cermij
19. lis 2018
232 

Testování vitamínů Marťánci

Ahoj,

jsem maminka od 2 neposedných dětí, která měla to štěstí a byla vybraná do testování vitamínů Marťánci 🙂 Starší bude v pondělí 5 let a mladšímu je 2,5roku.

Naše testování u dětí vyvolalo velikou radost, a to hned u rozbalování balíčku. Jediné, co chvilku byl problém, že starší má ,,bonbonky" a mladší sirup. Samozřejmě, malý chtěl taky to, co měla ségra, ale nakonec to bylo v pohodě. Máme štěstí, že ani jeden nemají vůbec žádný problém s polykání sirupů apod. 

Začala bych SIRUPEM Marťánci od 1-3let - malému moc chutnal a i já sama jsem ochutnala, abych věděla, o co jde 🙂 Sirup je chuťově moc dobrý, chutná jako jahodová přesnídávka, takže vůbec žádný problém. Má super odměrkovou lžičku, která krásně vleze do pusy a sirup je celý pryč. Je to lepší jak takové ty kalíšky, protože v těch kalíškách vždy trochu sirupu zůstane.

TABLETKY Marťánci od 3-6let- dceři také chutnají, děti láká cucavý bonbon 🙂  Dala jsem vyzkoušet oboum, jelikož je tabletka od 3 let a malému budou 3 roky v březnu, tak mi nepřišlo jako problém dát mu už ochutnat. Též jsem vyzkoušela, chuťově dobrý, ale mě osobně vadil takový ten práškový povlak při cucání, ale to je individuální a dětem vůbec nevadilo. Samy si o vitamínky říkaly každý den.

Starší je už školková, tudíž každý vitamín navíc super. A malý to samozřejmě chytá hned od ní, tudíž oba se musí chránit. Takže ke klasickému ovoci a zelenině bylo pro nás fajn si přidat vitamínky. Dlouho přemýšlím, které vyzkoušet, aby opravdu pomohlo. Bohužel nedokáži po této době říci, zdali zabrali, či ne. Muselo by se brát déle. Každopádně jsem si všimla, že už Marťánci dělají nějaký sypký sáček do vody, takový vitamín Akut. Ale netuším, zdali funguje a jaké to je. Tak jen tip, jaká je i jiná možnost.

Jediné negativní, co jsem zaznamenala, byl komentář od jedné paní na mém blogu. Cituji: Já nevím, jestli tyhle "preparáty" nejsou jen taháním peněz lidem z kapsy.
Například vápník brání vstřebávání železa. Proč jsou tedy v přípravku současně? Ale chemik ani farmaceut nejsem, jen zdravý selský rozum.

Bohužel, neměla jsem čas studovat, jelikož v době testování jsem měla víc lítání po doktorech se sebou, než času na něco jiného. Takže, bohužel nevím, co je na tom pravdy, ale přišlo mi fajn poznamenat.

Musím se přiznat, že též mám k těmto vitaminovým preparátům spíš odstup, jelikož v téhle době se nedá už ničemu věřit, lidi oblbují firmy jak se dá... Některé přírodní sirupy už mám za sebou taky vyzkoušené, ale když se mi naskytnula možnost, ráda jsem chtěla dát šanci a vyzkoušet. Takže doufám, že nám to trošku pomůže 🙂 Ikdyby jen malinko, i to se počítá.

Ohledně balení:

sirup Marťánci FUTURA 1-3roky

Děti od 1 roku užívají 5 ml (1 čajová lžička) sirupu 1x denně. Dětem od 3 let a dospělým je možno zvýšit dávku až na 10 ml sirupu denně

Složení: Železo 2,1 mg (15 % DRHP), vápník 120 mg (15 % DRHP), vitamin D3 5 µg (100 % DRHP), vitamin K2 22,5 µg (30 % DRHP), vitamin C 16 mg (50 % DRHP) v 5 ml.

DRHP……..denní referenční hodnota příjmu.

Jahodové pyré, jablečné pyré, sacharóza, vápenaté soli kyseliny fosforečné, kakaové máslo, kyselina L-askorbová, cholekalciferol, železito-sodná sůl EDTA, menachinon.

tablety Marťánci FUTURA 3-6let

1 tabletu denně rozžvýkejte nebo nechte rozpustit v ústech.

Složení:Železo 2,1 mg (15 % DRHP), vápník 120 mg (15 % DRHP), vitamin D3 10 µg (200 % DRHP), vitamin K2 37,5 µg (50 % DRHP), vitamin C 40 mg (50 % DRHP), betaglukany 20 mg, inulin 225 mg v jedné tabletě.

DRHP……..denní referenční hodnota příjmu.

Sladidla (sorbitol, erythritol, xylitol, steviol-glykosidy), vápenaté soli kyseliny trihydrogenfosforečné, inulin, kyselina L-askorbová, regulátor kyselosti (kyselina citronová), kvasničné (Saccharomyces cerevisiae) betaglukany, látka protispékavá (stearát hořečnatý), aroma jahoda, menachinon, fumarát železnatý, barvivo (oxidy a hydroxidy železa), cholekalciferol.

#test_martanci #recenze
#zkusenosti_martanci

Začni psát komentář...

Odešli