Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Hledám holky nějaký obrázek maminky s dcerou. Třeba v objetí, nebo jak se na sebe dívají, jak jdou spolu za ruku... Neumím na Googlu hledat, tak jsem si řekla, že byste mi třeba mohly pomoci... Hledám inspiraci dceři do památníku. ❤️ Díky.

    Jdeme v sobotu na svatbu. Obřad je až 12,30. Mám takové vílí bohémské šaty velmi podobného stylu, jako uvádím v příloze. Obřad na zámku, hostina pak klasicky v hospodě... Můžu mít přes ty šaty džisku? 🤔 Nebo mám od někoho sehnat sako? Mám totiž strach, že mi bude zima... I když předpověď na sobotu už vypadá nadějně (Jihomoravský kraj, polojasno/skoro jasno, 16-20 st.)...

    S jakou cestovkou lítáte nejčastěji a máte dobré zkušenosti? Evropa. Letěla jsem poprvé a naposledy před 15 lety, tak už vůbec nevím. Říkali jsme si, že možná místo Itálie autem bysme volili něco (co nejbližšího) letecky. No uvidíme. Vím, že už je za pět dvanáct... A doporučíte něco? Bulharsko, Řecko, Turecko, Itálie, Mallorca pro 2 dospělé a dítě bude mít už 6 let? Není nutné asi úplně takové ty animační programy a 5 bazénů. Spíše klid, pohoda. Radši u moře než u bazénu.

    Jakou láhev a krabičku nosí vaši školáčci do školy, s čím jste spokojeni? 1., 2. třída třeba...

    Co snídat, když chci omezit pečivo?
    Mussli s jogurtem fakt denně nedám...
    Díky za Vaše tipy 🥰

    Očkování

    Dceru čeká očkování Boostrix (záškrt, tetanus, černý kašel - do 6 let dle očko kalendáře). Je pro mě dost komplikované namyslet termín, abych mohla z práce... Sestra mi psala, že očkování provádí 14,30 nejpozději. Čemu myslíte, že by mohlo vadit očkování po 15 hodině? Jsem se na to zapomněla zeptat. Očkujete děti spíše ráno/dopoledne? O tom, že od ledna se u nás střídají rýmy s kašlem, teplotami a chřipkou ani nemluvě... 🙄🙏🌷 Díky za Vaše reakce. Budu doufat, že v květnu už bude dobře a očkování budeme moci uskutečnit.

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    12. dub 2024    

    Máte tip na knihu pro budoucího prvňáčka, která je psaná velkými písmeny?

    Dotaz k dovolené...

    Manžel chce prostě tu Itálii. Já zase Chorvatsko, ale neva. Loni byla Itálie moc fajn na úplném začátku července... Byli jsme na severu a byli spokojeni jak s mořem, tak s tím, že na pláži se hlava na hlavě nekonala. Chceme autem a asi bysme neradi úplně někam dolů s 6 letou. Ale změnu byme rádi, na stejné místo nechceme.

    Kde v Itálii se vám líbilo?

    Švihadlo a gym. kruh pro dceru 5,5 roku - je úplně jedno jaké vyberu nebo jsou nějaké ověřené vyzkoušené značky/druhy?

    Holky z Brna a okolí, maže nějaký tip na dovču/ubytko/oblast na dovču pro mě, mamku 65+ a dceru 6 let? Nejlépe tak do těch 100 km od Brna, abysme to měli dobře dostupné vlakem nebo busem, případně autem.
    Už jsme byli v penzionu na samotě u lesa, kde jsme jen courali po lese a loni i v centru Jihlavy, kde jsme navštívili zoo a město Telč.
    Takže beru všechny nápady a doporučení.
    Jo a nehledáme žádný luxus, to ne.
    Foto ilustrační... Díky.

    Jak hezky darovat peníze na svatbě? Jdeme na svatbu asi po 8 letech. Dříve jsem dělala nejčastěji poklad plný mincí a diamantů v truhli, ale teď už se mi do toho nechce. Nechceme dávat peníze v obálce, ale nechceme se s tím ani nijak "trápit" (shánět truhlu, proměnit peníze, koupit barevné diamanty...). Hledám něco, co nebude časově náročné, ale zároveň bude trošku lepší než obálka.
    Děkuji.

