beruska125
4. lis 2020
145 

Testování Dixi řady na vlasy

V tomto podivném období plném negativních zpráv, mě potěšil balíček vlasové kosmetiky Dixi k testování.

Na úvod je potřeba uvést, že mám jemné, spíše suché, pomalu rostoucí vlasy se sklonem k vypadávání. Teď mám zase období, kdy mi padají více; asi i podzimem, dlouhodobým kojením a stresem z nouzového režimu, se třemi dětmi doma. Toliko k výchozímu stavu mých vlasů.

Baliček obsahoval kompletní řadu produktů k péči o vlasy: kopřivový šampon, kodicionér, masku na vlasy, kopřivovou bezoplachovou kúru a tonikum proti vypadávání vlasů. Vyzkoušela jsem vše kromě bezoplachové kůry.

Šampon opravdu hezky myje vlasy. Mám ráda, když vlasy po mytí „vržou mezi prsty“ tedy když jsou vymyté veškeré stylingové přípravky, mastnota a špína. A to šampon dokonale splňuje. Šampon je bez silikonů a parabenů. Vlasy jsou po něm lehké, nemastí se, nejsou zatížené. Současně nevysušuje pokožku hlavy, s čímž jsem měla u jiných běžných značek šamponů problém.

Kondicionér jen lehce zjemní vlasy. Opět je bez silikonů a parabenů. Vlasy nejsou po něm mastné a zatížené.

Masku jsem zkusila pouze jednou, běžně ji nevyužívám a asi nemůžu posoudit. Pro mé jemn, zplihlé vlasy je zbytečná. Ale jiným by určitě mohla vyhovovat.

Tonikum proti vypadávání vlasů má „díky kombinaci extraktů z kopřivy, kořene lopuchu a kofeinu napomáhat vlasy zpevňovat a vyživovat zevnitř“. Tento produkt mě z testovací sady zaujal nejvíce. Obecně jsem skeptická k tomu, že by jakýkoli produkt zvnějšku mohl mít zásadní vliv na padání vlasů. Když už, tak věřím spíše doplňkům stravy na podporu růstu vlasů a proti vypadávání. Ale největší vliv má na vlasy podle mě celková životospráva, hormonální rovnováha a taky hlavně genofond, který moc neovlivníme. Nicméně, musím říct, že se mi opravdu tonikum osvědčilo. Skutečně se mi zdá, že vlasy padají o trochu méně. I když vliv na padání vlasů by bylo samozřejmě lepší zhodnotit až po delším užívání. Taky se po něm nemastí vlasy, nezatěžuje je a příjemně osvěží pokožku hlavy. Trochu mi nevyhovuje forma skleněných ampulí, ale to je takový drobný detail.

Musím konstatovat, že řada DiXi mě opravdu příjemně překvapila. Za tu cenu (za jakou je běžně k dostání) je to suprová vlasová kosmetika šetrná k vlasům i přírodě (bez silikonů a parabenů). A můžu ji jen doporučit!

#test_dixi #recenze #dixi_kopriva_skusenosti

Začni psát komentář...

Odešli