hhranolka
9. čer 2019
1761 

Recenze Mustela kosmetiky

Díky testování na modrykonik.cz jsem se dostala ke kosmetice MUSTELA. Doposud jsem o značně ani neslyšela, natož abych ji zpozorovala někde v prodejně. Takže pro mě totální novinka. Byla jsem tedy plna očekávání, jaké to vše bude. Balíček pro testování obsahoval 4 produkty, každý vám popíšu, jak se mi líbí/nelíbí.

Nejdříve bych začala vůní, jenž je společná pro všechny výrobky Mustela. Je to taková jemná vůně, hodně mi připomíná vůni miminka a nějaké květiny(možná růže? – ačkoliv ve složení jsem našla zmíňku o avokádu, což mi tedy úplně nepřipomíná 🙂 ). Společné pro výrobky Mustela je, že jsou bez parabenů, ftalátů a fenoxyethanolů a jsou hypoalergenní. A také jsou vhodné pro miminka již od narození.

MUSTELA jemný čistící tělový a vlasový gel: Jedná se o čirý mycí gel, u kterého vidím důležité pozitivum, že nedráždí oči – neštípe. Obsahuje 90 % přírodních složek. Mírně pění, žádná pěnivá bomba to není, je to příjemné.

Více bych ocenila pumpičku na dávkování. U tohoto druhu uzávěru hrozí, že dítko to na sebe otočí a vyplácá půlku nádoby hned při prvním koupání. Líbí se mi netradiční tvar balení – je to taková hruška, dobře se drží. Balení 200 ml a cena cca 200 Kč  a dá se koupit i ve větším balení 500 ml za cca 320 Kč a 750 ml za cca 450 Kč (větší balení 500 ml a 750 ml má již zmiňovanou pumpičku, kterou doporučuji).

MUSTELA hydratační tělové mléko: moc se mi líbí především jeho perfektní roztíratelnost. Opravdu ho máte prakticky hned pěkně rozmazané, nezanechává bílé fleky a chvilku po namazání ani nevíte, že jste se něčím mazali. Pokožka nijak nelepí, ale je na ní vidět, že je hezky hydratovaná. Praktická pumpička se mi líbí. Balení 300 ml se dá koupit za cca 320 Kč

MUSTELA masážní olej: opět perfektně se roztírá a skoro okamžitě se vstřebává. Pokožka není pocitově mastná, ale po aplikaci je velmi jemná. Pumpička stříká dobře, nikde neukapává a ani to není žádný mega proud. Balení 100 ml za cca 280 Kč – to už mi přijde docela dost, kdybych si musela vybrat, tak volím raději hydratační mléko Mustela.

MUSTELA krém proti opruzeninám při přebalování: tady uplně nevím, co napsat. Řekla bych, že je standardní krém na opruzeniny. Nenašla jsem na něm nic extra výjimečného, ale zároveň ani nic, co by mi mělo vadit. Budete to věc, která vám buď bude vyhovovat, nebo nebude. Každá maminka má své vítěze na opruzeniny a všechny moc dobře víme, že pokud se opruzeniny hodně opakují, stejně se musí krémy střídat – nebo alespoň mně se to osvědčilo.

Mustela krém proti opruzeninám bych si klidně koupila jako druhou variantu, na vystřídání k mé stále mastičce na opruzeniny. Balení 50 ml za cca 150 Kč a je k dostání i v dvojnásobném balení 100 ml za cca 230 Kč – což je mnohem výhodnější.

Připomínku mám k českým textům. Na obalu jsou vždy i další doplňující informace, ale pouze v cizím jazyce. Jen by se mi tedy líbilo, aby krabička byla přeložena kompletně – případně, aby tato krabička byla nahrazena kompletně českým přebalem.

Závěrem bych řekla, že se mi Mustela zdá jako kvalitní kosmetika, kterou bych se nebála doporučit.

#test_mustela

#recenze

Začni psát komentář...

Odešli