    Tip na budík pro dítě 6 let (a výše)? Rady, tipy, vychytávky, co ano a co ne? Vůbec ještě nemám přehled... Díky.

    Jdeme na svatbu známým od manžela.
    Muž, já a dcera 5 let.
    Dostali jsme ke svatebnímu oznámení i takovou tu kartičku, že vše mají a rádi by od nás finanční dar.
    Můj dotaz zní, KOLIK? 💰 Kolik peněz byste dali? Na svatbě jsme 8 let nebyli, nevím vůbec jak se to posunulo... Budeme tam od obřadu ve 13,30, přes raut od 16 hodin až do "rozumného" večera.
    Díky moc. 🌷

    Máte tip na nějaký kondicionér na dětské vlasy? Holka 5 let. Někdy fakt problém rozčesat. A je lepší oplachový nebo bezoplachový??? PS: Mám radši přírodní kosmetiku, nejlépe NT, ale beru na milost i kompromis. Děkuji.

    Holky, pocházíte některá z této oblasti? Lákala by mě dovolená zde, pár dní. Rádi bychom na ten Baťův kanál a pak nevím, budu ráda za tipy. Máme rádi rozhledny, hrady, zámky, přírodní úkazy, tematické stezky pro děti... Ocením i tip na ubytování (pokud možno alespoň se snídaněmi). Ale jestli je tam i nějaký super kemp, snídaně výjimečně oželím. 😁 Budu ráda za všechny postřehy. Moc děkuji.

    Víkend v OLOMOUCI byl 👌💖💯💫🌞

    Děkuji za doporučení hotelu Theresian. Krásný, čistý, voňavý hotel. Příjemná obsluha. Wellness v ceně. Luxusní snídaně (snídaně jsou to, co na hotelech miluju nejvíc). A všechno blízko.

    V pátek kino + wellness.
    V sobotu snídaně, procházka městem spojená s pozdním obědem nebo spíše brzkou večeří. Bonus - bylo nádherně.
    V neděli snídaně a odjezd.

    Holky, máte to tu fakt krásný ⭐️ a já věřím, že jsme zde nebyli naposledy. 🤗

    Prosím něco 100 % osvědčeného na opar na rtu. Chlapovi se o víkendu udělal, co pamatuji já, jeho první opar. Na radu kamarádky mazal zinkovkou a hemagelem. Okamžitě nasazen b-komplex a zinek. Nicméně dnes mu upadl strup, ne suchej, ale rozmokvanej, pod tím to není zahojený, ale živý a teď ho to začalo teprve bolet.

    Hledám tip na ubytování s wellness (bazén, whirlpool, koupele... ne masáže) někde v Brně, kolem Brna nebo tu hoďku od Brna, třeba Olomoucko, Třebíč, jižní Morava, směr Zlín... je nám to fuk. Chceme s manželem vypadnout na víkend a prostě ten čas jen pro... strávit v posteli, max nějaká vycházka, kino, něco zajímavého vidět. Potřebujeme to. ❤️ Díky!! ❤️

    Máte některá zkušenost s tím Philips Lumea?
    Stojí to za tu investici?

    Máme doma předškolačku. A zajímají mě aktovky, resp. batohy do první třídy.

    Co se u vašich prvňáčků osvědčilo více - aktovka nebo batoh?

    Jaké značky? S čím jste spokojeni? Samozřejmě musí prioritně sedět a líbit se dítěti, ale tak ať vím, po čem koukat.

    A co bych tedy opravdu nerada - řešit už v půlce 2. třídy větší aktovku/batoh, protože ten z první třídy už je velikostně nedostačující. Takže aby námi vybraný sloužil do té 3. třídy.

    Dále by mě zajímaly různé tipy, poznatky, vychytávky, na co jste během první třídy přišli, že je fajn, špatný nebo lepší.

    Ráda si začnu dělat poznámky.

