Ovocné přesnídávky. Které jsou bez přidaného cukru?

monars
16. srp 2022

Ahoj, upřímně si chci ulehčit hledání. Které dětské ovocné presnidavky jsou zaručeně bez přidaného cukru? Popřípadě které vy přímo kupujete. Mám i domácí, ale nemám takovou rozmanitost ovoce na zahradě. Tak chci něco nakoupit.
Předem díky za odpovědi.

martiniquest
16. srp 2022

Kupuji kapsicky, nejcasteji Relax a Kubik. Pak jsou bez cukru Lupilu, ale sezenes treba i v Penny a vsude mozne. Jsou jich mraky.

zuzita15
16. srp 2022

@monars sla bych rozhodne cestou bez koncentratu, coz je jinymi slovy “cukr”. Za me DM bio, Nestlé, Babybio, Hipp, Babydream (Rossmann). Jine prichute, ale hur v CR sehnatelne (v D bezne v kazdem drogerce) Freche Freunde nebo FruchtBar

monars
autor
17. srp 2022

@zuzita15 jo u toho dm bio jsem si všimla, že jsou bez cukru. Těch jsem pár nakoupila ale u nás měli jen 3 příchutě zbytek vyprodané. A zbytek co tam měli jako hello a pod tak bylo s cukrem. Což nechci.

elesse
17. srp 2022

Snad vsechno je bez pridaneho cukru krome kapsicek Hello a nekterych extra levnych presnidavek. Obvykle kupuju dm bio, babylove nebo totez z rossmanna

veru181
17. srp 2022

@elesse Mně teda naopak přijde, že přidaný cukr je skoro v každé přesnídávce 😕

@monars V podstatě souhlasím s výše uvedenými značkami, nejvíc jsem kupovala dm, lupilu, kapsičky Kubík a Relax, BIO nek na Rohlíku. Pozor u Hippu, některé mají přislazované - třeba švestku nebo meruňku.

beruska1889
17. srp 2022

@monars kupuju jenom dm bio a babylove z DM

prejeta_zaba
17. srp 2022

Hamanek (ale jen některé druhy!), Relax, Kubík, dm.
@zuzita15 Koncentrát je ale přesnídávka - rozvařené, zředěné ovoce. Ne cukr. Jde právě o ty přidané látky.

sigyn
17. srp 2022

Pokud je na obalu napsáno 100 % ovoce, tak je to vždy bez (přidaného) cukru. Stačí se vyhnout produktům od Hamé a Hello.

zuzita15
17. srp 2022

@prejeta_zaba koncentrat se v tele chova jako cukr, pokud je nekde jablecna koncentrovana stava, je to jako by to bylo s cukrem
Jinak to neni zredene, ale naopak ovoce zbavene vody

elesse
17. srp 2022

@zuzita15 cokoli ovocneho se chova jako cukr, protoze to cukr obsahuje. Obvykle jde o cukr bily pridany, aby tam nebyl. Pak uz je na kazdem co striktne chce🙂 ostatne, nejlepsi presnidavka je presne ta, co autorka doma vyrobi

zuzita15
17. srp 2022

@elesse Fruktoza bez vlakniny, coz je presne koncentrovana jablecna stava, je snad jeste horsi nez bily cukr

elesse
17. srp 2022

@zuzita15 no dobre, ale porad nechapu, proc to vadi presnidavce, kde jsou i dalsi veci, nez samotny jablecny koncentrat. Mimochodem, myslis, ze jakakoli pouze ovocna prumyslova presnidavka je nejake vyzivove terno?

xxx3d
17. srp 2022

@monars skvělý jsou Babybio
ale trochu dražší
levnější variantou mohou být Babylove z DM drogerie ale ty zase jsou až pro starší děti, jakože starší třeba roční.

zuzita15
18. srp 2022

@elesse prijde mi to jako zbytecna slozka, ktera tam nemusi byt. V susenkach uz je to treba problem (ale to neni predmetem dotazu). Jinak ovoce podle me obecne neni zadne vyzivove terno a pokud nekdo nema zdroj domaciho nestrikaneho ovoce, tak kontrolovana prumyslova kapsicka mi prijde mozna i lepsi.

prejeta_zaba
18. srp 2022

@elesse ale je přece rozdíl, jestli máš fruktózu - přírodní cukr, zdroj energie a nebo sacharózu, případně glukozofruktozovy sirup, tj. bílý rafinovany cukr, který je tam prisypaný. Na to se autorka ptá. 🤷‍♀️ Jasně, že když dítě spořádá 8 kapsiček denně, v pořádku to není. Ale striktně se tomu vyhýbat, protože ovoce obsahuje cukr a to je zlo, je fanatická blbost.

ferda90
18. srp 2022

@monars Ahoj, my kupujeme z dm bio babylove a nebo Hipp. Většinou se dívám na složení ať tam je fakt ovoce.

elesse
18. srp 2022

@prejeta_zaba no presne tak to celou dobu myslim, ze je dobry resit cukr a brat kapsicku jako neco “kdyz se mi nechce nebo neni zbyti” a ne jako beznou svacinu. Stejne jako kdyz dite za den sni akorat ovoce, neni to dobry. Ale zas lepsi nez kdyz neji nic