78marcela
16. čer 2018
505 

Igráček a MultiGo

Když jsem viděla nabídku na testování Igracka, přihlásila jsem se, protože mám moc ráda retro hračky naší generace. Po pár dnech prišel mail, že nás vybrali. Byla jsem nadšená a během testování hraček moje nadšení ještě více nabíralo na obrátkách.

Igráček se vyrábí od roku 1976 s cílem přiblížit dětem svět kolem nás a ukázat jim, jak fungují jednotlivé profese. A jak se měnil v průběhu let profesní svět, měnil se a vyvíjel i Igráček. Dnes kromě klasické figurky s několika doplňky se vyrábějí autíčka MultiGo, nákladní i osobní, Igráčci pracují ve svých stanicích, např. na policejní nebo poštovní apod. Díky tomu si dítě může vytvořit své vlastní město.

Naše testovací sada obsahovala od všeho něco. Z velkých nákladních aut to bylo:

MULTIGO BUILD cisterna s řidičem

MULTIGO FIRE cisterna s hasičem

K tomu vyměnitelnou korbu cisterny s mlékem a přívěs.

Z osobních aut jsme dostali MULTIGO – Auto se zahradnicí

MULTIGO – Auto s Pinky Star

Z klasických figurek máme:

IGRÁČEK TRIO - LÉČÍME

IGRÁČEK Zedník s kotoučem a doplňky

IGRÁČEK Policista s doplňky

IGRÁČEK Dopravní policista s

doplňky

A k tomu navíc Igráčkův domeček.

Děti byly z obřího balíku nadšené. 

Alenku, hlavní testerku, zaujalo nejvíc lékařské trio. Očekávala jsem to, protože sanitka a doktoři ji zajímají úplně nejvíc. Běžně doma chodím s ovázanou rukou v papírovém kapesníku "se sádrou" a od té doby, co máme doma Igráčkovo lékařské trio, dostávám pravidelně injekce.

Pomocník Ondrášek testoval hlavně autíčka MultiGo. Jako první si vybral cisternu, ale v průběhu dalších dnů vyzkoušel všechny, přičemž nákladní auta u něj vyhráli na plné čáře.

Samotné figurky Igráčka jsou určeny pro děti 3+, což je odpovídající. Jako doplňky  obsahuji malé části (například u lékaře jsou to injekce a malé pohárky). Alenka si s nimi hraje bez problémů, ale vzhledem k tomu, že je v naší domácnosti ještě roční záškodník strkající si do pusy kdeco, dostává Alka tyto doplňky na hraní jen když Ondra spí. Ale i bez nich si s figurkami hraje a nijak ji to nechybí.

Během testování mě velmi mile překvapila nakladni auta. Ke každému autu se dají koupit samostatné náhradní korbičky a lehce vyměnit.

To oceňuji obzvlášť proto, že nebude doma milion autíček určených pro jednu jedinou činnost, ale jen jedno zastupující různé činnosti. A pro mě je to také plus finanční -  samostatná korba stojí podstatně méně než celé auto. Jelikož je výměna korby naprosto jednoduchá, pokoušel se o ni podle Alenčina vzoru i Ondrášek. Báječně si tím trénoval své prstíky.

Z osobních aut vyhrála Pinky Star. Alenka má období, kdy "jen růžová to může být", takže nakonec Pinky Star předčila v oblibě i doktorku. 

Celkový dojem z Igráčka je veskrze pozitivní. Jako obrovské plus hodnotím to, že se dají postupně dokupovat různé části s cílem vytvořit si vlastní město (pro me to znamená, že nemusím složitě vymyslet dárky pro děti alespoň tři roky☺️). Další výhodou je možnost vyměnitelných korbiček u nákladních aut. Igráčci i auta jsou vyrobeny v Česku z kvalitního plastu a jsou vymyšleni a propracováni do nejmenšího detailu. Mají otáčivou hlavu i zápěstí, mohou uchopovat různé předměty.

Já obzvlášť oceňuji, že na sobě nemají žádná tlačítka vyhrávající různé popěvky atd. Jsou to ve své podstatě jednoduché figurky, které umožňují dítěti si hrát, rozvíjet fantazii, vymýšlet příběhy, přisuzovat figurkám různé role atd. U Igráčka jsem Alenku poprvé viděla si hrát. S předchozími různými hračkami s milionem funkcí si nehrála, jen mačkala tlačítka, což jí po chvíli přestalo bavit a hračka letěla do kouta. S Igráčky si poprvé doopravdy hrála, povídala si s nimi, zapojovala je do různých dalších her, převážela s nimi poníky atd..

A hlavně, u nás doma byl přitom hraní klid a pohoda☺️ Jako jediné negativum pro mě byla papírová ordinace v lékařském triu. Ta u nás dlouho nevydržela. 

Igráčkův domeček je také z papíru, ale z laminovaného kartonu, spojen plastovými šroubky, tak snad vydrzi o něco déle. Ale i tak bych uvítala podobný výrobek raději z plastu. Takhle je to zatím u nás nahoře na polici jako krásná dekorace, ale na hraní ho Alence zatím budu dávat jen výjimečně a pod dozorem.

Jinak jsem s Igráčkem a jeho autíčky maximálně spokojená a vím, že u nás bude jejich počet postupně stoupat a že si vytvoříme naše vlastní město. Děkuji koníkovi za možnost si tuto  bezvadnou hracku připomenout a dopřát ji mým dětem.

#test_igracek #recenze

S tím hraním si na doktora máš pravdu, můj malej je posedlej hraním si na doktora 🙂

17. čer 2018

@chci_miminko ona už od malička, pořád.

17. čer 2018

Začni psát komentář...

Odešli