Vaření příkrmů a jejich ohřívání

tinulla123
24. únor 2017

Ahoj, omlouvám se, ale mám hloupý dotaz, někde jsem četla, že by se zelenina neměla znovu ohřívat. Ale to přece nejde ne... Když uvařím zeleninu, např. mrkvičku, tak jí rozmačkám vidličkou, ale než ji začnu dávat malému, tak docela dost vychladne, tak ji musím znovu ohřát, tak jí dám na tom talířku, na kterém to rozmělním na hrnec a ohřeju v podstatě na páře, aby to neměl hned studené. Jak to děláte vy, taky tak nějak? Neztrácí se tím nějak ty živiny? Ta zeleninka se má dávat teplá, ale stejně než mi to malý celé sní, tak to v misce stejně vychladne, taky začínáte dávat teplé a pak to dojí studené, nebolí je z toho třeba bříško? Malý má teď půl roku, takže teprve začínáme s příkrmama.

leki
24. únor 2017

No, ja taky slysela, ze se nema ohrivat, ale normalne jsem ohrivala a stale ohrivam. Jo, ono to sice stejne hned vychladne, ale v dobe obeda jsem chtela aby mel teple jidlo (aspon kdyz ho zacne jist). Kazdopadne malej nikdy s ohrivanou zeleninou nemel.

stratilikova
24. únor 2017

@tinulla123 pri prvom dieťati som to tiež riešila a vyriešila tak, že som udržiavala teplotu vo vodnom kúpeli...Na spodu voda s horúcou vodou, na tom miska s prikrmom...U druhého som to už neriešila, jedol aj "studené',teda izbovú teplotu...A u prvých prikrmov ani nejde tak o živiny a vitamíny (tie sú stále hlavne v mlieku), ale o chuť, štruktúru, jedenie z lyžičky atď

barumat
24. únor 2017

Tak já to neřešila ještě víc, než předchozí pisatelky. Skleničku (tj. žádné homemade příkrmy) jsem vykydla do misky a ohřála v mikrovlnce. Později, než snědla celou velkou, jsem ji kolikrát i přihřívala v průběhu znova. Nebo skleničku ohřála v horké vodě. Dcera žije, nevypadá radioaktivní a je zdravá (tedy v tomto ohledu ano). Zas to tolik nehroťte 😉

nada3
24. únor 2017

@tinulla123 Pridam se k @barumat . Muj cil bylo, abych do nich neco dostala. Takze jsem to delala take tak. Akorat jsem dle navodu podavala rozdelanou sklenicku po 3 dny, a pokud to ten den nesnedli, tak jsem to jednou ohrate vyhodila a dalsi den ohrala novou davku.

horsiee
24. únor 2017

@tinulla123 já normálně ohřívám v ohrívačce na kojeneckou láhev, je u toho i nádobka na příkrmy. Je to vodní lázeň a jde tam nastavit i teplota do 100stupňů, takže jsem s ní i vyvarila lahvicky.

leki
24. únor 2017

Malej s ohrivanou zeleninou nikdy problem nemel, jsem chtela rict...

Jinak tez ohrivam ve vodni lazni, na navstevach a nebo kdyz malej vypada ze "umre pokud nebude jist do 10ti vterin", ohrivam tez v mikrovlnce.

msimankova
24. únor 2017

Já to taky četla, ale upřímně nevidím dlvod, proč neohřívat. Jen tedy jednou ohřáté jídlo už pak vyhodím, vařím na víc dní i do mrazáku, vždycky jen postavím do horké vody. Když je třeba jíst hned, má to malá studenější, vypadá, že je jí to úplně jedno 🙂 Jde také hlavně o vlákninu a aby se tělo naučilo fungovat, teplota prostě jak vám oběma vyhovuje.

alcar
24. únor 2017

Ohrivala jsem v mikrovlnce, jednou a v prubehu jezeni pak uz ne. Samozrejme, ze dojidala kolikrat studene. A to dojida i ted ve trech letech...ma smulu holka, kdyz se v tom dloube a odmita jist. 😀 Jinak jsem ohrivala porci na obed a kdyz nedojedla celou, tak jsem tu stejnou ohrala treba i vecer na veceri. Nejakou parni ci vodninlazen na ohrati jsem nikdy nevyuzivala, az tak jsem to nehrotila.

linee
25. únor 2017

Ja asi jako barumat.Jinak i ty ve sklenicce uz byly jednou teple,takze to opet ohrivas;) nejlepsi je para a nebo vodni lazen. Ale jak pisi holky,chce to mene cist a vice pouzivat selsky rozum;) ja ale treba dceri ohrala a v prubehu jidla jsem.neohrivla.Dokonce se mi stalo,ze 2x na ceste jsem nemela kde ohrat a dala ji studene ze sklenicky;)