deniskaka
7. črc 2019
550 

Spofaplast

Nedávno jsme měli štěstí, byli jsme vybrání k testu nových náplastí značky Spofaplast. Najít vhodné náplasti je u nás trochu problém vzhledem k extrémní elasticitě a křehkosti kůže dětí. Již jsme zkusili několik různých značek, ale abych pravdu řekla, u každé se mi líbilo cosi, ale bohužel ne vše. 


Vím, jak jsem jako malá milovala dětské náplasti s obrázky, ale bohužel často nedrží dostatečně pevně a proto při větších zraněních sahám po fádnějších, ale kvalitnějších náplastech. Děti jsou v jednom kole a tak i přes horké počasí, které nám omezovalo pobyt venku a tudíž i testování, si svá zranění dohnali v posledních 4 dnech testování :-/
dcera - odřenina z nových botou, pád ze stromu, pád na dlažbě, píchnutí vosou
syn - odřená kolena, lýtka, 2x rozbitá hlava

Co je pro mně důležité při výběru náplasti?

- aby dostatečně držely a měly různé tvary dávající větší možnost přizpůsobení se danému zranění
- aby byly prodyšné a urychlilo se hojení
- aby byly voděodolné - hlavně v létě
- aby obklopily ránu ze všech stran a zamezily tím tak kontaktu s možnými zdroji infekcí
- aby dobře držely, ale zároveň nebyly bolestivé při sundávání
- použité materiály a skladba náplasti
- a v posledním bodě, ale stejně důležitém pro děti, jejich design

Největší radost vzbudil u dětí tudiž balíček tattoo, který má moc krásné motivy, jen bohužel všechny náplasti jsou stejné velikosti, tudíž je není možno použít vždy a není jich moc - doporučujeme nakoupit si do zásoby 🙂 

Určitě budou vhodné v lékarničkách školek, kde po pádu potěší a určitě rozesmějí každou smutnou tvář dětí. Doporučila bych je pro jejich voděodolnost, skvělé držení na kůži i na tábory, a do lékarniček na prázdniny. Nevypadají jako náplast a kůži krásně ozdobí. Bohužel trochu kůže mokvala, tudíž prodyšnost nebyla až tak dostatečná, ale při drobných zraněních nám toto nevadilo až tak.

Využili jsme i náplast max hold, která má obdobné vlastnosti jako tattoo. Náplast držela trochu méně i z důvodu dceřiných neposedných prstů, které již sundaly spousty náplastí. U syna, který neměl nutkání si s náplasti neustále hrát, držela výborně 🙂 Ocenila jsem i její diskrétnost a snadnost aplikace.

Skvělé byly i náplasti na puchýře, kdy se náplast neslupuje a pěkně drží na nohou i přes nošení botou. Navíc jsou velice diskrétní a člověk na ně snadno zapomene, jelikož je vůbec necítí, nebrání pohybu, netáhnou. Dcera měla často opakující se puchýře, jelikož tření botou většinou setřelo i náplast a puchýř neměl šanci se zhojit. Jsem ráda za možnost vyzkoušet tyto náplasti. Už je máme stále po ruce a v kabelce při cestování. 

Jsem ráda za snadnost odlepování náplastí, což bývá často u zvýšené elasticity zdrojem hematomů (hematom po odlepení klasické kruhové náplasti).

#test_spofaplast #recenze

#zkusenosti_spofaplast

Milá Deniska, ďakujeme, že ste sa zapojili do testovania a podelili sa s nami o vašu osobnú skúsenosť s náplasťami Spofaplast. Sme radi, že sa tetovačkové náplasti páčili a deti zabavili. Máte pravdu, tieto náplasti sú vhodné hlavne na drobné poranenia. Pri väčších ranách odporúčame náplasti Max Hold, v prípade, že rana nemokvá. Ak je odreté miesto vlhké, odporúčame najskôr ranu ošetriť iným produktom, ktorý absorbuje tekutinu a ranu vysuší, no a následne meniť častejšie náplati. Potom rany nemokvajú a rýchlejšie sa hoja. A tešíme sa aj z vašej pozitívnej skúsenosti s náplasťami na pľuzgiere, ktoré u vás fungovali presne tak, ako sme ich navrhli – nebránia pohybu, nazavadzajú, ranu ošetria a urýchlia jej hojenie 🙂 Prajeme Vám krásne leto.

9. črc 2019

Začni psát komentář...

Odešli