#test_vileda2

    Když mi přišla zpráva, že jsem byla vybraná pro testování Vileda windowmatic měla jsem obrovskou radost. S naším obr barákem, třema dětmi a psem hledám pořád pomocníky jak si usnadnit práci kolem baráku abych měla víc času věnovat se rodině.

    Mytí oken je jedna z věcí, která mi nevadí, mám ráda čistá okna, proto jsem je i ráda umývala, jen ten čas, který jsem mytím oken strávila byl poměrně dlouhý. Jak jsem myla okna předtím? Horkou jarovou vodou s octem jsem je umyla, suchým hadrem vysušila, nastříkala jsem přípravek na okna a leštila, leštila, leštila a leštila. Vždyť to znáte, šmouha, leštím, zas šmouha, leštím, jinde šmouha, leštím. Když si myslíte, že je to dobré, tak na okno zasvítí sluníčko z jiného úhlu a vy tam vidíte zas šmouhu. Tak zas leštíte a leštíte a leštíte. A tak pořád dokola dokud to není dokonalé. O ve finále stejně není, stejně tam nějaká ta šmouha zůstane a vy si řeknete no, co, hlavně, že je to čisté.

    A jak jsem umývala okna s windowmaticem? Horkou jarovou vodou s octem jsem okna 2x umyla - musela jsem 2x, protože nám dělali rekonstrukci ulice a okna byla opravdu špinavá. Pak jsem okna vysála windowmaticem a co se stalo? Okna byla zářivě čistá bez šmouh. Takže hotovo. A šup na další. Během chvilky jsem měla umytá okna v celém bytě.

    Oceňuji hlavně flexibilní hlavici, která se přizpůsobí jakémkoliv povrchu. Během testování jsem umyla okna, dlaždice v koupelně, desku sklokeramického sporáku, okna u auta a několikrát věčně od dětí zapatlaná zrcadla. Windowmatic si poradil se vším. A to všechno jsem zatím zvládla bez nabíjení. Výrobce uvádí, že na jedno nabytí vydrží 40 minut, věřím tomu, protože při vysávání běží windowmatic jen chvilku. Co se mi dál na přístroji líbilo byla perfektně udělaná nádobka na špinavou vodu. Napřed jsem si říkala, že se jí tam vejde málo, ale pak jsem zjistila, že je to vlastně dost. Po umytí jde nádobka zcela rozebrat, špinavá voda jde krásně vylít a nádobka vypláchnout. Už jsem se setkala s podobným pomocníkem od jiné firmy a tam byla nádobka nerozebíratelná a špinavá voda se vypouštěla jen malou dírkou a to bylo teda na nic.

    Co mě opravdu překvapilo bylo, že windowmatic je lehoučký a hrozně tichý.

    A abych jen nechválila tak mám přeci jen trošku minus a to umístění zapínacího tlačítka. Je na držadle přístroje a několikrát se mi stalo, že jsem si ho při práci omylem vypnula. Ale to je jen malý negativní detail, plusy převažují.

    Viděla jsem prodávat k tomuto přístroji ještě ručním mop se sprejem, takže ten si 100% pořídím a mytí oken bude zase o fous jednodušší.

    Výrobek samozřejmě doporučuji všem.