Vývojová dysfázie s externí složkou

stralisek
7. únor 2018

Ahojda maminky,
je tu nektera s ditkem, ktera to ma podobne? 🙂
Syn 3r, nemluvi, tedy ma svou patlalastinu, ma jen nekolik slov..min tyden foniatrie, slysi dobre - vystup je vyvojova dysfazie s externi slozkou..co to znamena?co nas.ceka?logopedie zahajena, dnes jseem byla odnest papiry dr a.hned neurologie a psycholog..
Na co se pripravit?
Dekuji moc za postrehy 😉 a klidne dny s prcky 😉

berenika39
7. únor 2018

Ahoj. když otevřeš Forum, je nahoře lupa - místo pro hledání. Zadej si , co potřebuješ a najdeš tu plno diskusí na toto téma, určitě ti pomohou.

krystalka
7. únor 2018

Ahoj, je tu skupina maminky nestandardních děti -poruchy komunikace a tam najdeš spoustu zkusenosti, mám dnes už 10leteho syna s VD expresivní, ve 3 letech na tom byl zhruba stejně, bylo by to na dlouhé psaní, dalo to práci a úsilí, ale dneska by na něm nikdo nic nepoznal, že školy nosí téměř samé jedničky, chodí na výtvarný kroužek, do skauta a pusa se mu od rána do večera nezastaví😀

baris
5. dub 2018

@stralisek mám 8 letou dceru se středně těžkou VD smíšenou. Ve 3 letech nemluvila - měla posunky a nebo svou řeč.

Čeká tě logopedie - možná logo školka. Dcera chodila 1,5roku do logoškolky, pak jsem jí přeřadila do klasické školky s tím, že k logopedovi jsme docházeli 1x týdně.

Teď chodí do 2 třídy - neboj mluví, pořád mluví. Já jí rozumím vše, ostatní děti tak 80%, učitelka si musela zvyknout, ale už také rozumí. Má IVP a asistentku. Neslyší háčky, čárky ..., něco jako slovosled ... co to je? Učení je s ní těžší (v porovnání se starší a "zdravou" dcerou). Chodí na klavír, 2x týdně street dance, 1x týdně gymnastika.

Nebudu lhát - není to procházka růžovým sadem, obzvlášť, když se zasekne, mě povolí nervy proč to pořád nechápe ... 🤐 Chce to občas větší vynalézavost - pokud se má naučit básničku - převádím jí do obrázkové formy, aby se jí naučila 🙂. Ale ve třídě (chodí do normální třídy) patří mezi lepší žáky - stále má samé 1.