Svatební dar. Dáte nějaký tip?

potaplice
5. dub 2021

Dáte nějaký tip na svatební dar? Od dotyčného jsme dostali ke svatbě dvě šampusky z historického zeleného skla ,tak aby to bylo cca ve stejné hodnotě. Děkuji za nápady.

zelenaesmolda
5. dub 2021

@potaplice
Penize

klokanka31
5. dub 2021

@potaplice Tak taky nějaké "památeční" sklo

potaplice
autor
5. dub 2021

@zelenaesmolda kdybych chtěla dát peníze, tak se neptám na nápady. Pokud si někdo dá práci vymyslet, sehnat a hezky zabalit dárek, je nevhodné ho odbýt penězi.

zelenaesmolda
5. dub 2021

@potaplice
Vec nazoru.Vetsinou spolu lide uz ziji a nepotrebuji vybaveni do domacnosti.Navic si stejne pak vetsina koupi co chteji podle sveho vkusu.

leniczka23
5. dub 2021

Zeptala bych se a pokud si neřeknou tak peníze. Mnohem mnohem lepší, než nevhodný dárek. Pokud trvas na překvapení tak bych udělala něco menšího a k tomu peníze,nebo i peníze jdou darovat tak, že si dáš práci. A jako tomprekvapeni doporučuju tohle
https://nightstars.cz/?gclid=EAIaIQobChMIirG4yZ...

katule1990
5. dub 2021

@potaplice My jsme asi byli nejradši za peníze, protože dneska člověk už většinu věcí má. Ale radost nám udělalo kvalitní povlečení a ručníky z Veby. A nebo nějaké to pěkné sklo, co tu někdo navrhoval. Pokud jste si hodně blízcí, tak by šla třeba i fotokniha z jejich dosavadního předsvatebního života.

amazonkajanik
5. dub 2021

@potaplice nechávala jsem bráchovi dělat čokoládovou bonbonieru s motivy svatebních prstenů a uvnitř čokoládové bonbóny s jejich oblíbenými náplněmi

marketa2016
5. dub 2021

pokud ne peníze, tak bych koupila pamětní minci od české mincovny, dělají i stříbrné s vlastním věnováním

veunka17
5. dub 2021

My jsme dávali peníze nějak naaranžované, aby to hezky vypadalo. A dary ke svatbě, co jsme dostali my? Byly jsme radši za peníze, ovšem vhodný nebo vtipný dárek byl fajn 😊 co mě "vytocilo" byly servírovací talíře nebo co to bylo a nějaká dekorace do domácnosti... Protože nádobí už jsme měli dost. Pokud spolu už bydlí málo co potřebují 😏 ale třeba se mi líbilo,že jsme dostali vlastnoručně udělaný poukaz na střelnici, nebo víno ve kterém plavala zkumavka a v ní myslím buď poukaz nebo peníze (už nevím co v tom bylo). My třeba máme rádi zážitky, takže to pro nás byly super dárky a vždy jsou.

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
potaplice
autor
5. dub 2021

@evulenacz To se mi líbí. Viděla jsem dřevěné prkénko s podobném duchu, se jmény a datumem, ale ty hodiny jsou možná ještě lepší.

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
hezz17
5. dub 2021

@potaplice
vino z roku jejich narozeni.
Keramika babsi kolam maluje krasne nádobí na prani.

Ja to chapu, ja penize taky nechtela 😉

levandule_k
5. dub 2021

@potaplice Bavíme se o dárku v hodnotě cca od 1000 do 1500 Kč? Je otázka, jestli se ti trefili do noty a ty jsi nadšená a chceš jim dát také něco hezkého a originálního, nebo jestli to považuješ za kýč a chceš jim to podobným stylem vrátit např. porcelánovým jelenem 😉.

Já jsem byla nejradši za peníze, jsem přízemně praktická a věci si ráda vybírám sama, jelikož jsem to já a manžel, kdo je denně používáme 🙂

Mně by potěšil poukaz do dobré restaurace, lístky do divadla (snad v létě bude aspoň nějaké open space představení), poukaz do sauny. Nejsem na upomínkové předměty s motivem svatby. Dostali jsme hodiny s našimi jmény a datem svatby, kupodivu jsou pěkné, tak visí, ale kdyby se mi nelíbily, tak skončí někde v krabici ve sklepě.

potaplice
autor
5. dub 2021

@evulenacz to budeš hodná. Něco jsem našla, ale porovnám to.

potaplice
autor
5. dub 2021

@levandule_k Ano, v takové hodnotě. A trefili se nám do noty, takže jim to chci oplatit v dobrém.
Říká se, že člověk dává takový dárek, jaký by jemu samotnému udělal radost. Podle toho by bylo nejlepší sklo, ale nechci úplně opičit.
V krabici ve sklepě může stejně tak skončit dárkové sklo, jako poukaz na masáž.

