Dětská postýlka vs. velká postel

nikolaamiminko
15. črc 2019

Resim dilema. Mame v detskem pokojicku postylku a normalni postel (90x200) a ja bych se jedne z nich, idealne te velke, potrebovala zbavit (kvuli mistu), jenze nevim jestli toho za pul roku nebudu litovat🙈 synovi je rok a pul a desne se v postylce hemzi, takze velka urcite nepripada ted v uvahu, ale zas mam strach ze z male zacne brzo vylezat (je hrozne akcni a vleze/vyleze vsude) postylku zatim neprekonal. No ale i kdyby jsme ho dali do velke a koupili zabranu, tak ta je do ctvrtky postele a on by z toho urcite padal 🙈 takze zvazuju ze nechame malou co to pujde a pak koupime novou velkou, nejakou nizkou, aby nepadal z vysky anebo nejakou specialni s dlouhou zabranou. No proste vubec nevim, jak jste to resili vy? Jakou jste meli velkou postel a od jakeho veku?

clair26
15. črc 2019

@nikolaamiminko Malou/velkou jsme stehovali na cca roku a třičtvrtě. Potřebovali jsme postylku pro mimco a radeji jsme to zacali resit s predstihem. Postel mela 80x200 (ted jsme poridili palanku 140x200 spodni luzko a 90x200 horni lůžko) a mela jen malou zabranu z ikey a stacilo to a to se v postylce stěhovala jak pominuta. Jedine mínus bylo, ze pak prisla na to ze za nami muze rano/vecer chodit (z postylky nevylezla). Takze clovek uz nema tolik prostoru 😂 Jinak od 3/4 roku spala sama v pokoji a to trva 😉

jipe
15. črc 2019

obě děti jsem stěhovala do klasické velké postele kolem roku, syn měl vedle na zemi nafukovací matraci, než přestal padat, dcera má ted velký sedací pytel.

bayt
15. črc 2019

@nikolaamiminko Většina dětí chodí do velké postele ve dvou letech, nebo tak nějak okolo.

kata267
15. črc 2019

@nikolaamiminko dcera ma velkou postel 140x200 cca od roka a ze zacatku jsem davala vedle postele perinu kdyby se zkutalela a to se snad ani.nikdy nestalo, mladsi ma ted 18m a taky uz ji chci presunout do pokojiku na velkou postel...rozhodne bych se zbavila te male postylky

verionka
15. črc 2019

Dávali jsme do velké cca ve dvou letech, to už postýlku přelezl a nebylo to bezpečné. Velkou postel máme starší, uřízli jsme nohy, aby byla nad zemí jen kousek a zábranu vyrobili skoro přes celou postel tak, aby měl jen průlez, kudy do postýlky leze. Už v ní spí čtvrt roku a ani jednou nespadl, i když jsem se také bála, protože v postýlce cestoval ze strany na stranu.

jazizalova
15. črc 2019

Do velké postele jsme šli asi v roce a půl, protože vylézal z postýlky. Ted má 22 měsíců,postel se dá zvednout na tu vyvýšenou asi 1m a pod ní jsme dali hračky, protože v září se nám narodí malá a potřebovala jsem tam dát postýlku a hlavně aby si zvyknul, že musí lézt nahoru a dolů. A zatím v pohodě, je to horolezec, takže se to naučil hodně rychle a v noci taky v pohodě.