Nezváládám práci v korporátním prostředím. Co byste mi poradili?

11. únor 2024

Pracujem od svojich 23 rokov,(ked som skoncila VS) teraz mam 29. Pracujem v korporatnom prostredi ako Back Office Assistant. (v Prahe). Je to praca dobre platena lebo komunikujem prevazne Anglicky a Francuzsky ( oba jazyky C1), viem aj po Nemecky ale to len uroven B2. Prace mam stale dost, ale väčšinou nikdy viac ako 40 hodin tyzdenne. Mozem pracovat 2 dni do tyzdna aj z domu. Mame open office a to ma dost vycerpava, neustaly ruch a hluk. Som introvert. Rozmyslam nad zmenou prace, kvoli tomu, ze mi korporat a open office nevyhovuje. A tu sa dostavam k pointe. Co by ste mi poradili? Studovala som Medzinarodne vztahy na VSE v Prahe, viem tie 3 cudzie jazyky co som vypisala, inak mam skusenosti len s Back Office, ale pracujem 6 rokov, takze ovladam ako to v korporate funguje, Excel mam na pokrocilej urovni, rychlo sa ucim, mam rada analyticke a administrativne ulohy. Nechcem ale pokracovat v korporate a nemam moznost ( ochotu) studovat nieco ine. Chcem proste len zmenit pracu. Nie som velmi ambiciozna, nechcem sa splhat po korporatnom rebriku, chcem mat svoju pracu a ist domov, nechcem byt manazerka atd.Co si myslite, kde mam hladat?

fyii
11. únor 2024

nehledej korporat, hledej mensi firmu i ty maji co nabidnout. Jazykove znalosti mas siroke, coz kazdy nema. Nevim co te zajima, bavi, kterym smerem by jsi se chtela pustit, ale na rovinu s takovou jazykovou vybavou mi to na " sekretarku" prijde skoda. Excel se dnes pouziva vsude taky. Pokud jsi ochotna se ucit, zamer se na cil a jdi za tim. Trosku ambice do toho vlozit proste musis, a splhat nemusis. Jsi mlada, chce to zdravy drajf... podle toho ti taky zaplati. To ti radi nekdo, kdo dela 20 let v high level managementu. at se dari!

zuzazidkova
12. únor 2024

Pracovala jsem v korporatu 5 let, tipuji, že na obdobné pozici jako ty, dala jsem výpověď, nyní druhým rokem pracuji ve škole, kde mám kancelář sama pro sebe, v rámci možnosti klid, ale tím, ze tu je jen pár zaměstnanců oproti korporatu, ty vztahy jdou tu užší, více každý o tobě všechno chce vědět atd.
Kupodivu, i pres ten klid, mi ten korporát svým způsobem chybí, což bych nikdy neřekla.
Když už bych se rozhodla odejít, tak jako introvertovi bych ti doporučila asi práci, kde by si byla opravdu sama, napr, asistentka ředitele atd .
Každopádně to ještě poradně zvaž, ta práce v korporatu měla své výhody, když jsem měla malé dítě, žádné paragrafy, vždy home office, pružná pracovní doba, což jinde, kde budeš sama, již hrozit nebude atd .

lennus
12. únor 2024

Ahoj, naprosto ti rozumím. Pracovala jsem před mateřskou v korporátu a už bych se tam nevrátila, i když výdělek byl velmi slušný.
Existuje i kariérní poradenství. Kamarádka teď byla. Často se i ženy vyprofilují jinak právě na mateřské, mě to přivedlo ke kávě, přitom jsem vystudovala soc. práci. Nepomohlo by ti chvilku nepracovat a dát si čas pro sebe a v klidu hledat? Jinak je spousta menších firem, teď jsem třeba viděla, že hledali office asistentku do malého architektonického studia, to by mohlo být fajn. V Praze jistě najdeš fajn pozici, máš hodně zkušeností, držím palce!

antoinet
12. únor 2024

Já ti doporučím zaregistrovat se v dobře agentuře (Grwfton, Mannpower...). Máš co nabídnout a oni dobře znají nejen nabízené pozice, ale i styl práce a atmosféru u svých klientů a můžete tak společně výběr zacílit na pohodová pracoviště. Nic za to neplatíš.

levandule_k
12. únor 2024

Záleží, jak moc chceš experimentovat. Můžeš se zkusit mrknout na nabídky jednotlivých ministerstev, třeba tě něco zaujme, ale plat je tabulkový, tedy v korporátu budeš mít víc...

autor
12. únor 2024

@antoinet Dakujem, to je dobra rada, skusim to.

autor
12. únor 2024

@lennus ano, mam tu moznost nepracovat a len hladat, mam uspory a citim ze by mi to aj prospelo, dat si "prazdniny" a zotavit sa zo stresu, kym nenajdem nieco co mi lepsie vyhovuje

barmil
12. únor 2024

V korporátní společnosti máš aspoň slušný plat, benefity a možnosti se učit a posunovat. Ano, open space je náročný, ale nejde třeba kombinovat s home office? Nebo bývají zasedačky či fokus rooms, tak si zamluvit na část dne a dělat tam v klidu.
Být Tebou hledám něco jako Recruitment, hodně z nich je fully remote a Tvoje jazykové schopnosti a znalost korporátu by se hodily.

brunetka11
12. únor 2024

S tvou jazykovou vybaveností bych se poohlédla po menší pobočce zahraniční firmy. V podobné firmě by i mohli ocenit tvé procesní nastavení, které jsi získala v korporátu. Případně společnosti, které řeší support k provozu EU, tam bys mohla kvalitně zúročit francouzštinu.
P.S.
Tvou vnitřní opotřebovanost z korporátu chápu. Je to svým způsobem dost eliminující prostředí a vyhovuje opravdu jen lidem určitého osobního nastavení. Na stranu druhou jsi do základu získala slušnou praxi v mezinárodním prostředí. Jsi dobrá, že jsi to dala tak dlouho.
Držím pěsti, ať toho využiješ k získání práce, kde se budeš cítit komfortně a bude tě bavit 🙂

95newmommy2020
13. únor 2024

A co změnit jen obor? Pracuju jako HR specialist v korporátu. Ale protože pracuju s citlivými daty, mám kancl s kolegyní, jsme tam 2. A jsme i na jiné budově než třeba naši architekti, projektanti, kteří mají openspace.