beruska125
21. črc 2019
477 

Testování LipaLandu

Měli jsme tu možnost vyzkoušet aplikaci pohádkový svět LipaLandu. Aplikace je určena hlavně pro předškolní děti, takže u nás to bylo pro prostřední Terezku (miminko to fakt nezajímalo, ale osmiletý Tom taky hrál některé hry 🙂.

Tablet dětem nezakazujeme, ale snažíme se hlídat, čemu se na tabletu (nebo telefonu) věnují a jak dlouho. A LipaLand je v tom velkým pomocníkem - můžu si být jistá, že veškerý obsah aplikace je nezávadný a dá se zapnout i časovač.

Jako pozornost pro zkoušející jsme dostali dárkový balíček, který obsahoval pár drobností. Čekal na nás kvůli naší dovolené trošku déle na poště, zatímco my na dovolené poctivě zkoušeli aplikaci 🙂 V balíčku mě potěšila stylová eko taška a náramky na ruku s možností dopsat kontaktní údaje. O víkendu se chystáme do Prahy a já hned využiju pro obě děti (nerada to přiznávám, ale syn už se nám jednou v Praze na chvíli ztratil 🙂 ).

Aplikace má 4 části: hry, aktivity, pohádky a relaxace.

Hry jsme testovali asi nejvíc, dají se filtrovat podle obtížnosti na 3 úrovně. Hry jsou vhodné pro předškoláky a rozvíjí jejich schopnosti, dovednosti a logické myšlení, S něčím jsem čtyřleté dceři musela pomáhat, ale většinu zvládla sama. Vlevo je ikonka otazníku s nápovědou, po zadání 3číselné kombinace jsou zde informace pro rodiče - popis hry, obtížnost, co hra rozvíjí a doporučené aktivity se společnou tematikou. Dcera hrála nejvíce Život princezny (péče o princeznu, krmení, koupání atd.).

Rytíř stavitel (skládání kostek na sebe aby mohl rytíř projet),

Skládačka (puzzle).

Pod hladinou (popis podmořských tvorů).

Hry jsou skvělé nejen pro děti ale také pro rodiče: aplikace umožňuje sledovat historii (jaké hry a jak dlouho dítě hrálo a jakých úspěchů dosáhlo).

Aktivity na aplikaci oceňuji asi nejvíce. Nejsme totiž moc kreativní a nemám bujnou fantazii a tato aplikace vše vymyslí za mě! Aktivity nabízí asi 200 nápadů jak si hrát, povídat a tvořit. Jsou to různé tematicky rozdělené DIY projekty  a „vědecké“ pokusy, při kterých se toho děti hodně dozví  a na chvilku se zabaví.

Pohádky obsahují knížky, audioknížky a obrázkové knížky. Já sama jsem docela vášnivý čtenář a pomalu už přecházím na elektronické knihy, protože to množství papírových knih je prostě neúnosné. Takže knihy v aplikaci nabízí možnost, co číst dětem před spaním bez nutnosti kupovat papírovou knihu. A třeba mimo domov můžeme trénovat čtení se synem, aniž bychom museli tahat těžkou knížku 🙂.

Relaxace obsahuje cirka 30 různých zvuků, které podporují soustředění, spánek nebo relaxaci. Některé jsem zkoušela jako bílý šum pro půlroční nejmladší dcerku.

Po technické stránce musím konstatovat, že na IOS zařízeních aplikace „šlapala jako hodinky“. Vše se načítalo rychle a zvuk i obraz vynikající 🙂.

LipaLand musím hodnotit veskrze kladně. LipaLand nabízí možnost, jak vhodně zabavit i ty nejmenší děti a současně je při tom mnohému naučit. Nabízí spoustu rodičovských funkcí jak dítě kontrolovat, pomáhat mu a spolupracovat s ním. S Lipalandem se nemusím bát na chvilku dětem půjčit dětem tablet nebo telefon a vím, že se budou věnovat vhodné a prospěšné zábavě.

Hry a aktivity jsou krásně provázané, takže umožňují vytvářet tematicky jednotné řetězce činností.

Po dobu testování jsme nestihli ještě vyzkoušet všechny funkce a možnosti, které aplikace nabízí. LipaLand si u nás ale našel pevné místo a budeme zkoušet dál.

LipaLand pomáhá dětem, aby mohly trávit čas hraním vhodných a poučných her ale hlavně celým rodinám, aby mohly trávit čas spolu a číst si, povídat si, hrát a vytvářet různé projekty 🙂.

#test_lipaland #recenze #zkusenosti_lipaland

Začni psát komentář...

Odešli