Videochůvička pro použití venku

modrakarkulka
3. led 2018

Ahoj, ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s použitím chůviček venku. Existují nějaké video chůvičky, kde je dětská jednotka na baterky a kamera se dá připevnit třeba na boudičku kočárku? Párkrát jsme nechali malého spát venku na zahradě v kočárku, ale pořád jsme běhali k oknu nebo rovnou ven dívat se, jestli je v pořádku. Potřebovali bychom, aby měla slušný dosah (kočár venku na zahradě, v něm dětská jednotka s kamerou vs. byt v prvním patře a silné cihlové zdi, rodičovská jednotka až za několika zdmi v pokoji na opačné straně domu).

V nejhorším se spokojím s nějakými obyčejnými chůvičkami s dobrým dosahem, ale raději bych ty video. Jsem ale limitovaná tím použitím na baterie, venku je nikde nezapojím do sítě.

Děkuji za vaše tipy.

bayt
3. led 2018

@modrakarkulka Připadá mi nejjednodušší koupit IP kamerku a připojit se k ní smartphonem. Dosah je tudíž neomezený. A jsou i takové, které mohou jet po potřebnou dobu na baterky, takže bys je nemusela mít v zásuvce.

modrakarkulka
autor
3. led 2018

@bayt To je zajímavý nápad, děkuju. Vůbec nevím, jak to funguje, zkusím si něco nastudovat 🙂

bayt
3. led 2018

@modrakarkulka My jsme koupili IP kamerku od YI, stála necelou tisícovku v zahraničí. Připojení jsme skrze data nebo wifi na smartphonech oba s manželem - díky tomu se může manžel připojit klidně z práce. Přenáší to zvuk tam i zpátky, má to noční vidění a můžeš si nastavit upozornění SMS v případě detekce náhlého pohybu 🙂 Taky to umí udělat nahrávku.

modrakarkulka
autor
3. led 2018

@bayt Děkuji, to zní dobře. Předpokládám, že je třeba pak nainstalovat do telefonu nějakou aplikaci. Fungují pak upozornění i v případě, že třeba budu zrovna telefonovat?

bayt
3. led 2018

@modrakarkulka No na mém telefonu jo, protože slyším zvuk, vibrace a i když telefonuju, tak mi to na pozadí ukazuje zprávy. Jinak on to instaloval manžel, ale pokud vím, stáhnul si nějakou tu aplikaci a bylo to dost jednoduché.

worrieddad
19. zář 2019

Ahoj, pokud jde o komerční videochůvičky máte zkušenost s nějakou videochůvičkou, kterou lze prakticky umístit nejen nějkam na stůl nebo připevnit na stěnu, ale kterou lze nějak nastavit, aby snímala vnitřek kočárku a miminko v něm? Nic takového jsem ještě asi neviděl... Díky

worrieddad
1. říj 2019

nikdo žádná zkušenost? (viz dotaz výše) Dík

nupta
18. čer 2020

@worrieddad Sehnali jste něco? My měli jsme od Bayby, vydržela dva roky, než ji odešel mikrofon... A byla taková křehčí, postupně nám z ní odpadla část ze stojánku. Teď právě hledáme novou a nemůžeme najít...

worrieddad
18. čer 2020

Nakonec jsme nesehnali, a šli jsme do Avent chůvičky bez kamery. je fajn, ale asi bych spíš uvítal vojenskou techniku🙂 kterou nezastaví stěny, stropy, ani nepřízeň počasí🙂 300 metrů, ale asi jen uvnitř a bez stěn.

nupta
19. čer 2020

@worrieddad Taky uvažuji kvalitní bez kamery. Ale zatím ještě hledám s kamerou (a baterií). Díky.