hhhanicka
    Zpráva byla změněna    10. črc 2023    

    Mám takový zdravotní problém. Začalo to už v březnu. nejdřív mě začaly bolet dva klouby na prstech na ruce. Myslela jsem, že je mám namožené. Zrovna jsme byli na dovolené, kde je prostě jiný režim, než doma.
    Postupem času se k tomu ale přidávaly i další klouby - ostatní na prstech rukou, pak i na prstech nohou, časem i předloktí, lokty, ramena, kotníky, kolena. Na prstech rukou a předloktí i částečně omezená hybnost.
    Asi před měsícem jsem byla u doktorky. Moje zrovna byla na dovči, tak u zaskakující. Vzala mi krev a dala otestovat na kdeco, včetně boreliózy, atd. Vše negativní, kromě hraničního CRP (9) a trombokritu (0,036). Na výsledky jsem si šla už ke své doktorce. Ta mi řekla, že je to podle ní počínající revma a předepsala mi Biofenac na dlouhodobé užívání + dala žádanku na revmatologii s tím, že mě možná ale nebudou ochotní vzít, když se mi revma ještě neprokázalo v krvi. Na tu revmatologii se mi zatím nedaří dovolat, natož objednat.
    Myslíte, že je to opravdu revma? Nezačínala někomu takto i nějaká jiná nemoc?
    Oni totiž ty prášky nějak extra nezabírají. Stejně si pořád připadám jak nějaká prababička. Po ránu nejsem schopna ani zmáčknou kliku dveří, spláchnou záchod...jemná motorika, jako např. otevření sardinek, škrábaní měkkých brambor, se mi nevede celý den. Prostě nejsem schopna jakoby hýbat těmi klouby a zároveň přitlačit silou.
    Prostě se to nelepší a já mám depresi, že už napořád budu nepoužitelný mrzák :(
    Když chce mladší dcera třeba zvednout a potulit, často odmítám, protože mám strach, že ji prostě upustím :(
    Nějaké rady?