Chystáme se dát první ovocný příkrm. Jak je připravujete? Děkuji 🙂
@monikabans 🙂 a to takhle vaříte a mixujete všechno ovoce? Mě někdo říkal, že to strouhá a dává čerstvé , tak proto se ptám 🙂
No,on nic jineho z ovoce zatim nemel, prooze exotiku mu davat nechci a z ceskeho ovoce uz nic jineho neni(jablka mam domaci). Ale jinak bych to taky vse varila a mixovala na presnidavky, me zas totiz bylo receno,ze syrove by do 1 roku nemeli jist... Tak nevim 🙂
do roka varene je strasne dlho...ja som varila max. prvy mesiac, jablka a hrusky, banan som davala samozrejme surovy...az neskor som pridala ine sezone ovocie a to som uz davala samozrejme cerstve (merunky, jahody, tresne, broskyne, hrozno)...inak mala je srpnova, s ovocim sme zacinali niekedy v breznu-dubnu
@bajana no ono je hlavne blby,ze ted skoro zadny ovoce neni ☹ krom jablek a pokud ma nekdo hrusky. Jinak ja banany nedavam vubec,jelikoz si nedovedu predstavit,krmit ho nejakym jedem pavouka 😀 jsem na to cvok,kvuli tomu nejim banany ani ja sama 😀
@monikabans aha, tak moja tie jedy miluje...a ja tiez 😉
ale suhlasim, ze teraz je to velka bieda....uz len potom nesladene sklenicky, tie su tiez fajn
@bajana no, tak to jsem zkusila-koupila jsem od Hippu, na vyzkouseni broskvovou a lesni plody presnidavku a bohuzel musim rict, ze nic osklivejsiho jsem nejedla ☹ malej to samozrejme nevzal do pusy a ani ja s manzelem jsme to nedojedli. Bohuzel to chutnalo jak 100% chemie ☹ mate nejakou znacku odzkousenou(ktera je opravdu chutove top)? 🙂
@monikabans mojej malej chutili tuším od Hame...máme malé potraviny a nasla som tam v DIA kútiku presnidavky bez cukru...ale ozaj som si nie istá značkou...
Ahoj, já jablka jen nastrouhám (nejlépe na skleněném struhadle) a je to. Když chci, aby to víc zasytilo, tak to přidám do trošku povařených ovesných vloček a je to mňamka i pro mě. Jinak my máme vyzkoušeno od Hippu bio - nejsou to skleničky, ale je to balení po 4 kelímcích. Je to teda hodně drahé, ale chutná to opravdu jako ovoce a bez chemie 😉
Jojo ty od Hippu jsme taky zkoušeli. Já teda jablka vždy podusím, nedávám syrová. K tomu jakmile to vychladne, tak přidám banán rozmačkaný 🙂
ja nastrouham jablko-domací nebo hrušku. Banany má taky rada. Mám zavařený i přesnídavky z jablek.
Ono je to asi celkem jedno, ale vesmes se doporucuje vsechno ovoce vyzkouset povareny a az pak sirove. Jinak aktuelne toho moc neni, ja to delala, tak ze kdyz uz sem pak mela odzkouseno, tak sem to stridala, jeden den treba jabko, pak hrusku, dalsi banan a pak holt neco hotovyho koupenyho treba s merunkou, broskvi, lesni plody a tak. Jinsk od hippi doporucuji 100% ovoce, a pak treba je dobra alnatura. A pak mam jeste zamrazeny boruvky, maliny, tresne... a obcas tim dochutim jabko a ostatni
@alevela případně jakýmkoliv jiným ovocem dochutit, tu presnidavku. Uz pro větší. Dělám plný velký hrnec jablek a do toho stačí dát tak 300g jiného ovoce a krásně to po něm chutná. Banan, hrušku, meruňky, jahody, borůvky, cokoliv. Rozvarit, rozmixovat, naplnit sklinky a zavarit. Žádný cukr, boda navíc, pudinky a podobné zbytečnosti, co e dají najít v receptech.
maminky pozor, pokud jablka varite ztraceji cenné vitamíny
@monikabans já když kupuji tak jedině Babylove v Dm drogerii, nebo Alnaturu, ta je taky fajn, vyjdou nejlevněji jak masozeleninové kolem 25,- zeleninové většinou za 20,- a ovocné, opravdu chutnají výborně a není přidáváno nic navíc...
Já jsem ze začátku a vlastně i teď často kupuji od Hami ovocné kelímky v plastu, je to 100% ovoce a malé to moc chutná. Jinak ovoce oloupu a trochu povařím, rozmixuji. Jak má dcera atopický ekzém, tak vše radši vařím, i když teď už skoro v roce dávám i jablko rozmixované čerstvé, banán jen namačkaný vidličkou. Takové ty skleničky malinové, borůvkové.. jsou na ni hodně kyselé (odmítám kupovat s cukrem), tak ty jí zamrazím do ledovače a přidám třeba kostičku do kaše nebo do jablka s banánem.
@1992erika ja jen povarim a rozmixuji jablka, malej by se po tom, s prominutim, uzral 🙂