    Díky všem.❤️🙏🍀

    Herbalife, Ketodiet apod. Co si o tom myslíte? Je to účinné? Pomůže při zavádění lepšího životního stylu ? Záměrně nepíšu při dietě.
    Ano, jedná se o mě. Mám asi 180 cm a 80 kg. Žádný velký prsa, velký zadek. No, trochu břicho. Ale jinak normální postava. Jsem prostě vysoká...
    Zařadila jsem více pohybu, více piju, večer se nepřežírám... Nepiju alkohol, nekouřím. V práci sedím v kanclu.
    Jenže...
    Nevlezu se do svých lyžařských kalhot. Zadek, boky, břicho, zapnutí = problém. Nedopnu. 🙈
    Za měsíc hory a já se děsím...
    Proto jsem se začala dívat po těchto dietách, i když jsem nikdy nebyla jejich příznivcem. Je mi teda šíleně líto i těch peněz. Ale jestli by mi to pomohlo trošku, třeba ta 3 kila dolů, byla bych happy.
    Hlavně mám problémy se snídaněmi, které mi v mém jídelníčku přijdou nejhorší a ráda bych je nahradila jinou variantou. Třeba nějakým tím nápojem. Snídám totiž rohlíky nebo 2 chleby, je to rychlé, praktické, zasytí mě to. Ale cítím, že změna je potřeba.🙏 Trošičku jo.
    Jenže nejsou obě diety ten jojo efekt. Jako peníze vyhazovat oknem zase nechci. Díky všem za rady.
    PS: Kalorické tabulky se neujaly. Nemám ani internet v mobilu (jen doma) a je to pro mě časově náročné něco vážit a zapisovat, jsem na toto asi líná.

    Den po Vánocích.

    Děkuju za všechno. Že se máme navzájem, že jsme zdraví, že byla dcera šťastná z dárků, že jsme byli spolu, že máme kde být, kde posedět, za všechno pociťuji obrovský vděk.

    Jdu spát stejně jako včera s obrovským pocitem spokojenosti. Že vše dopadlo tak jak mělo. Že jsme si užili advent bez stresu, jen tím, že jsme spolu byli a bavili se tím, čím jsme chtěli.

    Strašně bych si přála mít kromě dcery ještě jedno dítě. Přála bych to sobě, jí, manželovi, celé naší rodině. Na druhou stranu jsem tak vděčná za ni, že máme aspoň ji. ❤️

    Uvidíme, co nám přinese nový rok. Kam nás cesta rokem 2024 zavede.

    Buďte taky šťastní a vděční. Poděkujte za to, co máte a leckdo vůbec nemá. Naplňte poslední dny roku 2023 jen tím, čím chcete. A můžete jít bez obav spát smíření.

    ❤️🫂💞

    Holky, čoko poleva na cukroví, třeba na ořechový rohlíčky nebo marokánky, jakou doporučujete, s čím jste spoko? Díky.

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    7. pro 2023    

    Manžel si libuje na svém péřovém polštáři. Nicméně už sám uznal, že by si klidně pořídil polštář i z jiného materiálu.

    Takže téma zní jasně - kam na POLŠTÁŘ? Máte nějakou ověřenou značku?

    Už se někde u nás v ČR lyžuje (nebo aspoň hodně připravuje na brzké lyžování)?

    Vy, co máte v dětském pokoji trámy, přiznané, co na nich máte zavěšeného zajímavého? Napadla mě houpačka, nějaký žebřík. Holka 5 let. Hledám inspiraci.
    Foto ilustrativní.

    Znáte hru Spící královny? Teď jsme ji objevili a celý víkend se fakt krásně bavili. I s 5letou dcerou. 👌 A znáte někdo Spící kralovny 2???

    Doporučuji jako hezký společný rodinný vánoční dárek. 🎁

    Když jste zvaní na návštěvu, celá rodina, nesete něco s sebou? Jídlo? Pití? Nějakou pozornost dětem?

    daisymaminka
    Zpráva byla změněna    4. lis 2023    

    Holky, kam vzít mamku na předvánoční víkend? 2 hodiny od Brna vlakem/busem. Prahu ne. Co Pardubice nebo Olomouc? Stačí na 1 noc. Kdyby tam dělali i masáže, bylo by to super. Ráda bych si s ní prošla trhy, podívala se tam, kam ona sama by si nezajela, sedla v klidu na kafe... Díky za tipy.

    Co se vyplatí pořídit předškolákovi ještě dřív než začne škola? Aktovku a pouzdro chci určitě nechat až na léto.