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
potaplice
autor
5. dub 2021

@evulenacz stačilo by napsat, jak ten eshop nebo firma jmenuje ,dohledala bych to. Líbilo by se mi to se jmény a datumem.

evulenacz
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
levandule_k
5. dub 2021

@potaplice To máš pravdu, 100 lidí, 100 chutí 🙂

Mně se líbí třeba tyhle skleničky https://www.bellarose.cz/dekorace/sklenice-na-v... a Swarovski umí na víno se jménem, ale nevím, jestli je to styl tvých kamarádů https://www.akristal.cz/, hezké jsou i věci s nápisem Mr &Mrs https://www.butlers.cz/Kuchyne/Nadobi-51/Sada-n...

jelenice_zavodnice
5. dub 2021

@potaplice Kvalitni cokoladove pralinky dle vlastního výběru v drevene krabicce s konkretnim venovanim a gravirovanim. Nechávala jsem to delat nedávno, cena záleží dle velikosti, klidne se dostanes na 1500 Kč. Mohu pak poslat do sz link na web, tady by to smazli.

potaplice
autor
5. dub 2021

@levandule_k mě se nelíbí nápisy v aj, ale ty skleničky se Swarowski z druhého odkazu se mi líbí moc, už jsem na ně koukala jinde. Jen nechci dávat sklo za sklo.

esmeralda11
5. dub 2021

Pokud mají zahradu, můžeš jim koupit nějaký hezký strom nebo nějaký keř, který s časem a potřebnou péčí krásně poroste, tak jako jejich láska a manželství🙂 opravdu nádherný strom, více než vhodný jako svatební dar, je třeba myrobalán červenolistý.👍 My dali keř našim a tchánovic strom jako poděkování po svatbě. Přijde mi to lepší než nějaké lapače prachu, které za pár let stejně skončí někde na půdě (nebo hned). Ale je to věc názoru samozřejmě 🙂

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
levandule_k
5. dub 2021

@potaplice Já bych to nebrala jako opičení, historické zelené sklo je úplně něco jiného než Swarovski a podle mě se to dá sklo nazvat tradičním dárkem. Navíc to můžeš doplnit lahví vína.

daruna
5. dub 2021

@kelerub Už jsem taky pár pátků vdaná a jsem docela ráda za připomenutí lidí, kteří už tu ani nejsou, keramika od babičky, skleničky od tety se strýcem ap. Vím, že se toho jednou děti či vnoučata zbaví, ale to už vidět nebudu. Taky v dnešní době dávám tu obálku, ale většinou s nějakou maličkostí. Ty praktické dárky jako nádobí a povlečení byly vítané tak před 30-40 lety.

sweet81
5. dub 2021

Hele, to musíš vědět ty, co se jim líbí. Já třeba dostat svatební hodiny, tak to dám do krabice a šup na půdu. Ale chápu, že se to někomu líbí.
My jsme třeba měli v obchodě Blomus wishlist kde byl seznam věcí, které se nám líbí a hosté, kteří chtěli dát dar, tak si tam mohli vybrat. Jinak jsme dostali peníze.
V seznamu byla třeba karafa na vodu, karafa na víno.....

hanka_12345
5. dub 2021

U nas jedna pani maluje na kameny, treba vyobrazeni rodiny atd, motivy jsou na přání..mne se to moc líbí a jako svatební dar bych to klidně dala

potaplice
autor
5. dub 2021

@sweet81 Tak jasně, vybrat si musíme my. Ale zazněly tu pěkné tipy, které by nás nenapadly, ať už hodiny, strom, čokoláda nebo mince.

sweet81
5. dub 2021

@potaplice jo to jo. Myslela jsem to tak, že vy musíte vědět, jestli se jim hodiny budou líbit, nebo z čeho by měli asi radost. Pro nás by to nebylo, ale máme rádi víno, tak nám karafa na víno udělala radost. Je krásná a každý se ptá odkud jí máme😊 příjde mi i fajn, poukázka do restaurace, to už tady zaznělo.