak jsem jim pak udělala lázeň všem 😁

luciee79
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sirinfirst
26. srp 2022

S praním neporadím, ale k dotazu v komentáři - Ani jedno dítě jsem ničím nemazala, není to vůbec potřeba, to je zase praxe z dob našich babiček 😉.

palja
26. srp 2022

No já jsem si to taky říkala. Ale to miminko je lepší promazat. Druhá dcera se loupala jak had, takže jsem jí mastila olejickem a ještě promazavala excipialem. To oblečení se prostě zničí. Není to na ozdobu, ale na normální nošení. To co bylo znečištěné od prvních prikrmů se krásně vypralo a nejde to vůbec poznat, ale od olejíčků a mastí je to opravdu znicene a zažloutlé.
Jo a mastit jsem malou musela. Není to žádný přežitek. Každý má kůži jinou. Když jsem jí nenemazala, tak byla suchá jak sušenka a hlavně v zahybech se jí dělala bolestivá, suchá místa, která praskla a měla tam i kravavá ložiska. Takže za mě určitě mazat.
Ale jak píšu, každý má kůži jinou.

palja
26. srp 2022

@palja *krvavá

autor
15. zář 2022

@pavlavon Koupila jsem si v DM ten odstraňovač skvrn, vyzkoušela a je teda fakt super. Pustilo to krásně. Děkuji za radu 😉

pavlavon
16. zář 2022

To jsem rada😊