Recepty na první příkrmy

nonfood
26. únor 2019

Dobrý večer maminky, chci se zeptat na nějaké recepty na první příkrmy. Malej má pět měsíců.. Plně kojen.. Zkoušela jsem první mrkvičku, potom dýni, cuketu, brambor, brokolici.. Nějaké kombinace.. Baští skvěle. Ale teď nevím jaké další vyzkoušet. Jí teprve přes týden, takže na maso je ještě brzo.. Mám pořád ještě zeleninu střídat a různě kombinovat? Poradíte mi nějaké recepty? Děkuji 🙂 🙂 🙂

adelka951
26. únor 2019

Asi by bylo lepší trošku zpomalit, pokud jí příkrmy týden, tak toho má už vyzkoušeno hodně. Jedna potravina by se měla dávat aspoň 3 dny, než dáš nějakou jinou. Není kam spěchat. Koukni sem:
http://www.prvni-prikrmy-krok-za-krokem.estrank...

olga_
26. únor 2019

@nonfood Souhlasím s názorem výše - zpomalit, a to i v zájmu kojení. Vůbec vlastně nechápu, kdy jsi to do toho dítěte stihla nacpat 😀. Zatím bych pomaleji nabízela jednodruhově, případně kombinace, ale žádná divočina.

kittyy17
26. únor 2019

Batáty, petržel, špenát, pórek. Osvědčené kombinace: batáty s čímkoliv, oblíbené byly s brokolicí, nebo s pórkem a špenátem, k tomu libovolně maso nebo vařený žloutek. Hlavně to musí chutnat i tobě, musíš si umět představit výsledek 😉

kittyy17
26. únor 2019

Potom červená čočka, ovoce, a lepek - stačí piškot do ovoce

kittyy17
26. únor 2019

Novou potravinu můžeš zavádět v kombinaci s něčím co má rád. Hlavně nezapomeň do každého jídla dát kapku olivového nebo rostlinného oleje

nonfood
autor
27. únor 2019

Ano, olivový olej dávám.. Každý druh jí 2 dny, někdy tři.. Dnes chci dát tu brokolici.. Oki, určo zpomalím a budu dávat po těch třech dnes. Děkuji za radu.

bayt
27. únor 2019

@nonfood Já jsem třeba rozhodně po třech dnech nedávala. V rodině nemáme žádné potravinové alergie a syn je taky nemá, tak nebyl důvod. Jak mi to přišlo pod ruku, tak to dostal.

lennus
27. únor 2019

U prvního syna jsem to přísně řešila a postupovala pomalu, teď u druhé dcery už skoro ne, možná chviličku na začátku a hlavně velký rozdíl je, že teď frčíme v BLW a je to super, vřele doporučuju!

eithelwing
28. únor 2019

Taky bych doporučila klidně zpomalit. 🙂 Malému to nezevšední, není ještě zmlsaný. 🙂)
Sama jsem neměla hlavu na kombinace, nebo jsem se trochu bála, co třeba dohromady bude pasovat. Můžu proto doporučit knížku "Hned to bude, andílku". Pěkné recepty, rady. 🙂 Je ale vegetariánská, ovšem není problém maso doplnit.
Další mou oblíbenou se stala knížka receptu od Annabell Karmel. Tam akorát trochu pozor, je z Anglie, některé věci jsou u nás pediatry doporučovány trochu jinak, i na mě cpe do všeho moc rajčat (dcera po nich blinkala, usadilo se to až s věkem), oříšků, takže si to lehce obměňuji.

Hodně jsem to zprvu řešila a teď si říkám, že jsem nemusela. 🙂 Prostě nějak se řídit rozumem, sledovat dítě, necpat více nových potravin najednou a ono to půjde. A když navíc rád jí, tak je to super.

michaelllas
28. únor 2019