Po čem miminko nejvíce přibere?

evulinka12
27. únor 2020

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám 10mesicni holčičku a máme necelých 7kilo u MUDr chodíme každý týden na převazeni prý je malá hubena a když ji vysvětluji ze ji krmim tak jak mám tak na mě kouká jak na magora prosím o rady po čem by mohla více přibrat dekuji

amazonkajanik
27. únor 2020

@evulinka12 normálně se třeba rekonvalescentum a lidem,co potřebují energii a zesílit dává ovesna kaše. Jinak bílkoviny. Ale jestli má holka rychlé spalování,tak tabulkově nepribere,si myslím

kacatko5
27. únor 2020

@evulinka12 Mám doma 3 hubeňoury (2 kluky a holčičku) . V roce měli všichni kolem 8 kilo. Přibývali, ale pomalu. Náš doktor byl vždy spokojený. Dcerka má teď 22 měsíců a váží necelých 10 kg. Na 18 měsíční prohlídce měla 9,5 kg a doktor byl spokojený, jaká je pěkná, jak roste a přibývá. Z mojí zkušenosti vím, že pokud dítě nebude chtít, tak ho prostě "nevykrmíš". Pokud malá aspoň trochu přibývá a nemá jiný zdravotní problém, tak bych to neřešila.

fandysek_1
27. únor 2020

@evulinka12 pokud jí neresila bych to. Mám holčičku 15 měsíců a má necelých 9 kg. Je menší. Určitě bych jí necpala sladké a blbosti. K dr bych určitě nechodila každý týden v jejím věku. To se chodí s miminky. Chodila jsem se synem, který neprospíval.

sudylichozrout
27. únor 2020

@evulinka12 Prosim te, nestresuj se. Moje dcera mela v roce 5,9 kg, ted jsou ji tri a tri ctvrte a ma 12 kg rovnych. Pokud je ditko jinak ok, tak nema cenu delat veletoce 🙂 Doktori umi bezvadne stresovat 🙂

zuzita15
27. únor 2020

@evulinka12 to znam 🤦🏽‍♀️ Taky jsem s dcerkou chodila porad na prevazeni, musela jsem zmenit pediatru, klepala jsem se pred kazdou navstevou. V roce mela rovnych 7kg, v roce a pul 8.5kg. Neni to ale vyzle, je pekne osvalena, ale drobna. Vahove jsme tezce pod grafem, vyskou v norme. Pediatra je v pohode (ani ja ani manzel nejsme mastodonti). Jinak pribira se po ovesne kasi (davat rano), po mase, zloutku, avokadu apod. Mne se teda dcerku vykrmit nedari, uz 3 mesice leze 6 zubu, takze se vicemene koji.... obezni dite z ni prose nebude (dikybohu 🤣)

eithelwing
27. únor 2020

Podle mě ani nelze hodnotit samotnou váhu, jako spíš váhu k výšce. 😊

muhehehe
27. únor 2020

Pokud roste do délky a váha k výšce je ok, tak to nech plavat... Řešit separovaně váhu je nesmysl.

marketa11112
27. únor 2020

Pediatri mivaji v posledni dobe problem s rodici vegany a pod. Kdyz dite neni v norme, obavaji se o jeho zdravi.
Krmis ji jak mas. A nesnedla by treba vic ,nez je v tabulkach? Nema treba celiakii ci nejaky podobny problem? Mam znamou, ktera byla opravdu kost a kuze, jedla hodne. prosla mraky vysetreni a nakonec zjistili , ze ma alergii na lepek.
Jaci jste byli vy jako deti? Jste vysoci? Je v rodine nekdo hodne stihly?
Kojis? Tak zkus nabizet casteji. Nebo pri UM pridej davku mleka. Tedy, pokud to mala bude chtit.

merope
27. únor 2020

Já měla podobný problém s drobkem (a pořád mám), ale hlavní chybu jsem měla v tucích - měl jich hrozně málo, pomohlo navýšit (když zlobí s jídlem, tak mu dám normálně kousnout másla, je to trošku nevýchovné, ale aspoň trošku to pomáhá, jinak prostě slušnou lžíci do jídla). A pak jsem získala radu dávat nikoli jeden, ale dva žloutky týdně. A jednou měsíčně játra, ale to jsem zatím ještě nedala.

A ač teda moje pediatrička tvrdí, že za to může kojení, tak mám naopak pocit, že když kojím víc a víc, tak přibírá líp než když mám období, kdy mám mlíka míň. Takže to je hodně právě v těch tucích.

slunickovm
28. únor 2020

@evulinka12 nemáte možnost nutriční terapeutky my jsme chodili a bylo to dobré. Obecne do každého jídla troska tuku, vice tucneho jako ty dva žloutky tydne, avokádo, atd. Hodně bilkovin čočku jsme meli dvakrát týdně. Vecer sinlac kasi. Obědy jsme vazili aby snědl aspon 175-250g denne.

evulinka12
autor
28. únor 2020

@fandysek_1 dekuji za rady malá mi normálně papka přibírá sice pomalu ale přibírá já bych sní taky nechodila každý týden k doktorce ale MUDr to tak chce podle mě si mysli ze ji nekrmim jsem totiž mladá mamina tak si myslím ze má pochybnosti

alice.r
28. únor 2020

@evulinka12 S dcerou jsem chodila každé 3mesice na převážení do jejich dvou let. Brali i krev. Vše v pořádku. Jí hezky a s chutí, ale drobek. Má 2,5 a 10,5kg. Blbý jsou nemoce. Měla v zimě 2x antibiotika a to jí o dost min. Hubla a pak se to dlouuuze nabírá zpět. Držte se.

dora13
28. únor 2020

Pokud normalne prospiva a ma dost energie, tak bych to nijak velice neresila, kazde dite proste nemusi mit v roce 12 kilo. Ale chapu, syn byl taky drobek a taky jsem si od doktorky vyslechla. Btw, chodit tam nemesis, to je ciste doktorcin problem, ja tyhle tydenni prevazeni odmitla a doktorka neudelala nic, jen na me osklive koukala.
Jinak ale co se jidla tyce, tak muzes zkusit davit potraviny, ktere maji hodne zdraveho tuku, avokado (vyborne s rozmackanym bananem), recky jogurt a tak 🙂

evulinka12
autor
28. únor 2020

@eithelwing měříme 63

jipe
28. únor 2020

@evulinka12 můžeš dát plnotučný jogurt, avokádo, víc másla/oleje do jídla, víc masa, zvětšit porce, ale pokud á krevní obraz dobrý a vy jako rodiče jste třeba taky drobní, tak holt bude přibírat pomaleji. Za zvážení stojí ten lepek, vím také minimálně o jednom případu, kdy mohl za neprospívání. Mně se teda zdá malá spíš ta délka, než váha, obě děti měly v 10m o 10 cm více

eithelwing
28. únor 2020

@evulinka12 Mrkni na růstové grafy: http://www.szu.cz/uploads/documents/czzp/rustov... - délka je víceméně mimo graf, ale pokud jsi ty drobná, nebo manžel, nebo dokonce oba, nelze očekávat, že dítě bude obr. U nás byla dcera také zprvu menší, pak se vytáhla a v jeslích je teď větší než všichni kluci.
http://www.szu.cz/uploads/documents/czzp/rustov... - hmotnost k váze je naprosto odpovídající.
Nejsem lékař, ale váhu bych asi opravdu neřešila, když je dítě mrňavé. Rozhodně ne každotýdenním převažováním.