Jake botičky (značku) pro 13měsíčního syna na zimu?

loc
21. zář 2015

Zatim jsem mela znacky Richter a Super fit, obe vyhovovaly, prodavacka v obchode, kde boticky nakupuju, mi poradila, abych ty na zimu sla kupovat uz zacatkem rijna ve vetsi velikosti, aby byl jeste vyber. Budu rada za vase zkusenosti 🙂 .

eficenka
21. zář 2015

koukám po botkách merrell, littlebluelamb, primigi. Musí mít rozhodně velmi velmi ohebnou podrážku, aby se v zimě dobře chodilo a neklouzalo jim to tolik, také dostatečně místo pro prsty ( dle mého jsou superfit opravdu na uzoučkou nožičku)

jasminecek
21. zář 2015

V rijnu bych nesla. Noha jeste poroste. Syn musel mit kazde 3 mesice nove boty v tomto veku. Loni mel levnejsi Pegresky a poslouzily vyborne
Tuhle mi ted v Zirafce nutila prodavacka podzimni boty za 1800 Kc. Mel by je max 3 mesice. Zlate Pegres, mame uz treti v rade. Mam je moc rada a na synovu nohu sedi perfektne, nektere jine mu plandaly a nedaly se utahnout. Cenove tak ten stred.

zanri
21. zář 2015

Taky malému ještě zimní boty nekupuji, až někdy v listopadu, prosinci. Teď jsem mu koupila od října celoroční kožené Santé a s punčucháčemi a teplou ponožkou, když nebude sníh, naprosto stačí. A vůbec netuším, jakou velikost bych teď na zimu měla kupovat, protože co značka jiné číslování a navíc nevím, o kolik mu za čtvrt roku vyroste noha.

reriska
21. zář 2015

My měli taky Pegres a super 😉 kupovala bych nejdřív v listopadu 😉

missa111
21. zář 2015

Doporučuji výše zmíněné Little blue lamb. Pro batolátka přesně vyhovující. Lehké, měkké, podrážka poddajná do všech směrů (srolujete do ruličky jako barefoot), přes prstíky dostatečně široké. Navíc v zimní verzi za kožené botičky 800kč.
Dcera je má moc ráda.

pavly
21. zář 2015

Mám zkušenost z loňska, malý má širší nohu a boty jsem prostě od října už nesehnala. 2x jsem vracela při nákupu přes net až jsem to vzdala. V okolí mu také nic nebylo nebo bylo vyprodáno potřebné číslo.
Naštěstí nebyla tuhá zima a tak jsme zimu přežili v celoročních botách od Fare. Před pobytem Alpách jsem riskla boty z Lidlu a vyšlo to! Takže do hor jsme jeli s nimi a musím pochválit-rozmočený sníh a nohy stále suché a teplé....

loc
autor
22. zář 2015

Diky za prispevky 🙂 . Takze myslite, ze ty boticky v rijnu jeste radsi nekupovat? Mne to prave poradila prodavacka v detske obuvy, kde nakupuju, ze pak uz by nemusel byt vyber. Prodavacky jsou tam vzdycky velmi prijemne a ochotne a vzdy s vyberem bot dobre poradi, ale taky se mi nechce kupovat to predem... Ach jo, akorat se bojim, ze pak uz nic nesezenu 😒

nikabere
22. zář 2015

Podívejte se na FCB na skupinku "Barefoot nejen pro děti" tam najdete spoustu tipů a rad a velmi dobré čtení a recenze bot je na stránce nohynaboso.cz je tam i fotoreportáž jak špatné boty jsou dnes běžně v obchodech a jak správně je vybírat.

petula_88
22. zář 2015

@loc v rijnu je jeste moc brzo. Dcera ma od unora uz ctvrtou velikost, z toho 20 mela zhruba 3 tydny

terezas4
23. zář 2015

@loc nadměrek 1-1/5 cm, botky ohebné, s měkkou podrážkou, dostatečně široké aby bylo místo pro prsty a nemusely se v botě deformovat. Značky Kidofit, Vivobarefoot, Skeanie, Livie & Luca (TURF podrážka), Jack & Lily, Feelmax, Vibram fivefingers, Merrell, Ahinsa, Preschoolians, Soft star shoes, Kidofit, Unshoes, Xero shoes, ZeazooTAK, Bobux, Shoosshoos, Living Kitzbuhel, Stride rite (early walkers), Camper Peu Cami, Vertbaudet modely BABY SHOE SLIPPERS (kožené), Little blue lamb, Splats, Robeez, Jumping jacks

terezas4
23. zář 2015

a jestli máš fb, mrkni do skupiny "barefoot nejen pro děti"

novinka2
17. pro 2015

@missa111 A můžu se zeptat co ta kožená podrážka udělá v mokru? Moc děkuji za odpověď 🙂

missa111
20. pro 2015

@novinka2
No koženou podrážku mají jenom ty pro mimina psané do 24 měsíců (mají cca nějakých 13 cm) takže tak pro rok a kousek. Ty toho tolik neujdou. Jinak samozřejmně tato podrážka není na dlouhé chození břečkou. A musíš použít impregnaci jako na každou kůži. Ty další řady mají podrážku normál gumovou. My máme teď aktuálně starou řadu toddler z broušené kůže a bez problémů (ale střídáme i s primigi) a synovec má taky toddler - kožené. Nosí je jako hlavní botičky a ok. Dokonce vypadají pořád hezky a on boty nešetří. Hlavně má dost širokou nohu a tyto mu sedí. Dcerá má drobný kotník a můsím jí je hodně utahovat, to ale ty i primigi. Nožky mají oba suché.