Výběr autosedačky - kategorie I (9-18 kg)

kolmi2
9. led 2018

Ženy, prosím poraďte, jakou autosedačku s isofixem v kategorii I (9 - 18kg) jste v posledních 2 letech koupily? S jakou máte dobrou zkušenost? Nejlépe Cybex nebo Rómer. Děkuji.

anessi
10. led 2018

Ahoj, nedávno jsme pořídili Cybex Juno 2 fix. Malej je v ní spokojenej, i když teda zkouška mimo auto neproběhla úplně ideálně a vypadalo to, že budeme sedačku vracet. V autě ale přijal pultík v pohodě. Sedačka nemá polohování, což teda málem podpořilo vrácení, protože jsem se někde dočetla, že to má mít a všichni kolem mi tvrdili, jak potřebná to je funkce, takže jsem byla mírně zklamaná. Ve finále ale malej v sedačce spokojeně spí a má při tom hlavu opřenou o pultík, takže dobrý.

maaaja12
10. led 2018

Römer - dobrá volba, polohování využíváme stále. Malá má 2,5 roku.

petronilkaa
10. led 2018

máme Römer King II a jsem moc spokojená a i starší dcera byla spokojená a syn je v ní spokojený teď 🙂

jaja01k
10. led 2018

Mame Cybex Juno II Fix a Romer King II Plus. Za me urcite lepsi Romer, jde polohovat a pro dite je pohodlnejsi, hlavne kdyz spi.

benji30
10. led 2018

Ahojky, my máme sedačku RECARO a musím říct, že je úplně skvělá!! měkoučká a super materiál.

kolmi2
autor
11. led 2018

@petronilkaa
Ahojky, děkuji, ta se mi líbí, ale nemá isofix, že?

kolmi2
autor
11. led 2018

@benji30
Ahojky, a jak dopadla v testech? Např. ADAC či dtest?

kolmi2
autor
11. led 2018

@petronilkaa
Ahojky, děkuji, testy mi nejdou otevřít 😊 King II se mi líbí, ale nemá isofix, že ne?

petronilkaa
12. led 2018

@kolmi2 isofix nemá, ale v jiné diskuzi jsem psala, že pásy vs isofix, pro mě vždy vítězí pásy.. Kamaráda sejmul z boku náklaďák, který nedal přednost. Zdemoloval mu celý kufr auta, naštěstí jel kamarád sám, protože sedačka jejich syna letěla přes celý auto. Jak se zdemolují plechy, co drží isofix, sedačka uletí, pásy se jen tak neutrhnou.. Takže za mě buď jen pásy nebo kombinace isofix a pásů 🙂

benji30
6. únor 2018

Ahojky, my máme RECARO Sport Hero, to je ale váhová kategorie 9-36kg. V tvém případě by pasovalo asi REC. Optiafix. toje váhová kategorie 9-18kg, která navazuje na vajíčko, který od roku 2014 vyhrává všechny testy - ne že bych teda byla tak chytrá, ale jednak to říkali na prodejně, kde jsme sedačku kupovali a jednak je to najejich stránkách. Asi ty testy nejsou tak důležitý, protože dle mého názoru každá autosedačka musí splňovat bezpečnostní kriteria, aby se mohla vůbec prodávat. Jsme opravdu s touto sedačkou spokojení, protože hodně cestujeme, a tak jsme vsadili na to, aby se v ní mimi cítilo pohodlně Romer má o hodně tvrdší sedák, takže dle našeho uvážní nám nepřišla tak pohodlná. Proto jsme zvolili RECARO. Ale je to oříšek dobře vybrat 🙂 My jsme vybrali dobře.

kolmi2
autor
11. únor 2018

Děkuji všem za vaše zkušenosti a rady, nakonec jsme vybrali Rőmer Safefix plus a malý je v ní spokojený i na delších cestách, tak super. Zdravím všechny a ještě jednou děkuji. Míša