Nenasyta. Máte zkušenost?

10. dub 2024

Ahoj, dva měsíce jsme na příjmech- dopo ovoce, odpo oběd a na večer nemlecna kaše. Zbytek mléko. Malý ale sni celý příkrm a pak jeste vypije celou dávku mléka. A neřeknu, kdyby pak třeba další jídlo měl déle, ale on si dá normálně další dávku po 3 hodinách..a fakt má hlad, neprejida se. Máte někdo zkušenost? Řešili jste to popřípadě nějak?

areh
10. dub 2024

Jak to chceš řešit? Nechat ho hladovět? Buď ráda, že jí. 🙂 Takhle malé děti si řeknou, co potřebují. Dbej na kvalitní jídlo a užívej, že do něj násilím nemusíš tlačit každou lžičku 🙂

sarihy
10. dub 2024

Já to dělala tak, že ve chvíli, kdy dítě snědlo celou dávku příkrmu (míra na začátku byla malá sklenička), tak už jsem pak přestala na to dané jídlo dávat mlíko. A když to dítěti nestačilo, dala jsem větší porci, ale už prostě nenechávala dopíjet mlékem, protože ten příkrm byl dostatečně výživný už. Na zapití jsem dávala vodu. Cíl byl postupně se se mléka zbavit a nechat ho třeba jen ráno a večer.

nektarinka123
10. dub 2024

Ja treba jidlo vazila prvni mesice abych mela nejakou predstavu kolik toho snedla a pak upravila pripadne porci mleka pred spanim. A tak nejak vazim uz vice nez rok protoze by snedla i dospelackou porci. Snazim se neprecpavat.

sarihy
10. dub 2024

@nektarinka123 Taky jsem vážila, hodně dlouho. Když byl hlad, raději jsem přidala. A vyplatila se - obě děti se naučily říct, kdy mají dost, umějí nedojídat i jen jedno sousto.

cilkat
11. dub 2024

A jí takle hodně dlouhodobě, nebo "teď pár dní"?
Pokud dlouhodobě, sledoval abych váhu. ale pokud není problém v nějakém zlomu tam, tak prostě "buď ráda, že jí".
Pokud "teď pár dnů", je možné, že má růstový spurt a tu energii rpostě potřebuje. A za měsíc budeš s láskou vzpomínat.
Ale jinak dokud se ti dítě nepřecpává tak, že pak zbytečně blinká...