Stěhování s miminkem do Anglie

ruby24
5. únor 2017

Zdravím Vás dámy,
Ráda bych se zeptala jestli někdo z Vás má zkušenosti se stěhováním se s miminkem do zahraničí - konkretně do UK.
Mám dvouměsíčního prcka s jeho otcem jsme se rozešli a prostě mám tu opravdu hoodně špatné období!! (raději o tom ani nebudu začínat jinak by se celý pčíspěvěk obratil uplně jiným směrem..)
Takže dámy, slečny a paní prosím Vás o radu pokud máte něco podobného za sebou piště prosím jak to probíhalo a vše okolo především asi jak to zvládáte finančně já budu na všechno sama tak mě zajímá jestli tam mohu jako cizinec dostat podporu na bydlení nebo tak něco? Jinak to asi nezvládnu ☹
Žila jsem skoro dva roky v UK před prckem a od té doby co jsem zase tady v ČR tak všechno špatně! Ráda bych se vrátila a proto mě zajímají vaše osobní zkušeností a jestli to vůbec jde?!

Takže pokud se někdo rozdělí o svou zkušenost tak budu velmi vděčná za jakoukoliv radu!
A ostatní prosím aby se tu do mě nenaváželi a nehatili tu myslím si že toho mám až nad hlavu a jak jsem si všimla v těchto diskuzích to bývá dosti časté takže prosím jen seriozní příspěvky k tématu.

Děkuji moc ruce líbám 😀

luckaamilan
5. únor 2017

Ako slobodna matka tu budete zivorit. Dostanete urcite nejaky prispevok na byvanie, na dieta, ale skoncite v nejakom mini byte v socialnej stvrti (i ked mate nasetrene peniaze, bez uk zamestnavatela dobry podnajom nenajdete, vsade chcu reference ktore agentury overuju), Budete si musiet najst pracu tak od 9 mes alebo 1roku dietata, dieta dat do skolky. Skolky su silene drahe. Vidim to u kamaratky, je Nemka, sama s 2roc. dietatom, je tu ale uz 11rokov, tak ma asi lepsie podienky nez budete mat vy.Chodia jej casto dopisy od jobcentra, s otazkou kedy planuje nastupit do prace (pretoze berie benefity, inak by ju samozrejme nebombardovali).... dostava 800£, ale ma domek v podnajme za 975£. Byt tu stoja len o malinko menej. Jej ex je rozumny a posiela jej peniaze, aby vyzili a nemusela do prace, ale i tak musi extremne sledovat vydaje. Odporucam zostat v Cr, pokial v Uk nemate niekoho blizskeho. Predstavte si napr.situaciu ze budete musiet na pohotovost, do nemocnice...kto vam pohlida v Uk dieta? Taktiez ako single mother budete asi viacej sledovana a u tak malych deti budete mat doma i health visitor...ja Uk milujem, ale v Cr je naozaj vacsia volnost a slovoda a lacnejsie 🙂