Tvorba e-shopu. Co vše to obnáší?

helinkaaa
19. dub 2023

Máte některá vlastní e-shop? Co vše to obnáší? Lze jej vytvořit zdarma? Potřebuji živnost?
Děkuji

terulle05
19. dub 2023

Také mě zaujímá 🙂

majca_marku
28. dub 2023

Jestli hodláte něco prodávat, jakože asi jo když k tomu slouží e-shop, tak potřebujete živnost 😀 jdou vytvořit i zdarma, stačí zadat do googlu. Bude tam ale velká limitace oproti placeným webům.

helinkaaa
autor
28. dub 2023

@majca_marku na tvorbu webovek zdarma mám tip, spíše mě zajímá živnost, případně je-li nutné mít prostory (adresa, stanovená otvírací doba) - ale nechci kamennou prodejnu, není k tomu potřeba. Jednalo by se o prodej zboží

krisstina93
28. dub 2023

Zdarma těžko, potřebuješ na to živnost, webovky taky nejsou zadarmo, reklama co? A pak záleží co bys chtěla prodávat, na něco potřebuješ licence, na něco se vztahují přísná hygienická opatření, musíš nakoupit předem to zboží co prodavas. Kamarádky mamka si udělala e-shop s nějakými bytovým doplňky, moc hezké ale spis takové luxusnější zboží, měla z bytu sklad, tisíce v tom zboží co plánovala prodávat a pak nebyl zájem a hrozne na tom prodělala. Plus pokud by to byla tvoje hlavní činnost, tak musíš platit pojištění, platis z toho daně, většinou i někoho na výpomoc, protože když to chce dělat ve velkém, tak to asi sama spravovat nezvladnes. Spis bych kdyžtak šla cestou takového toho prodeje přes fb, udělat si reklamu přes nějaké influencery, odpadava tam tvorba webu, ale živnost potřebuješ tak jako tak.

elfka21
28. dub 2023

@krisstina93 Mít e-shop jde i bez skladu a nákupu zboží předem… vše je o domluvě s výrobcem… zaleží, o jaké zboží jde 😉

krisstina93
28. dub 2023

@elfka21 no dyt pisu, ze záleží na zboží. To byl příklad s tou kamarádkou. Ale jiné podmínky má, když něco sama vyrabi a prodává, jiné podmínky má, když prodává něco jedleho nebo třeba kosmetiku, jiné podmínky jsou, když jenom něco preprodava. Takhle všeobecně moc poradit nejde.