78marcela
30. zář 2018
452 

Fisher-Price - to je špice!

Hračky Fisher-Price jsem objevila před třemi lety, když se mi narodila dcera Alenka. Všemi doporučované, všemi oblíbené, takže jsem poslechla doporučení a na první Vánoce Ježíšek Alence přinesl Mluvící pejskovu sestřičku. Přesvědčila jsem se, že jsou to opravdu hračky kvalitní a přínosné. Proto postupně přibývaly další hračky této značky. A také proto jsem nás přihlásila do testování a byla jsem moc ráda, když nás, respektive moje děti, vybrali jako testery.

Původně byl balíček plánovaný spíše pro Ondráška, ale nakonec testovali oba dva. 

Alenka jako první chytila Pejskovu sestřičku, Ondráška zajímaly hlavně krabice a obrázky na nich.

Co jsme testovali?

Dostali jsme balíček tří hraček. Motýlkův kamarád pro klidné sny, Hrací motýlkový  kolotoč  nad postýlku a  Mluvící psí holčičku. Chvíli mi trvalo zprovoznění hraček - sestavení a nákup baterií do kolotoče a usínáčka.  Pejsek už má baterie v sobě.

Jako první bych zmínila Nový motýlkový kolotoč nad postýlku. 

Moje děti jako miminka žádný hrací kolotoč nad postýlku neměly. Musím přiznat, že jakmile jsem jim ho pustila, začala jsem litovat, že ho neměly. V ten moment, kdy začala hrát příjemná tichá hudba, to bylo tak nádherné..prostě přesně ten pocit, který jsem zažívala, když mi v postýlce spinkalo úplně malinké miminko..ale díky hudbě mnohonásobně silnější. Moje 15měsíční miminko ten pocit bohužel nemělo a nespolupracovalo. Kolotoč ho zajímal spíše z pohledu průzkumníka, tahal za motýlky, skákal po nich, lozil po zdi a chytal hvězdičky...prostě už na něj byl moc velký. Což mě dost mrzelo. Mít ho už od miminka, mohl to být krásný uspávací rituál. A klidně se přiznám, že občas, jakmile usne a neruší ho točení kolotoče, si ho pustím jen sama pro sebe, poslouchám tu úžasnou hudbu a relaxuju..

Na kolotoči se dá navolit již zmíněná klavírní hudba, zvuky přírody nebo bílý šum. Má i dálkové ovládání, které v našem případě moc nefungovalo. Velice často jsem ho musela dle návodu restartovat. Dále pro mě bylo horší upevnění nad postýlku, ale je to dáno tím, že máme postýlku už velmi starou s oblými úzkými hranami a plným obloukem v čele. Bočnici mám odšroubovanou a zbylo jediné místo, kam jsem mohla usínáčka upevnit. A to vyžadovalo šoupání nábytku v ložnici za vydatné sousedské výpomoci 😀 Přestože se podařilo, nedrží na naší postýlce tak pevně. 

Kolotoč byl posléze nahrazen druhým usínáčkem - Motýlkův kamarád pro klidné sny. Jedná se o projektor na podobném principu jako je kolotoč. Ten u nás nakonec vyhrál, jsem z něj velmi nadšená. Postavím ho opodál, Ondráška nic nevyrušuje v usínání, jen kouká na hvězdičky a poslouchá hudbu. Dřív při denním uspávání jsem i půl hodinky drandila s kočárkem po ložnici (u nás se přes den spí jen v kočárku) a sama vytvářela bílý šum 😀. 

Dnes zapnu projektor, nastavím desetiminutový limit (může se až 30minut), vyberu hudbu, zvuky přírody nebo bílý šum a odcházím. Po 10 minutách se projektor sám vypne a Ondrášek uz dávno krásně spinká. Večer jo pouštím oběma a i Alence se líbí a krásně s ním usíná.

Absolutní top mezi hračkami je pro nás Mluvící psí holčička.

Jako učitelka oceňuji vzdělávací aspekt u hraček a Fisher-Price to se svou technologií Smart Stages maximálně splňuje. Díky ní můžeme přepínat do tří úrovní podle věku, takže si s pejskem vyhraje jak roční Ondrášek tak tříletá Alenka. V první, nejjednodušší úrovni dítě poslouchá první slovíčka, pejsek ho učí, jak se nazývají části těla, poznává první barvičky. V druhé úrovni už je dítě aktivně povzbuzováno k hledání barev, částí těla, k počítání. Ve třetí úrovni už se učí první písničky a rozvíjí slovní zásobu.

U nás se občas o pejskovu sestřičku strhla bitka, ačkoliv máme doma i tu starší verzi. "Tahle je přece lepší, maminko," vysvětlila mi Alenka, proč se o ni přetahují, když máme doma dvě.

A má pravdu. Nová sestřička je krásnější, barevnější, má hezké šatičky, nové písničky. Přehazování úrovní a mačkání tlapek jde u ní mnohem snáz než u starší verze.

Nakonec se ale spolu vždycky nějak domluvili, vzali na milost i tu starší a pouštěli si písničky nejlépe z obou hraček současně...

Celkové hodnocení hraček Fisher-price je pozitivní. Líbí se mi kvalitní zpracování, pevný plast, který vydrží prakticky cokoliv a dlouhá výdrž baterií. Co se týká pejska, líbí se mi, že se k němu dá pořídit další příslušenství, např. domeček, autíčko, stoleček, piano apod. Obzvlášt pozitivně hodnotím vzdělávací a rozvíjející aspekt těchto hraček.

Z těchto důvodů můžu hračky Fisher-Price jen a jen doporučit.

Děkujeme za možnost testování. 

#test_fisherprice2

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli