1 / 1

    olomouc :D

    13. bře 2024

    Znojmo

    13. bře 2024

    Luhačovice 🙂 Fajn kavárny ve městě, super procházky po okolí.

    13. bře 2024

    @pajaj a co ve Znojmě? Byla jsem tam vloni s dětmi na dopoledne a hnusnější město jsem nezažila. Náměstí - zdechl pes. Šedé, oprýskané a polovina obchodů nejela. Jídlo oro mě a 2 děti (já o polévce) za 800 a děs. Zmrzlinu jsme na náměstí nenašli vůbec, až dál někde u parku (díky Bohu za něj!!!!) Neplánuji se tam vracet snad nikdy

    13. bře 2024

    Naše spádové město Kyjov? Dojezd i vlakem i busem. Máme tu hezké náměstí, několik dětských hřišť, kaváren, koupák s aquaparkem a welnesem. Dá se zajet autobusem do Hodonína(20min) do moc hezkého a rodinného zoo nebo do Jump parku, taktéž Na Bukovanský mlýn (5min busem) tam se da trávit i celý den venku u zvířátek či na procházce okolo. Případně dětská herna Sokolíček (dospělý zdarma a platí jen dítě a od 2h je celodenní vstup). Jsou tu i cykloturististiky, s tím sle úplně neporadím. Jsme místní a kola máme své 😆

    13. bře 2024
    13. bře 2024

    @evulinka27 tak třeba podzemí, věž, stezka kolem Dyje, přehrada, Znojemský hrad, chrám sv. Mikuláše, koupaliště, …..

    13. bře 2024

    @evulinka27 mě se zase zdálo, že u vás chcipl pes, každému po chuti, ale nedovolila bych si tak drsně hanit.

    13. bře 2024

    Kroměříž, Valtice, Uherské Hradiště, Vranov nad Dyjí

    13. bře 2024

    Na západ mě napadla Trebic a okolí - zámek v Jaroměřicích, Dalesicka přehrada a lodí po ní, spousta věcí i primo v Trebu - aquapark, super nová herna,…
    Na jih jak už jsem psala, tam Znojmo a okolí, super je i Mikulov a Pálava. Na východ Zlín a okolí - ZOO, zámek, Kovozoo, archeoskanzen… Na sever se nám líbilo třeba v hotelu Panorama kousicek od Blanska, plus třeba k tomu kras (ale to se dá z Brna i jen na výlet) a nebo pak Olomouc a okolí - centrum, Zoo, resort Hrubá voda…

    13. bře 2024

    @jipe jasně, přehrada mi úplně vypadla. Ke Znojmu i Vranov a Bítov 👍

    13. bře 2024

    Co Žďár na Sázavou? Město jako takové nic moc, ale Zelená hora a Muzeum nové generace jsou super.

    13. bře 2024

    @evulinka27 Ty jo, tak nám se Znojmo líbilo víc než Kyjov, tam si pamatuju jen náměstí🙈 a nic víc.

    13. bře 2024

    @evulinka27 zřejmě jste byli v nějaké špatne části.

    14. bře 2024

    @evulinka27 Kyjov? Vazne? Vzdyt tam nic neni. A to rikam i pres to,ze ziju vedle. Krom noveho mini aquaparku tam nic neni. Na namesti se ani pomalu neda jit, protože vsude auta. Do Kyjova tak max na jizdu kralu. Jinak tam ten pes scipl taky.
    Znojmo osobne neznam.
    A ja doporucim Mikulovsko. Je tam krasne. Samotny Mikulov sice malý ale krasny. Je tam kam jit pres den i vecer. Sklípků je vsude hromada. Mikulovský zamek, Kozi hradek, Dietrichsteinská hrobka, jeskyně, a spousta dalsiho.

    14. bře 2024

    @klpoiu Mikulov je moc hezky.

    14. bře 2024

    Uherské Hradiště https://apartmanytrimm.cz/
    Hezké náměstí, vnitřní i venkovní bazén, procházka na archeologické vykopávky Sady, zábavní park Smajlíkov, v blízkém okolí letecké muzeum Kunovice, hrad Buchlov, zámek Buchlovice, město Velehrad a procházkou na expozici Živá Modrá a Archeoskanzen, Kovozoo, do Veselí nad Moravou podívat se na přístaviště Baťova kanálu, projít se zámeckou zahradou s bludištěm

    14. bře 2024

    Zlín - dá se navštívit Lešná, Baťovo muzeum, v létě fajn koupaliště, mimo sezónu je tam klasický bazén, podél říčky Dřevnice hromada hřišť a na zkouknutí nutrie, jeli jsme vlakem třeba i do Malenovic na hrad, je to kousek. Jinak to Uherské Hradiště, kovozoo, Velehrad, Modrá, Buchlov a Buchlovice v okolí.

    14. bře 2024

    @lekra náměstí? 😆

    14. bře 2024

    @klpoiu myslím, že jsem možností vypsala právě i s možností výletů jak Mlýn na který se spešl jezdí z celých Čech tak Hodonín. Mozností tu je též dost, včetně večerního posezení. Je tu hromada příjemných kaváren.

    14. bře 2024

    @klpoiu a já tedy nevím, ake ráno vemu děcka, jdeme na zmrzlinu, do parku, před gympl, ke kašně pro další zmrzlinu a já na kafe do Longusu, následně můžeme na Rákosníkovo hřiště, dát si dobrý oběd u Martina nebo na Komendě a odpoledne se dá jet na výlet, či zajít na koupák. Další den se dá jít do Sokolíčku, tam dospělí posedět, děcko vyblbnout, oběd na Pivovaru a odpo druhý výlet. Atd..

    14. bře 2024

    @veroniquecz drsně haním, protože větší hrůzu jsem asi nezažila. Zachránil to fakt ten park. Jiank nevím, co by jsme na tom náměstí uprostřed města dělali. Podobné nepěkné město je Žďár, tam mají zase ale hezký dřevěný most s kačenkama. Takže jsme je mohli krmit. Na to, že mají zelenou horu a hromadu turistů, tak na město kde by je následně zdrželi pro nákupy atd.kašlou

    14. bře 2024

    @evulinka27 Znojmo patří mezi nejkrásnější města ČR... tak je dost škoda, že jste to tam uchopili za špatný konec a nezkusili tam vidět to pěkné... @daisymaminka S dětmi je úžásná stezka Gránickým údolím se spoustou drevěných zvířátek a interaktivních prvků, vyhlídka od rotundy - pro malou hriště, pro velké posení s vínkem, posezení v Louckém klášteře a u toho dětské hřiště, když budete třeba i tím autem, tak můžete popojet i na Hatě Merlin´s Kinderwelt, nebo se stavit ve Chvalovicích na velkém dětském hřišti, taky třeba i Vranov nebo Corštejn, těch možnosti v okolí by bylo daleko víc...

    14. bře 2024

    @evulinka27 ve Znojmě není jedno.

    14. bře 2024

    @evulinka27 myslím, ze fakt prehanis, každé město má své kouzlo, vsude je něco pěkného.
    Ale nazvat Znojmo městem hruzy?
    Holt.. každý jsme nějaký ..

    14. bře 2024

    @evulinka27 V podstate si napsala, ze v Kyjove se da vlastně jen sedet a zrat. ,😂

    14. bře 2024

    @klpoiu tak nevím jak u vás, u nás je běžné obědvat. Možná jsi nepochopila tipy pro zakladatelku na dobré restaurace. I to se stává.. a ehm sedět ??? Upadla jsi ty, nebo já.. parky, výlety, dětské zábavné centrum, cyklovýlety.. ach jo. Každému dáno jinak.

    14. bře 2024

    @lekra přijedu do města a hledám náměstí, to je většinou nejhezčí a na 2h - 3h akorát s tím, že se člověk pocárá okolo v uličkách a něco zajímavého najde. Nevím, ale tohle byl prostě přešlap. Možná neznalost města, ale měli jsme možnost být jen tu v okolí. Onen fajn parčík byl o kousek vpravo.

    14. bře 2024

    @evulinka27 spíš jste nedošli tam, kde je to pěkné https://moraviantravelers.cz/znojmo/

    14. bře 2024

    @evulinka27 Tady je spíš špatně to, že úplně zavrhneš město z 2-3 hodinové návštěvy, kdy jsi jen navštívila jednu restauraci a hledala zmrzlinu. Navíc to tak předkládáš někomu dalšímu. My se tě tady snažímě přesvědčit o tom, že Znojmo je jedno z těch nej měst v ČR, a že město není o náměstí.

    14. bře 2024

    @evulinka27 Najist se da vsude, v podstatě na kazdem kroku a to nejen v Kyjove. Ale v jednom mas recht, jelikoz v Kyjove neni kam jit ,tak aspon jist se da no. Ale chapu, mas to za rohem,ses tam asi pecena varena, tak to budes branit. A urazit mou osobu se ti
    opravdu nepovede. Na to nemas dostatecnou kapacitu... 🤗

    14. bře 2024

    @klpoiu není třeba, kapacitu si tu předvádíš sama. píšu, že Kyjov je naše spádové město, ne moje místo bydliště, či útočiště. Z Kyjova se dá dojet do hezkého okolí, včetně vlakem do Veselí, Hradiště, busem do Hodonína a na Mlýn. Není to tu drahá záležitost s netrpí to tu turismem, je to na dojezd busem či vlakem z Brna do 100km. To zajímalo zakladatelku. Jsou určitě hezčí města a místa. Tohle splňuje podmínky.

    14. bře 2024

    @maciceksta tomu věřím, že se dají najít určitě hezká zákoutí a místa. Když ovšem navštívím město, očekávám též občanskou vybavenost. Být tam ubytovaná, hledám kde se co dá. Jet město jen navštívit, očekávám, že mi dokáže příjemné prostředí nabídnout. Nestalo se tak. Náměstí neupravené, zavřené obchody, vše šedé, neutulné, neveselé. Když přijedu do Domažlic, Telče, Jičína, Krumlova, uchvátí mě náměstí a možnosti a hezká procházka. I ten Kroměříž třeba. Ale Znojmo byl šok, na to jak se povídá, jaké je to město.

    14. bře 2024

    @evulinka27 Sama ses tu oborila do Znojma, jak ho drsne a vsude hanis, ze vetsi hruzu si nezazila. Pises jak ocekavas, ze ti navštívené město dokáže nabidnout příjemné prostředí. Dat si kopeček zmrzliny na namesti v Kyjove a nez ho dojis,projede kolem tebe snad sto aut ti nejspíš prijde v poradku. Plne namesti lidi, plne zbytecnych obchodu,ktere uplne nici srdce Kyjova. Ne tohle ja nepotrebuju, nepotrebuju mit obchody vsude kam se podívám. Nejdu do ciziho mesta, abych si nakoupila, ale proto abych ho poznala. A v tomhle Kyjov bohuzel zaostava. Jedine co na meste je, je male vlastivědné muzeum. V cem je excelentní je Slovácký rok. Ten doporucuji kudy chodim. Ale nikdy bych neřekla,ze je Kyjov hnusny. Jen rikam, ze jako hlavni turisticky cil bych si vybrala jine misto a Kyjov nechala jen jako zastavku.

    14. bře 2024

    @klpoiu no obula, protože jak jsem zde psala , náměstí je naprosto neutěšitelně katastrofální, naprosto! Jak na pohled, tak do služeb. Pardon, ale já si v létě na výletě zmrzku a kafe chci dát. A chci se dívat na hezké prostředí. A Znojmo - Masarykovo náměstí je vše, jen ne tohle. To na tom nechceš pochopit? Mmj tam auta jezdí tak, že uličkou vedoucí k náměstí jdeš chodníkem asi o šířce 40cm a přímo kolem tebe frčí auta. Nemohla jsem děcka ani pustit. Takže tak k autům. Dojeď do Kyjova a uvidíš malebné, opravené domky na náměstí, zeleň (u Lingusu a u Mariánského sloupu a též před kulturakem, kde můžeš ležet ns trávě, napít se z pítka a osvěžit se v mzle). Ve Znojmě na to serou. A to vše dělá dojem z navštíveného místa.

    15. bře 2024

    Zkus mi prosím znovu vysvětlit, co je na tomhle krásného.. co ti to v Kyjově na náměstí vadilo? Auta? Aha.. ty já neřeším, řeším stavby, utulno a služby. Tady kromě šedých budov nebo nic. Takže ano, Znojmo je v centru hnusný a nebylo tam absolutně co dělat. Vedlejší park byla záchrana - aby jsi nezapomněla, že jsem mluvila i o pozitivních věcech.

    15. bře 2024

    Kyjov.. trošku rozdíl.. a to je jen ptsčí perspektiva. Možnost posezení (značky na mapě) o tom ani nemluvím. Jsou náměstí, které může člověk obcházet stále dokola. Třeba Jičínské a Domažlické bych mohla obcházet až do večera a vždy bych tam ráda zakončila den procházkou. Představa, že jsem ubytována ve Znojmě, nevím, kam bych večer zašla nasát atmosféru města.

    15. bře 2024

    @evulinka27 Ale ty koukáš jen a jen na náměstí, Znojmo má ty krásně věci jinde, se zmrzlinou si vůbec nepamaju, že bychom měli problém a ani s jídlem, ale nebyli jsme myslím na náměstí, ale jinde, cukrárna tam byla luxusní, že jsme nevěděli, co si vybrat dřív, jen už nevím, kde a nemůžu to najít na mapě. https://znojmoregion.cz/cs/vyhlidky-ve-znojme

    15. bře 2024

    @hojda jo, ale já celou dobu mluvím o náměstí - středu města. Znojmo je bohužel takové rozsáhlé a podlouhlé. Ale tím pádem vlastně nikde nic na procházky. Ale samozřejmě jako každé město, určitě i tohle má někde to své nej a super. Ale musíš ho hledat a vědět o něm. Jako turista jsem náhodou tu a jdu se projít je to špatný.

    15. bře 2024

    @evulinka27 Já si jako turista zjišťuju, kde co je, abych pak právě neodjížděla s pocitem, že tam nic není. V dnešní době dvě kliknutí v mobilu.

    15. bře 2024

    @evulinka27 máš tam na trase na náměstí infocentrum, na jídlo se většinou ptáme místních, kam jít, nebo taky googlíme, ať nejsme zklamaní. Věci, které jsou hned na ráně nějsou vždy nejlepší.

    15. bře 2024