Jídelní židlička s 2v1 anebo bez 2v1?

agne
11. bře 2014

Mám dotaz pro maminky zejména starších dítek 🙂 .
Uvažuji zda pořídit jídelní židličku, která lze potom rozdělat na stoleček a křesílko, takže by měla následně i větší využití. Objevila jsem asi tři druhy plastových a dvě dřevěné. Navíc se mě zdá skladnější než ta klasická. Zatím se přikláním spíš k té plastové, asi je líbivější a hlavně jde polohovat opěrka zad - u dřevěné pravděpodobně ne, ty plastové dvě v jednom se zase nedají polohovat do výšky. U těch plastových mě zase trošku děsí údržba a ten igelitový polstr, protože to bude asi upatlaný, anebo se začne trhat... Jenže do budoucna bych spíš chtěla do pokojíčku sedací nábytek dřevěný než plastový, samostatně vychází dětská židlička i se stolečkem kolem tisícovky, tak mi jde o to, zda to některá maminka opravdu využila anebo se to do té doby spíš rozpadlo... Anebo zda na tom nesejde, protože mimi třískat vším a počmárá všechno... (Uááá). Jestli si připlatit za multifunkční využití anebo zda to pak řešit dokoupením stolku a židličky zvlášť... Ještě bych mohla mít klasickou dřevěnou po mně 😅 , ale nevím nevím v jakým stavu by ji prarodiče vylovili ze sklepa... 😨
Díky za info 😝

veruska007
11. bře 2014

Tu rozkládací 2v1 mají v některých restauracích a kvůli zkušenosti s nimi jsem si ji nepořídila. Naši kluci jsou divoši a jak byla v restauraci židlička více používaná, trochu se rozviklala a stoleček se židličkou na sobě nedržely, takže se nám stalo, že se prcek zavrtěl v židli a židlička ze stolečku sjela. My máme v kuchyni jídelní židličku (babypoint fábula, teď už bude sloužit třetímu dítěti) a v dětském pokojíčku mají děti stoleček s židličkami z ikei. Upřímně, pokydanou jídelní židličku bych stejně do pokoje s kobercem nedala 😉. A i u té plastové židličky je stolek, prostřední kreslil i na něm, když jsem něco dělala v kuchyni.

petrajurinova
11. bře 2014

@veruska007 pokud židle ze stolečku sjela, tak to bylo špatně sestavené - při správném sestavení se to nemůže stát i kdyby to bylo rozvrzané tak, aby to drželo jen silou vůle - nohy té židličky jsou v zářezech na spojovací desce stolečku a o dost ten zářez přesahují, takže by dítě muselo i se židlí povyskočit cca 10 cm do výšky, aby to vytáho.

@agne měli (nebo máme) tu dřevěnou sestavu. Bez problémů přežila syna i dceru a dneska jim stoleček v pokoji slouží jako noční stolek - na židličku už jsou oba velcí. Pořád je to dost pevné a použitelné, ale máme opravdu dřevěnou sestavu, ne nějkou překližku. Já bych neměnila, ty plastové se mi nelíbily, dávám přednost přírodním materiálům.

jancip
11. bře 2014

@agne Máme dřevěnou. Co se týče konstrukce, je výborná. Je pevná, nepřevrací se, syn si do ní vyleze i sleze sám. Ve švu nám ale praskl polstrovaný potah, takže se chystáme na reklamaci. Uvidíme, zda to uznají.

houpacikonik
11. bře 2014

my máme doma židličku ještě po mně, stáří je cca 35 let, dřevěná, rozložitelná na sedátko s stoleček s kolečkama. Drží výborně, stabilní, jen jsme přidělali popruh, aby syn neprojel. U rodičů mám ještě starší snad 50 let. Má hodně podobnou konstrukci, stále stabilní, a také rozložitelná. U sestry Ikea vysokou židličku. Na údržbu je to jedno, hlavně umýt dokud neuschnou zbytky rozpatlaného jídla. Všechny se dají použít až když dítě samo sedí. Do té doby jsem krmila v dětské autosedačce nebo na klíně. U prvního syna jsem měla půjčenou polohovací plastovou a vadila mi odkládací deska - pultík. Na údržbu to vidím stejně.