1.příkrmy a lepek

bamimi
31. říj 2019

Dobrý den, prosím radu, jaké potraviny s obsahem lepku jste zaváděli do příkrmu? A přidávali jste je klasicky do zeleninového přikrmu nebo dávali zvlášť,a mají se dávat taky ty 3-4dny po sobě?
Díky za rady

zelenaesmolda
31. říj 2019

@bamimi
zacali jsme s kasi a davali zvlast zeleninu a kasi.neumim si predstavit dat kasi dohromady se zeleninou,fuj

bamimi
autor
31. říj 2019

@zelenaesmolda někde jsem četla že kuskus obsahuje lepek,ale zase nevím zda to není brzo,synovi bude za týden.7měsíců a zeleninu baští už cca 3 týdny.Kaši dávate prosím doma dělanou nebo kupovanou(mléčnou nebo nemléčnou)? Ostatní je mi jasné ale ten lepek nevím. Děkuji

drep
31. říj 2019

Máslovou jíšku do zeleniny a pak přílohy a ovesné vločky, kaše nedávám dodnes, asi hlavně z mého předsudku, že je to jídlo těžké na trávení (protože já po teplé kaši budu mít půl dne břochabol jako prase a nemám odvahu to dceři dát).

bamimi
autor
31. říj 2019

A ještě od kdy můžu dát rýži(vím že jako mrkev staví).

bamimi
autor
31. říj 2019

@drep a tu děláte z klasické bílé hladké kouky(asi blbá otázka ale radši se zeptám)

zelenaesmolda
31. říj 2019

@bamimi
kasi kupuju,jak kdy,nekdy mlecnou nekdy nemlecnou,vetsinou kupuju kase z dmka

drep
31. říj 2019

@bamimi dělám, od začátku jsem k zelenině přidávala malé množství buď olivového oleje nebo másla a pak jsem udělala normální obyčejnou jíšku z másla a polohrubé bílé mouky a tím zahušťovala. Pak jsem přidala těstoviny a rýži, pak jsem začala dávat k snídani do jogurtu ovesné vločky, kus rohlíku. Pročetla jsem na netu všechny možný studie a probrala s pediatričkou a zařadila lepek brzy.

bamimi
autor
31. říj 2019

@drep mě taky dr. řekla že můžu lepek zavést už teď,ale když jsem se dívala jaké potraviny lepek obsahuji tak jsem žádné konkrétní nenašla.včera jsem koupila synovi příkrm rýže s dýní tak nevím zda i rýže obsahuje lepek a zda jsem neudělala chybu(na skelnce napsáno od 4.měsíce), a od kterého měsíce jste prosím dávala ty těstoviny.

bamimi
autor
31. říj 2019

@zelenaesmolda díky za odpověď nechci právě něco pokazit tak se raději ptám.

drep
31. říj 2019

@bamimi rýže je přirozeně bezlepková. Dávala jsem v šestém měsíci, aspoň doufám, že si to pamatuji správně

nafuka
31. říj 2019

Rýže, jáhly a pohanka jsou přirozeně bez lepku.

zelenaesmolda
31. říj 2019

@bamimi
na kasich mas napsane jestli obsahuji nebo neobsahuji lepek 🙂

lindikova
31. říj 2019

Lepek po trošce klidně zaveď, zase bych z něj nedělala strašáka, jestli kojíš, po ochutnání nakojit, tím lépe snese alergeny. Osobně nedávám kaše ani lepek ve větším množství ani teď (syn 9m), spíš tu a tam maličko, třeba kousek kůrky z kváskového chleba (lepek je v pšeničné, žitné, špaldové a dalších moukách, v těstovinách, bulguru a kuskusu, atd...), rýži může hned, stejně jako pohanka a některá ovesná mouka (musí to na ní být napsané) jsou bez lepku. Dávám pohankové vločky do jogurtu, kupuju čočkové nebo rýžové těstoviny (v dm)

bamimi
autor
31. říj 2019

@lindikova díky,a mám zkoušet dávat 3 dny po sobě nebo třeba 1x a za pár dní znova?

lindikova
31. říj 2019

@bamimi ten lepek bych tak zavadela, tři dny po sobě a začít malinko. Dávám teď takhle bílek.

lolam10
1. lis 2019

Davala jsem obcas par piskotu do ovoce a pak kasi...

jancabr
2. lis 2019

Dcera do 6 měsíců plně kojená, pak jsem začala zeleninové příkrmy a v 7 měsíci dostala kůrku chleba. Začaly jí totiž v tu dobu i růst první zoubky. Tak dostala párkrát do týdne kůrku chleba a do zeleninových příkrmů začala dávat mimo jiného i těstoviny. Lepek přijala v pohodě.